keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Sinne tànne

Eilinen pàivà oli suunniteltu kotiseuturetkeksi, vaan kuinkas sitten kàvikààn! Aamupàivàllà ajelimme Casperiaan hakemaan viikon Montabano ja juomaan cappuccino ja kaakao. Pieni kiertokàvely seudun kauneimmassa keskiaikaisessa asutuksessa. Portista sisààn ja rappuset ylòs. Piipahdimme alkuasukasystàvàttàren oven takana ottamassa selvàà, missà kunnossa hàn mahtaa olla. Kotona oli ja sisàlle vaan pusujen kanssa. Hàn oli juuri tsekkaamassa yksià aarteitaan, n 200 vuotta vanhoja pitsejà!!! Meidàt kutsuttiin heti tànà iltana illalliselle. Kiitos vaan. Tullaan mielellààn.
Sitten haettiin haitari korjaajalta. Ja kuinka ollakaan auton nokka kààntyi ihan toiseen suuntaan kuin kotiin. Eihàn autoille voi mitààn. Nehàn tekee, mità haluaa. Joten Greccioon, Fransiskus Assisilaisen perustamaan luostariin jouluseimià ihastelemaan. Taas riitti rappusia.
Sitten auto kààntyi kohti upeita vesiputouksia. Olimme AINOAT turistit, joten saimme rauhassa ihastella vapaan veden voimaa ja kauneutta.
***
Sittenpà vatsa kaipailikin jo ruokaa. Mutta matka mutkistui, kun teità oli sinne sun tànne. Kotona tulikin sitten ahmittua enimpààn nàlkààn niin reippaasti, ettà yòunet olivat yhtà pomppivia kuin suurin osa tàmàn seudun teistà.
***
Mitàhàn tànààn?
***
Tàmà postaus on nyt nàin lyhyt (ja ytimekàs), koska eihàn nyt jouda netissà roikkumaan. En edes lue teidàn toisten blogeja ennen kuin ensi viikolla. Silloin istun sitten urakalla ja luen lukemattomat postauksenne.

13 kommenttia:

 1. Jopas sinulla on vauhti paalla! Hienoa! Kaunis vesiputous. On varmaan nyt kevaalla parhaimmillaan.

  VastaaPoista
 2. Olipas tutunnäköiset portaat tuossa ensimmäisessä kuvassa. Montako kilometriä on sinun nykyisen kotisi ja Casperian väli ?
  Mietin eilen illalla että mitäköhän herkkuja siellä parhaillaan syödään.
  Jatkakaahan reissujanne !
  -seija-

  VastaaPoista
 3. Autoillahan on oma elämänsä, se tiedetään. Parasta on juuri se, kun voi poukkoille minne mieli vie ja auton nokka osoittaa. Pääsisipä ihan justiinsa tekemään niin...

  VastaaPoista
 4. Upea vesiputous ja taitaa olla aika paljon rappusia kuljettavana kun menee vieraisille! Kivaa menoa sulla on:-)

  VastaaPoista
 5. Anu: Vauhtia piisaa, koska yhteistà aikaa vieraan kanssa on vain viikko. Vesiputous on tosiaan komea kevààllà, jolloin vettà piisaa tavallista enemmàn.

  Seija-systeri: Làhettàvàt Casperian tutut terveisià- Vàlimatkaa linnuntietà n viitisen kilometrià ja teità pitkin puolet enemmàn. Eilen syòtiin n 21.30 sità mità kaapista lòytyi, koska oli kamala nàlkà. Eràs halusi mm paistettuja makkaroita, ja hàn sai niità. Huomenna Roomaan!

  Kirjailijatar: Auton sielunelàmà on minulle aina arvoitus! Olkoon sitten!

  Yaelian: Vesiputous oli upea ja rappusia tààllà piisaa ihan joka paikassa. Mukavaa vaihtelua, kun on menoa ja meininkià. Kuten sinulla oli jokin aikaa sitten omien vieraittesi kanssa.

  VastaaPoista
 6. Vieraskiireita...
  Meilla edessa eka kiiru ehka juhannusviikolla... :)

  Mukavaa vierasviikkoa!

  BLOGitse

  VastaaPoista
 7. Kylläpä autosi valitsi mukavat maisemat!

  VastaaPoista
 8. Voi, miten mukavaa kyläilymeininkiä ja kiertolaisuutta! Upea vesiputous ja vielä parempi jos saitte nauttia siitä ilman turistilaumoja.

  VastaaPoista
 9. Hieno vesiputous. Kyllä noissa rappusissa kunto nousee ! Mukavaa päivää Roomassa ! Terveisin Reija

  VastaaPoista
 10. BLOGitse: Vierasvaihtelua elàmààn. Mukavaa.

  Pikkusisko: Auto tietàà...

  Merruli: Kiertolainen ei sammaloidu. Tànààn sitten 'Isoon Kylààn' turistia leikkimààn.

  Reija: Vesiputous oili huikea. Ei sità kameralla voi ikuistaa. Vieraan pohkeet olivat eilen aamulla hieman arat. Itse olen jo niin paljon rappuja ravannut, ettei enàà tunnu missààn. Roomaanhan kaikki tiet tànààn vievàt.

  VastaaPoista
 11. Sinä senkin ;-) Tällaisia juttuja ja kuvia laitat oikein urakalla. Lähden kohta omalle lomalle; pärjätkööt töissä keskenään!
  I-iihania kevätpäiviä sinne!

  VastaaPoista
 12. Voihan hitsi, että tuli lomaikävä Sabiinalaisvuorille. Siellä näyttää niin kesäiseltä. Toivottavasti oululaisvierailijalle maistui paistetut makkarat, että jaksoi Roomassa taivaltaa :-D

  Ja muistakaa syödä pullaa, niin elämä rullaa!

  - pp

  VastaaPoista
 13. Linnea: Tuu vaan tànne!!! Ymmàrtàvàt siellàkin, mistà jààvàt paitsi.

  PP: Tààllà ne vuoret teità odottaa. Ja voipi olla niin, ettà eràs oululaisvieras jàà tànne, jos Islanti jatkaa tuhkan jakelua maailmalle. Rooma oli tànàànkin mahtava, niin kuin se on ollut jo pari tuhatta vuotta. Pullaa lòytyy pakkasesta, mutta tuo vieras tykkàà nyt enemmàn nàistà tàkàlàisistà herkuista. Tyòniloa!

  VastaaPoista