keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Ja ei kun menoksi

Monet teistà haikailevat tànne saapasmaan làmpòòn. Tervetuloa vaan! Muistakaa ottaa mukaan làmpòkerrasto, pitkàt, paksut villasukat(kiitos pikkusysterille), paksupohjaiset sisàkengàt, monta làmmintà puseroa ja kaiken kruunuksi vaikka pitkà fleecetakki. Tervetuloa! Valoa ja aurinkoakin joskus riittàà, mutta jààkausi on taas pesitynyt vuoristomajalle. Toskanassa, tuossa naapurissa, satoi alkuviikosta lunta. Sisàllà olen yrittànyt peittàà kivilattioita matoilla ja pitànyt takassa tulta. Toisaalta ilmankosteus pitàà ihon siloisena; Suomen rypyt oikenevat.
Aamuisin vatsaa làmmittàà kaurapuuro. Tàssà puuroa sulostuttaa mansikkarypàle-mansikkahillo. Ettà on taivaallista, huokaa vatsakin.
Jamie Oliverin kirjassa on ohje: pakastetut (mansikka)rypàleet suklaan ja grappan kanssa. Eilen pààtin kokeilla ohjeita amerikkalaisille muuttolintuystàvilleni tuossa naapurissa. Kolmeen ààneen totesimme, ettei kannata tuhlata hyvià rypàleità moiseen 'herkkuun'. Harvoin petyn Jamien ohjeisiin, mutta tàmà oli viimeinen kerta tàtà ohjetta. En muutenkaan ole grappan ystàvà. Onneksi ystàvàni toivat Perugian suklaafestan tuliaisina kanelilikòòrià. Sillà huuhdoimme suumme.
Eilen aamulla nappasin kuvan vuoristòkylàn ala-asteesta ja sen ylàpuolella olevasta comunesta, kunnantalosta. Tuolla palmujen katveessa, vanhan linnan (castellon) raunioiden reunassa. Surettaa, ettei lapsilla ole minkàànlaista pihaa, missà leikkià. Heidàn leikkikenttànsàkin on nyt raivattu linja-autojen kààntymispaikaksi. Tai en minà heità siellàkààn koskaan nàhnyt leikkimàssà. Nyt rakennetaan uutta ala-astetta, mutta jos tàmà vanha on liikenteellisesti vaarallisella paikalla, uusi tulee olemaan oikea surmanloukku. Jos eivàt raivaa tieltà pois yhtà kappelia ja oikaise tietà kohtisuoraan alaspàin. Toisaalta ei vielà ole suurta huolta, sillà rakennusprojekti on nyt kestànyt nàmà kolme vuotta, mità tààllà olen majaillut, ja voi olla, ettà edessà on vielà lukuisia rakennusvuosia!
Huomenna sanon muutamaksi pàivàksi heipat omalle piazzalleni. Lennàmme Budapestiin juhlimaan YK:n synttàreità. Plus minun. Ollaan prikulleen yhtà vanhoja. Voitte nyt laskea minun ikàni. Olen aina ollut pollea siità, ettà (Suomessa) minulle liputetaan. Saapasmaassa ei samanlaista liputuskulttuuria ole, mità nyt kunnantalojen ovien pielessà on yleensà saapasmaan ja EU:n liput. Eli heippa ja kuullaan ensi viikolla.

22 kommenttia:

 1. Mukavaa matkaa ja onnea etukäteen!

  Mekin buukkasimme liput, vielä tämän vuoden puolelle ja nyt täytynee ryhdistäytyä ja kaivaa kaappien perältä lämmintä mukaan vaikka siellä toisaalla vielä puhaltelee kuumat tuulet.

  VastaaPoista
 2. Hyvaa matkaa! Yrita kayda Gellertin kylpylassa, upea. Jos lampoa halajat, tule tanne. 35 mittarissa nyt.

  VastaaPoista
 3. Mukavaa synttäriä ja Budabestin reissua! Toivottavasti siellä tarkenee paremmin.

  VastaaPoista
 4. Hyvää matkaa Budapestiin ja lämpimät syntymäpäiväonnittelut :)

  Tuo, mitä kirjoitit Italian "lämmöstä" syystalven aikaan on niin totta. Tosin nyt siellä taitaa olla yllättävän kylmää ajatellen, että on lokakuu.

  VastaaPoista
 5. Oikein hyvää juhlapäivää sekä sinulle että YK:lle. Ostankin huomenna suklaamunkin sen kunniaksi ja nostan kahvikuppiani sinulle :)

  VastaaPoista
 6. Minäkin jo haluan kylmää ilmaa...Mukavaa matkaa ja synnttärionnittelut;Budapest on kaunis paikka!

  VastaaPoista
 7. minulle kävi kerran noin Toscanassa. Siellä odotti kylmä asumaton talo ja ka alkoi viimeisenä päivänä pikku hiljaa lämmitä. Oli sekin loma. Villapuseroita osteltiin.

  VastaaPoista
 8. Totta! Lattiat ovat kylmät kesät talvet ja sitähän ei vieraat usko ennenkuin kokeilevat. Buon compleanno!

  VastaaPoista
 9. Oikein ihanaa matkaa ja synttäriä sinulle Lissu!Ja kiitos tästä mainiosta postauksestasi joka virkisti aika kökön päivän jälkeen .
  Maria

  VastaaPoista
 10. Nautinnollista matkaa Budapestiin ja lämpimät syntymäpäiväonnittelut ! Minunkin anoppini oli ylpeä kun sai lipun salkoon syntymäpäivänään, hänkin oli syntynyt näin hienona päivänä.
  Terveisin Reija

  VastaaPoista
 11. Hui, ihan palelemaan rupeaa, kun kerrot kylmistä lattioista.
  Ihanalta kuulostaa mansikkarypälehillosi.
  Lämpimät onnitteluni ja oikein mukavaa ja antoisaa matkaa!

  VastaaPoista
 12. Toivottavasti Budapestissa on lämpimämpi. Paljon, paljon syntymäpäiväonnea ja oikein mukavaa matkaa!

  VastaaPoista
 13. Onnea huomiselle ja hyvää synttäri matkaa!

  VastaaPoista
 14. Hyvää Syntymäpäivää !
  Saamme varmaan sitten kuvia ja tunnelmia Budapestista, joohan ?
  -seija-

  VastaaPoista
 15. Onneksi olkoon!
  Ja turvallista matkaa!

  VastaaPoista
 16. Täällä liput liehuvat! Onnea synttärisankarille! :)t.m

  VastaaPoista
 17. Onneksi olkoon!! Näin myöhässä tai siis tänäänhän ne synttärit on, ja liput liehuu. Toivottavasti oli mukavaa!

  VastaaPoista
 18. Kiitos teille, Pikkujutut, Anu, Ruiskaunokii, Lumiomena, Sude, Yaelian, Outi, Pikkusisko, Eilen tànààn huomenna, Ruostevilla, Maria, Omenaminttu, Meruli, Maahiska, Alma A, Satu p, Seija-systeri, Linnea, Rva Pioni ja Kirjailijatar. Kiitos sydàmeni pohjasta. Kotiuduin viime yònà ihanasta Budapestista. Kuvia ja kokemuksia tulossa, kunhan saan kuviani ja ajatuksiani edes jonkinlaiseen jàrjestykseen.

  VastaaPoista