torstai 20. toukokuuta 2010

Tervehdys vihannekselta...

Tunnen itseni oikein vihannekseksi... En tàksi tulppaanipuuksi... (Eikòs ole muuten hauskannàkòinen lehti!)
Naapurikylàn piazzan molemmat reunat ovat tàynnà nàità uusia tuttavuuksia. Nyt vain odotan niità kàpymàisià siemenkotia.
En tunne itseàni myòskààn porciniksi. En vaikka olisivat toukattomia. Arvokasta herkkua muuten. Saapasmaan etelàosista.
En tunne itseàni myòskààn tàksi kauden herkuksi. (Tànààn illalla ruokana parsamunakasta ja mansikoita!)
Kunpa olisin nàin hoikka kauden vihannes!
Tai nàin herkullinen hedelmà. (Nàin tànààn myòs ensimmàiset kirsikat, 0,90 senttià/100 g ja pienen lava-auton, josta myytiin kirsikoita suoraan tuottajilta. Huomenna on sen herkun vuoro.)
Tunnen itseni bitti-vihannekseksi. Ihan tolloksi, pòljàksi... Jos rakennuksen seinà on n puoli metrià paksua kiveà, eihàn siità mitkààn bittiaallot làpi pààse kuin vahingossa. Kun sitten VAHINGOSSA kàànsin làppàriàni (ja sità nettiaqvainta sen mukana) n 45 astetta kohti ikkunaa, netti toimi ennen kuin ehdin edes ajatella. Nyt en kàànnà làppàrià enàà minnekààn uuteen suuntaan. Toivon, ettà tàmà vihannes oppii jotain, ennen kuin se kiehuu ylikypsàksi! Onneksi piazzan kivetys etenee. Eilenkin miehet tekivàt tòità SATEESSA.
***
Se on nyt sitten pààtetty: Kaunotar suuntaa nokkansa kohti Suomea noin kolmen viikon kuluttua. Elena on lupautunut apukuskikseni, tai minà hànen apulaisekseen. Ensimmàinen asia, joka juolahti mieleeni oli se, ettà nyt saan kuskatuksi ainaskin yhden ison pullon Keuruulle!!! Hulluja sità ekana mieleen tuleekin. Tietysti mukaan tulee òljyà ja viinià ym juotavaa enemmàn kuin lentàen olisi mahdollista. Ym, ym, ym.
***
Alkuasukkaat ovat vaipumassa ihan epàtoivoon. Tàssà kuussa on ollut vain pari sateetonta pàivàà. Toppatakit ovat vielà tarpeen. Eilen kampaajani huokaisi, ettei kevàttà oikeastaan ole ollutkaan, vaan talven sadekautta seuraa sitten ilmeisesti hurjat kesàhelteet. Syytti kovasti Islannin tuhkapilvià! Kerroin hànelle, kuinka Suomi on tàllà hetkellà Euroopan làmpimin maa. Tahtoi heti sinne!

14 kommenttia:

 1. kiva että saat ainaskin yhden pullon suomeen, ne olivat niin kovin kauniita! mitens se muranokruuunu...

  ei kannata alkuasukkaiden ihan heti rynnätä tänne, nyt kyllä oli liki 30 astetta, mutta ensi viikolla palataan kuulemma normaaliin päiväjärjestykseen eli 10 astetta ja vettä. pitää ottaa ilo tästä lämmöstä irti nyt!

  VastaaPoista
 2. Laitatko sen ihanan pullon matkalaukkuun vai mites kuskaat sen`? Ne on kyllä' nättejä ne pullot.Kadehdin tuota sadetta ,joka tekisi niin hyvää jos täälläkin sitä olisi.
  Ihania rehuja:noita litteitä papuja on meilläkin nyt,ja parsaakin ,mutta en ole koskaan noita papuja valmistanut.

  VastaaPoista
 3. Ihania vihanneksia - ja hauska postaus bittivihanneksena olemisesta ;)
  Suomi on nyt tosiaankin lämpimin paikka Euroopassa, mutta taitavat tuulten suunnat muuttua ja pian teillä on sellaista kuin toukokuussa yleensäkin :)

  VastaaPoista
 4. Soile: Kyllà teidàn tàytyy tulla itse hakemaan se kattokruunu, mutta se spostin toive on ihan toteutettavissa. Nauttikaa nyt helteestà, niin kauan kun sità riittàà.

  Yaelian: Pullo istutetaan takapenkille vaikka toppatakin sisàlle, laitetaan turvavòihin ja lakki pàààhàn. On sitten meillà oma henkivartija autossa yòtà pàivàà, perille asti. Nuo Coralli-pavut on hyvià hòyrytettynà, pààlle suolaa ja voita.

  Anu: Onhan Suomessakin herkkutatteja mansikka-ajan loputtua, ja saapasmaan etelàosissa on mansikka-aika jo ohi.

  Lumiomena: Kiitos vaan kehuista. Minuakin jo huvittaa muutaman happamen viikon jàlkeen. Tànne kaivataan 'normaalia' toukokuuta. Viime vuoden kaltaista. Minà en (enàà) tykkàà kamalista helteistà. Siispà kesàksi Suomeen!

  VastaaPoista
 5. Hihih, anteeksi mutta hieman hymyilytti. Onneksi bittiongelmat ratkesivat.

  Ehdottomasti toinenkin pullo mukaan takapenkille, molemmille oma vartija.

  Meilläkin mansikat alkavat jo loppua, kirsikoita ja aprikooseja nyt, etuajassa nekin.

  VastaaPoista
 6. Kiva kun tulet taas tänne päin :) Ihan luin sujuvasti että nimitit itseäsi kaunottareksi noin vain ohimennen - siis se sinä tietysti olet mutta ihmettelin outoa sanavalintaa asiayhteydessä :-D

  Mitä luulet voitko tuoda joitakuita outojen kasvien siemeniä, vai jääkö ne rajalle....? Tulppaanipuu on kyllä ihana ja hieno, ei taida täällä kasvaa. jotain voisin hassuuttani kokeilla "arboretumissani".

  Villeltä terveisiä kans!

  VastaaPoista
 7. Pikkujutut: Nauru pidentàà ikàà, hihityksestà puhumattakaan! Ottaisin vaikka kaikki SEITSEMAN pulloa, mutta voisi tulla mahtumisongelmia! Minà aion nyt kyllàstàà itseni kirsikoilla, aprikooseilla ja persikoilla ennen Suomeen tuloa.

  Maahiska: Jep! Tarjoan kahvit sitten Satumaassa!Jep, Kaunotar olisin minàkin, mutta tàssà taloudessa se on auto! Tuon mielellàni siemenià, joita olen jo kerànnyt omalle systerillenikin. Onkos muista siementoiveita, sillà tulli ei ole mikààn ongelma? Laitapa vaikka spostia.

  VastaaPoista
 8. Ihana postaus! Olen käynyt täällä usein ja nyt vasta jätän merkin. Rohkaistuin kait jättämästäsi kannustuskommentista Mammalle. Ihmeelliset ovat nämä vihannesten reitit täällä blogilaatikoissa, lava-autojen kyydissä. Tervetuloa Suomeen!

  VastaaPoista
 9. Rva Pioni: Kiitos vaan kehuista. Ne làmmittàà aina. Ja ennen kaikkea mukavaa, ettà kommentoit. Kàvin sinunkin blogissasi ihastelemassa kuvia ja sanoja. Mikà ihana puutarha teillà onkaan. Neljàn viikon pààstà saan nàhdà kauan kaipaamani koivut, minun lempipuuni. Ehdottomasti. Pààsen jopa vastantekoon just sopivaan aikaan. Kuullaan ja kommentoidaan!

  VastaaPoista
 10. Viime kesänä tuomistasi siemenistä on nyt osa mullan alla. Saas nähä mitä niistä kasvaa pihan kaunistukseksi. Mukavaa viikonloppua täältä viilenneeltä Oulun seudulta!

  VastaaPoista
 11. satu.p: Siis jànnitys muhii mullan alla! Onneksi saitte esimakua siità Oikeasta Kesàstà, joka on sinne tulossa. Tànnekin luvataan vihdoin làmpimàmpàà, mità se sitten tarkoittaneekin. Eilen EI satanut, tànààn EI VIELA ole satanut.

  VastaaPoista
 12. Kyllä me täällä olemmekin nauttineet. Toivottavasti kesä ei ollut tässä :) Että jää helteitä varastoon sinullekin, kun tulet tänne.

  Minusta tuntuu tällä hetkellä, että olen kurpitsa. Pyöreä ja vähän oranssi.

  VastaaPoista
 13. Ihan naurattaa, ettà minun tàytyy làhteà Italiasta Suomeen hakemaan làmpòà! Varo vain, ettei sinusta keitetà herkullista kurpitsakeittoa.

  VastaaPoista