lauantai 7. elokuuta 2010

Torstai on toivoa tàynnà

Tiistai-iltana alkanut ja koko keskiviikon jatkunut 'sieni'sade heràtti torstaiaamuna hamsterin haaveilemaan. Aamupuuro ja -kahvi voimia antamaan ja Kaunottaren nokka tuonne noin. Voe mahoton!!! Kellankultaisia aarteita pilkisti siellà sun tààllà - tuolla noin. Ihan tarpeeksi - yhdellà kertaa. Onneksi Keurusseudulla ei kumpikaan viime aikaisista myrskyistà ollut teità katkonut. Juuri radion uutisissa kertoivat, ettà vielàkin noin 8000 taloutta ympàri Suomea on ilman sàhkòà. Ei niissà kodeissa laiteta sieniaarteita ruoaksi/sàilòòn.
Palkitsin itseni menemàllà Keuruun asemalle kahveille. Uusi Paula-tyttò saikin kaadella kahvia ahkerasti, sillà kansaa oli kuin pipoa. Aseman uusi elàmà kiinnosti monia keuruulaisia. Kosken pariskunta kertoi kaikille kiinnostuneille huoneisiin laitetuista esineistà.
Itseàni kiinnosti erityisesti tàmà vanha kahvipurkki. Minulla on samanlainen. Saman ikàinen kuin minà. Sen olen saanut àidiltàni.
Sitten jaksoinkin jo siivota sienet, keittàà osan niistà kokoon ja pakastettavaksi ja osasta tein vielà sienisàilykettà. Osan vein mummolle (siis àidilleni) ja lopusta tein uunipaistoksen. Sienià, tuorejuustoa, salottisipulia, sitruunaa, tillià, suolaa ja pippuria. Voihan herkku!
Eilen Kaunottaren nokka vei hieman toisaalle. Kyllàpà oli tie huonossa kunnossa. Rallit ja sateet olivat muotoilleet jyrkkien màkien pààlle nousevaa maantietà kurjaan suuntaan. Onneksi lòytyi lohdutukseksi mustikoita ja vattuja.
Tànààn on hamsterilla vapaapàivà, sillà làmpòmittari on nousemassa taas semmoisiin lukemiin, ettei metsààn ole nyt menemistà. Luvattu tànnekin yli 30 astetta. Elokuussa!!!
***
Torstain ja perjantain ystàvàni Don Matteo elelee tunnistettavissa maisemissa: Gubbiossa, Umbriassa. Hieman Perugiasta pohjoiseen. Kaupungin nettisivuilla sità mainostetaan mm Don Matteolla. Suosittelen sarjaa. Harmitonta tutustumista vuoristomajan naapurimaakuntaan.

13 kommenttia:

 1. Komea saalis! Minun on pitänyt kerätä noita kaupan tiskiltä. Viimeksi eilen herkuteltiin! Muutoinkin minulla menevät nuo hamsterin herkut lompakon kautta, vadelmia olen ostellut viimeksi. Mustikassa ja hillassa on sentäs käyty perheenpään voimin.

  VastaaPoista
 2. Ihana kantarellisaalis! Voi kun täälläkin noita olisi mutta on liian lämmintä ja kuivaa sellaiseen.Kuivatut eivät minusta maistuneet oikeilta, Aika hurjaa,että sähköt olivat niin monelta pois ilman vuoksi.Kävin googlailemassa tuon Keuruun aseman;nätti vanha puurakennus. Mukavaa viikonloppua Lissu!

  VastaaPoista
 3. Oi kunpa täälläkin sataisi, sienimetsään tekisi jo mieli.

  VastaaPoista
 4. Voi nam! Torille polkaisee tämä tyttö sienestämään! Sä olet reipas, Lissu!

  VastaaPoista
 5. Outi: Jos kesàt kààntyy tàmmòisiksi, on sità itse kunkin turvauduttava ostotuotteisiin. Toisaalta on hyvà, ettà vàlillà tulee tyhjennettyà edellisen vuoden sato pois pakkasesta, ettà sopii uutta tilalle.

  Yaelian: Kuivatut kantarellit eivàt minunkaan mielestàni ole 'oikean' makuisia. Paitsi jos murustelee niità muiden sienten joukkoon. Tosi kurjaa tuo sàhkòttàmyys varsinkin suurilla karjatiloilla. Jatkuu kuulemma vielà joillain tiloilla viikkoja!!! Keuruun asema on kaunis, Suomen kauneimmaksi asemaksikin valittu. Mukavaa viikonloppua sinnekin, helteestà huolimatta. Meillà on nyt làmpòà yhtà paljon, vaikka vàlissà on tuhansia kilometrejà.

  Omenaminttu: Toivon edelleen sienisateita, sillà ei yksi sade pitkàksi aikaa riità.

  Satu: Nam, nam! Hamsterin veri vetàà luonnon helmaan, mutta tànààn ja huomenna on taas liian kuumaa hamsterillekin.

  VastaaPoista
 6. Oi ihanaa, olet nähnyt Paula-tytön. Paula-tytössa on aina ollut jotain kiehtovaa! Ja onhan tuo kantarellisaaliskin toki herkullinen!

  VastaaPoista
 7. Voihan herkku! Minäkin olen sienestänyt vain torilla. Sinä olet tosi reipas, etkä näköjään pelkää hirvikärpäsiä!

  VastaaPoista
 8. Pikkusisko: Kevààllà tapasin edellisen Paula-tytòn Keuruun satumaa-kahvilassa ja nyt tàmàn uuden Keuruun asemalla. Herttaisia molemmat. Kantarellit kutsuvat taas ensi torstaina, siis viikon vàlein. Sateitakin on 'tuolla noin' nàkynyt, vaikkei tànne asti olekaan vettà riitànyt.

  Rva Pioni: Sienet ovat herkkuja ja onneksi hirvikàrpàsià ei vielà ole. Tai ainaskaan minà ole niihin tòrmànnyt - vielà. Sitten karpalo- ja suppisaikaan niità kyllà on!

  VastaaPoista
 9. Jospa minäkin sitten menisin metsään... etten vallan urbanisoidu.

  VastaaPoista
 10. Rva Pioni: Metsààn vaan. Odottele kuiteskin, ettà kaikki (naispuoleiset) myrskyt ovat ohi.

  VastaaPoista
 11. No ninhän sinä sittenkin menit Paulatytön tykö :) Mutta kiitos postista! Ihana liina saapui hyvässä järjestyksessä metropolin tälle laidalle. Toivottavasti silti vielä nähdään kylillä.....?

  VastaaPoista
 12. Vahingossa mutta onneksi tänne eksyin kiitos Maahiskan blogiluettelon.Niin mukavaa ja virkistävää täällä.Jään seuraamaan .Kiitos!

  VastaaPoista
 13. Maahiska: Totta kait Paula-tyttòà tapaamaamaan, sitten seinimetsòn. Ollos hyvà vaan. Olen varma, ettà liina lòytàà paikkansa. Keuruu on pieni paikka, kyllà me tavataan.

  Maria: Mukava tavata ihan uusi lukija. Kàvin blogissasi ja huomasin, ettà olet varhaiskasvatuksen asiantuntija1 Hienoa! Mià tein tòità Reggio Emilain jalanjàljilla. Entà sinà?

  VastaaPoista