lauantai 22. toukokuuta 2010

Pàivàn parasta...

... perjantaina oli tàmà pikkuinen 'opas' naapurikylàn ruusutarhassa, LaTacitassa. Viime kevààn ensimmàinen tutustuminen tarhaan oli mielessà, kun ajelin parkkipaikalle. Paljon ihailtavaa oli nytkin.
Mutta, mutta, mutta. Opastus oli tyhjàà tàynnà. (Onneksi viime kevàànà itse ruusutarhan toinen perustajista oli oppaana, joten tiesin tarhasta perusasiat.) Mutta se mikà eniten suretti oli ruusutarhan kunto. Tarha oli tàysin oman onnensa nojaan jàtetty. Paljon kuolleita kasveja ja rikkaruohoja melkein yhtà paljon kuin ruusuja. Ruusutarha on Euroopan suurin (6000-7000 lajiketta, tarkempaa lukua ei opas tiennyt) - ja varmasti huonosti hoidetuin. Vain yksi nainen oli keskellà epàtoivoista taistelua rikkakasveja vastaan. Tarhan yhdessà nurkassa on hààparille pyhitetty majapaikka. Ei ole kaunis alku avioliitolle olla keskellà hoitamatonta ruusutarhaa. Oman comunen puiston ruusut riittàà nyt minulle.
***
Eilinen perjantai oli Kaunottaren oikuttelupàivà. Ei suostunut surahtamaan kàyntiin. Akku loppu! Arjen tullen akun vaihtoon ja perusteelliseen huoltoon. Matkaa Suomeen aikaistimme parilla viikolla, joten ensi viikko on pakkausviikko. Viikon kuluttua sunnuntaina sitten Kaunottaren maha maata viistàen moottoritielle kohti pohjoista.

12 kommenttia:

 1. hoitamaton kukkatarha on aina surullinen näky. onkohan niillä liian vähän kävijöitä jos ei ole varaa tai halua palkata lisää ihmisiä huolehtimaan?

  minä lähden kohta harrastamaan maanviljelystä, olen saanut pojatkin lahjottua mukaan. katotaan kuinka monen minuutin kuluttua alkaa valitus :D

  VastaaPoista
 2. Noissa kuvissa ei rikkaruohot ja hoitamattomuus näy, vain kauniita ruusuja.
  Mutta tiesitkö, että ruusukin voi olla rikkaruoho ? Se on sitä silloin, jos se kasvaa perunapenkissä, heh, heh.
  Tosin meidän perunamaassa sitä ei ole esiintynyt ja jos esiintyisi kaivaisin kiireesti parempaan paikkaan kasvamaan.
  On mukava että sait kotimatkalle mieluisan seuralaisen.
  -seija-

  VastaaPoista
 3. Upeita ruusuja! En ole koskaan nähnyt violettia ruusuja. Oletteko tulossa autolla Suomeen? Minä olen kerran ajanut mieheni kanssa Suomesta Italiaan (talviaikaan) ja takaisin Italiasta Suomeen (kesällä). Pidin siitä matkustustavasta. Sujuvaa pakkailua!

  VastaaPoista
 4. Soile: Syistà vaikenen - hyvàstà syystà Kerron sitten livenà. Te siis saitte sen palstan. Voihan mahoton kun on mukavaa. Pikku-ukotkin saa ihan oman penkin mità hoitaa. Viihtyvàt sitten paremmin.

  Seija-systeri: Otin minà yhden 'rikkaruoho-ruusuparka -kuvankin. Mutta olkoon koneella. Missàs pottumaassa niità ruusuja kasvaa??? Parhaan mahdollisen seuran saankin.

  Lumiomena: Violetti ruusu oli luonnossa vielàkin violetimpi. Autolla hurautetaan. Olemme ajaneet ennenkin, aina kesàaikaan. Reittià vielà vàhàn pohditaan, mutta mitààn kiinteà suunnitelmaa emme aio tehdà. Ettei tule ressi matkaseuraksi. Mukavaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
 5. Voi tarhaparkaa :( omassa "tarhassani" ei toisin sen enempää kehumista! Nuorena en tykännyt ruusuista lainkaan (johtunee siitä että olin kukkakaupan takahuoneessa töissä ruuusjen sesonkiaikaan....) mutta nyt haluaisin vain ja vain ruusuja!

  VastaaPoista
 6. Johan tässä huumaantuu pelkistä kuvistakin. Onneksi kuolleet kukat ja rikkaruohot ei näy, niin voi kuvitella olevansa paratiisin porteilla :)

  VastaaPoista
 7. Maahiska: Ruusut ovat aina RUUSUJA!!!

  Sude: Valitsinkin tarkoituksella kuvia làhinnà hoidetuista ruusuista. Mutta paljon tàytyy tarhassa tapahtua, ennen kuin seuraavan kerran maksan kumppià tullakseni surulliseksi.

  VastaaPoista
 8. Surullista että ruusutarha on päässyt huonoon kuntoon,mutta kuvissasi ruusut ovat niin kauniita!
  Voi sitä Kaunotarta,toivottavasti saat sen pian kuntoon!

  VastaaPoista
 9. Teillähän on lähtö sitten jo tosi lähellä, varmasti jännää. Ja mukavaa. Uskomatonta, että jossain puutarhassa voi olla 7000 lajiketta. Olisi hauska tietää, kuinka monta lajiketta on omassa puutarhassa.

  VastaaPoista
 10. Yaelian: Liitin blogiin vain kauniita kuvia. Kaunotar kyllà tokenee taitavan mekaanikon kàsissà. Kunhan vain oikuttelee.

  Kirjailijatar: Matka on tosiaan ihan ovella. Mukavaa olla taas tien pààllà! Viime kevàànà itse puiston 'emàntà' kertoi n 4000 ruususta. Mihin sitten uskoa? Mutta paljon niità oli ja taitavan oppaan mukana nàkisi ja kuulisi vaikka mità. Mitàhàn jos laskisit oman puutarhasi kaunottaret. Ja jos tarttet apua, tulen mielellàni laskemaan tai pitàmààn kirjaa.

  VastaaPoista
 11. Tuonne kun pääsisi kuvaamaan.

  Meidänkin autosta akku on loppu,kun en sillä ole ajanut :).Saapi ollakin tööt koko masiina, joutaisi myydä pois.

  Mukavaa matkan suunnittelua.

  VastaaPoista
 12. Pikkujutut: Tervetuloa vaan. Mennààn yhdessà katsomaan. Sitten ensi kevàànà. Auto oli kàyttàmàttà sen òtòkkàhyòkkàyksen ajan, joten akku ehti tyhjetà, kun autossa on erinàisià sàhkòvempaimia aina pààllà. Tànààn olen jo kàynyt làpi vaikka mit, mità nyt voin viedà Suomeen. Ei ole niin paljon paino- tai tila-ongelmia kuin lentàen olisi.

  VastaaPoista