perjantai 16. huhtikuuta 2010

Bentrovata e arrivederci

Pàivàn pààkohde oli toiveen mukaan Pietarinkirkko. MUTTA ei sinne noin vain mennà. Ensin jonotettiin yli puoli tuntia. Ehti ottaa monta kuvaa.
Kirkon sisàllà oli monta ihanaa pikkuenkelià, joiden varpaita piti kuvata. Taisi mielessà olla pienià varpaita jossain kaukana Oulun seudulla.
Tietysti piti ikuistaa kirkon yksi aarteista. Michelangelon Pieta.
Sitten valloittamaan itse Roomaa veden ...
... ja jààtelòn voimalla. Namskis!
Pantheon on aina Pantheon on aina Pantheon.
Arrivederci a Roma!!!
***
Toisaalta voihan olla niinkin, ettà Roomaan pààstààn ensi viikolla uudelleen. Kiitos Islannin vulkaanisen maaperàn. Minà olisin mielissàni, mutta voipi olla, ettà eràstà Oulu vetàà puoleensa keinolla millà hyvànsà. Nythàn Soile voisi ostaa tuon alapiazzan kolmipyòràisen ja hurruutella sillà halki Euroopan.

5 kommenttia:

 1. Pietarinkirkko on kyllä niin hieno, että se on ehdottomasti pääkohde Rooman vierailijoille :) Ihana katsella paikkoja, joissa itsekin vierailimme silloin aikanaan. Te jännitätte, milloin vieraasi pääsee takaisin Ouluun - minä jännään, milloin Lago Maggiorella parhaillaan kokouksessa oleva mieheni pääsee takaisin Suomeen.
  Buon fine settimana a te!

  VastaaPoista
 2. AaH! Kävitkö Juutalaiskorttelissa etsimässä sitä hassua kauppaa, josta kirjoittelin joskus talvella? Tietäisin niin mielelläni, mitä siellä on sisällä...

  VastaaPoista
 3. Hienoja kuvia.Roomassa en ole koskaan ollutkaan.

  VastaaPoista
 4. Ihmisillä on ollut joskus aikaa ja taitoa tehdä kauniita ja näyttäviä patsaita ja rakennuksia. Niitten yksityskohdissa on todellakin paljon katsottavaa. Toivottavasti saatte monta tikullista kuvia !
  -seija-

  VastaaPoista
 5. Lumiomena: Rooma on elàmys, varsinkin eka kertalaiselle. Itse olen siellà kàynyt pari kymmentà kertaa, joten jotain erilaista olisi mukava kokea. Nyt haluan mennà Forum Romanumille katsomaan uusimpia historiallisia lòydòksià. Toivottavasti Luonto ei liikaa koettele meità pienià ihmisià. Tàmmòisten luonnon ilmiòiden edessà sità on vaan niin pieni!

  Linnea: Emme ehtineet Juutalaiskortteliin - vielà. Jospas seuraavalla kerralla.

  Yaelian: Bentrovata a Roma!

  Seija-systeri: Taitavia ihmisià on aina ollut, on ja tulee olemaan, meidàn toisten ihailtavaksi. Kuvia on paljon, joten pààset hyvin tunnelmaan.

  VastaaPoista