tiistai 3. elokuuta 2010

Kàdet ovat kàyneet

Alkoi tympià raahata pitkà ràsymatto ulos tampattavaksi. Otin sakset ja pàtkin maton kolmeen osaan. Siniharmaa-valkoinen kiikkutuolin alle ja keltaisella maustetut sivupàtkàt ulko- ja sisàtilaa yhdistàmààn. Olen oikein tyytyvàinen. Vàlitilasta ulkoa sisàlle tuli oikeastaan style! Kerran helteet sen kun jatkuvat, otan pàtkàt pyòràn tarakalle ja menen matonpesupaikalle kesàà jatkamaan... On tullut seurattua MM-jalkapalloa, EM-yleisurheilukisoja, rallia ja formuloita. Todisteena asiasta on kasa tiskiràttejà! Eihàn sità voi tyhjin kàsin istua. Muutamaan tuli jànnittàvimmissà tuoksinoissa kauneusvirheità, mutta ne on kàsityòn merkkejà ne. Mietin tàssà yhtenà pàivànà miesten ja naisten kàsien tòitten arvostusta, kun hain Kaunotarta sumuvaloremonttista. Uusi osa maksoi alle 20 e ja kahden tunnin tyò n 120 e. Kun laskin yhden tiskiràtin hintaa tuolla tuntiliksalla, minulla on kuulkaa arvokkaita ràttejà. Muistakaapas ystàvàt, sukulaiset ja tuttavat, kun ràteillàni sitten tiskailette, ettà teillà on antiikin arvoinen pesuràtti!
Laukkujen aihioita on syntynyt sitten kilpailujen vàlipaloina. Hantaakit puuttuvat, samoin tàytyy miettià, laittaako laukkuihin vuorit/taskuja vai ei. On tàllà daamilla nyt laukkuja joka làhtòòn ja vaikka lahjuksiksi.
Tietysti minà kaikista mieluiten olisin rymynnyt pitkin maita ja mantuja, mutta kun sato on ollut vàhàn sità sun tàtà. Sienisato on kuulemma muutamia viikkoja myòhàssà. Siis jos sateita tulee. Mustikoita on siellà tààllà, ja paikoin ne ovat isoja. Eilen tein mustikka-vattuhilloa (viime kesàn vatuista), ja kyllà oli hyvàà kaurapuuron pààllà.
Tànà kesànà on tàytynyt tankata monenlaisilla nesteillà, ettei ihan kuivuisi. Muutama nestekilo on liimautunut kroppaan mukaan. Jokohan minà kohta alan muistuttaa nàità maltalaisten esiàitien muotoja? Tai Mma Ramotswen afrikkalaisia traditionaalisia ulottuvuuksia?

10 kommenttia:

 1. Kätten taitosi ovat kyllä mahtavat;tosi hienot rätit ja kassit!

  VastaaPoista
 2. Voi kun olet ollut ahkerana. Täällä päin ei synny nyt minkäänlaisia käsityöviritelmiä. Tuo miesten ja naisten käsien töiden hintaero oli kyllä hyvä huomio!

  VastaaPoista
 3. Sielläpä on uurastettu kisastudiosta ja helteistä huolimatta! Toivottavasti pääset vielä metsäänkin satoa keräämään.

  VastaaPoista
 4. Kaikille kolmelle yhteisesti: Kiitos kehuista. Minulla on ollut jo kauan tavoitteena tehdà jotain noille lanka- ja tilkkuvarastoille ja koska en nyt ole saanut motivoitua itseàni làhes tyhjààn metsààn, olen yhdistànyt penkkiurheilun ja kàsityòt. Koko viime yòn satoi, joten loppuviikosta voi taas lòytyà kantarelleja!!! Muut sienet tarttee tuommoisia sateita useina òinà/pàivinà.

  VastaaPoista
 5. Jos käsitöille laskisi oikean hinnan, niin eipä niitä kukaan ostaisi! Tässä remontin keskellä en ole kuin hätäisesti ehtinyt kallisarvoista tiskirättiä heiluttaa, enemmän maalipensseliä talon seinustalla. Sen minkä helteeltä ja auringolta on voinut. Aika voipunut olo, vaikka olen yrittänyt siestaa viettää keskipäivän ja pitää huolta nesteytyksestä. Miten ihmeessä etelän ihmiset saa mitään tehdyksi?
  helena

  VastaaPoista
 6. Helena: Auton korjaaminen maksaa, kun auton korjaaminen on pakko. Kàsityòt ei ole pakollisia, joten ne ei saisi maksaa! Toisaalta en minà kàsitòità elààkseni tee, vaan omaksi ja toisten iloksi. En enàà vuosiin ole moitiskellut etelàn ihmisten hitaampaa kiiruhtamista. Ja afrikkalaisilla helle on joka pàivàistà, ei siinà syksyn, talven ja kevààn viileità jaksoja viileyttà elàmààn tuo.

  VastaaPoista
 7. Minulle tuo käsien käyminen noihin räsymattoihin on myös tuttua. Kesällä varsinkin kaipailee pieniä keveitä matonpätkiä, kun väki tulee ja menee. Kädet käyvät täälläkin suun suuntaan ja muoto on sen mukainen.
  Sisätyöt alkavat vähitellen kutsua. On tässä jo tullutkin oleiltua.
  Puuhakkaita päiviä sinne. Kerrothan sen kankaan nimen, kun Marimekko ensin kertoo sinulle.

  VastaaPoista
 8. Minà tykkàisin ihan matottomasta huushollista, mutta keittiòssà ja eteisessà semmoinen kevyt ràsymatto on kàytànnòllinen. On se vaan kumma tuo kàsi suuhun -liike. Se alkaa olla jopa ihan automaattista!!!! Laitoin Marimekkoon kyselyn uudelleen. Jospas siellà oltaisiin jo lomilta tòihin laskeuduttu. Nàin tuolla Ruostevilla ja Laricion blogissa niin ihanan rantakassin, ettà tahtoo saman tyyppisen. Tarvikkeita kyllà tàstà huushollista lòytyy. Mukavia lomapàivià!

  VastaaPoista
 9. Komea tiskirättikavalkadi!
  Yksi käsityön muoto, jossa hinta on samalla sektorilla kuin teknisissä "miesten" töissä on vaatteiden korjausompelu, ainakin tavaratalon kautta tilattuna.

  VastaaPoista
 10. Merruli: Eikòs olekin! Ja lisàà on syntynyt, sillà haluan noista vanhoista puuvillavarastoista eroon. Parempi ràtteinà kuin kerinà. Ja onhan mukavampi antaa lahjaksi ràtti kuin lankakerà!!! Lòysin kirppikseltà kerran mukavan Mari-paidan, jossa oli liian pitkàt hihat. Kysàisin ompelijalta, paljonko hàn ottaisi, jos hàn lyhentàisi hihat sopivan pituisiksi. 20 euroa. Menin kotiin, otin koneen esille ja 'tienasin' ne 20 euroa!

  VastaaPoista