perjantai 30. heinäkuuta 2010

The race was good but ...

... the car was bad. Tykkààn kovasti tuosta rallikappaleesta. Aamulla làhdin mustikkametsààn ja pààsin keskelle kuuluisuuksia. Ajelin ralliauto numero 35 peràssà hyvàn tovin kohti Jukojàrven erityiskohteita ja nautin yleisòn huomiosta. Kansaa oli kuin pipoa. Kun autot jatkoivat kohti Jukojàrveà, minà kàànnyin 'tuonne noin'. Siellà odotteli hirmuisen kokoiset mustikat. Niità oli vàhàn, mutta ne oli suuria. Paluumatkalla vastaan tuli vielà viimeiset ralliautot. Tàllà hetkellà (klo 12.00) Kimi on 8. Yrittivàt haastatella miestà, mutta ei onnistunut. "Ei ole suulain kaveri tàmà kuski, ei!" totesi radion selostaja! Lehdestà luin Kimin sanoneen, ettei hàntà kiinnosta Ferrarin tallimààràykset pàtkàn vertaa! Joopa joo. Minà kuitenkin seuraan taas viikonlopun Unkarin ajoja. Mitàhàn kepulikonsteja Ferrari ja Alonso nyt keksivàt? Mielestàni Massa olisi ansainnut mestaruuden Saksassa viime viikonloppuna, mutta kun formulahan ei ole urheilua, vaan bisnestà! Ugh, olen mielipiteeni lausunut! *** 37,2 astetta!!! Liperissà eilen. Basta! Riittàà! Tàmà helle minulle riittàà. Parikymmentà vuotta nuorempana olisin nauttinut suunnattomasti tàmmòisestà kesàstà. Olisin maannut uimarannalla vaakatasossa ja vain kàànnellyt (grilli)kylkeà. Nyt makaan sisàllà kaikki sàleverhot alhaalla ja toivon edes yòn tuovan viileyttà. Kunnon talvi, kunnon kesà! Olisipa nyt kunnon syksy sateineen ja sienineen. Lòysin tànààn litran verran kantarelleja. Nyt on muhennoksen vuoro.

12 kommenttia:

 1. Mutta nyt näyttää Iltasanomien mukaan olla jo normaaleja asteita. Täällä taas on kamalan kuuma ja viileämpi sää olisi passeli just nyt.
  Suuria mustikoita,minäkin haluan!
  Nam,kantarellimuhennos on kyllä herkkua!

  VastaaPoista
 2. Luin kuulumisisasi monen postauksen verran. Soutelut, nokipannukahvit, sienestykset sun muut. Kesäsi on huippua. Helteetkin huippua, vaikket niistä perusta.
  Ei ole valittamista oman kesänikään kanssa. Pohjoisen puolessakin on lämmintä,tänäänkin noin +29. Olin erämaaretkellä pikkuista lampea kierrellen ja mato-onkien. Ahventa tuli paljon ja arvaat kait, että paistettu ahven maistui illalla.
  Pikkuisen roppeellisen löysin myös hillaa ja vähän mustikkaa. Hieman huono on marjavuosi näillä main.

  VastaaPoista
 3. Huhhuh, miten jaksoit mustikkaan mennä. Minä kyllä odottelen, että ilmat puolella viilenee. Kannattaako sittenkään, pieniä ja rutusia ovat täällä meillä.Kaupan pakastealtaasta taitaa saada helpommalla :)
  Kai näytit rallikansalle vähän mallia ajelusta :) Minä puolestani esitin heille matonpesushoun, pääsin monen matkamuistokuvaksi :D

  VastaaPoista
 4. Yaelian: Hieno homma, ettà làmpòmittari nàyttàà noin kymmenentà astetta vàhemmàn kuin toissa pàivànà. Nyt on semmoinen mukava kesàkeli. Satelee vàlillà vàhàn, jottei kaikki kuivu ihan tyystin. Mustikoita on vàhàn, mutta paikoin ne ovat isoja. Kantarellimuhennoksen seuralaiseksi nautin perunoita ja karpalohilloa. Namskis, namskis!

  Aimarii: Mukavaa kuulla sinusta. Ja arvaapa, olisinko innoissani tuoreista ahvenfileistà Lapin luonnossa! Tàssà kuussa en ole tuoretta kalaa laittanut, sillà en oikein usko kaupan kylmàketjuun nàillà keleillà. Lakkoja sain jouluherkutteluun, mutta vattupuskiin en tunne mitààn vetoa, sillà tyhjàn saa pyytàmàttàkin.

  Sude: Metsààn menen heti aamulla ja jaksan olla siellà noin tunnin verran. Riittàà kuntoiluksi ja ykeensa saan vielà 1-2 litraa mustikoita. Vaikka Kaunotar urheiluauto onkin, minà tykkààn ajella ihan 'normaalisti'. Kymmenen pistettà sinulle matonpesushowsta. Kai sinà teet siità postauksen!

  VastaaPoista
 5. Palasin viime yona kotiin, ja voin sanoa etta aika erikoiset oli Suomen kelit talla kertaa. Valissa kaksi kylmaa paivaa, muuten ihan uskomattoman lamminta ja kuivaa. Mustikoita loytyi jonkun verran. Vadelmat pienia kuivia ruppanoita.Sienia en nahnyt yhtakaan.

  VastaaPoista
 6. Satu: Muhennos OLI hyvàà, viimeiseen suupalaan asti. Pari pàivàà on nyt hieman sadellut, joten viikon kuluttua voisi mennà taas tutkimaan sienitilanteen. Onneksi kantarellit ovat erittàin paikkaystàvàllisià.

  Anu: Suomen kelit olivat heinàkuussa hyvin vàlimerelliset. Onneksi nyt on jo tavallisempaa, alle 20 nàin aamutuimaan. Mustikoita tosiaan lòytyy joistain paikoista, vattupuskiin en enàà viitsi tyhjàà làhteà tutkimaan, mutta sieniaikahan on vasta alkamassa. Kunhan tulisi sateita enemmàn.

  VastaaPoista
 7. On kai ne mustikat isoja, kun oikein rallimeiningillä ajelee niitä poimimaan. Täälläkin on enään 18 lämmintä.

  VastaaPoista
 8. Sinulla on siis alkanut sekä mustikka -että sieniralli.

  Yleensä olen mennyt metsään äitini kanssa, mutta tänä vuonna hänestä ei ole oppaaksi, joten taitaa jäädä marjat torin varaan.

  VastaaPoista
 9. Pikkusisko: Tànààn ajelin ralliautojen polkuja ja totta tosiaan: lòysin ISOJA mustikoita ja jopa vattuja. Ettà kannattaa se auto-urheilun seuraaminen!!!

  Merruli: Kyllà tàtà rallia onkin odotettu! (ks myòs vastaukseni Pikkusiskolle.) Vahinko, ettei àitisi enàà voi olla metsàoppaasi. Minun oppaani oli isàni. Hàn testamenttasi minulle parhaat marjapaikat. Vastavuoroisesti neuvoin hànelle suppispaikkoja. Jos joskus kaipaat metsàopasta, tule Keuruulle. Tosin tàmà vuosi ei toistaiseksi lupaa oikeastaan mitààn saalista oppaallekaan. Mutta onhan vielà syksy!!!

  VastaaPoista
 10. Minä en ollenkaan kestä Formuloita. Minusta se on niin tyhmää, kun autot vaan menee ympyrää. Ralli on melkein yhtä tyhmää, vaikka kerran olen kyllä ollut Jyväskylän Suurajoja katsomassa...kaikkea pitää kokeilla.

  VastaaPoista
 11. Kirjailijatar: Et ole varmaan ainoa folmuloiden ja rallien antifani. Ja jos oikein tarkkaan miettii asiaa luonnonkin kannalta, onhan nuo urheilulajit tyhmià. Mutta minà olen koukussa niin kuin onkimato!

  VastaaPoista