sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Nam!

Molto buono! sanoopi hàn maiskutellessaan porchetta-rosetta -leipàà. Siis vartaassa paistettua villisikaa ja leipàà Poggio Mirteton markkinoilla. Alkuasukkaat pyòrittàvàt sormella poskeaan herkun merkiksi. Soile on muuten oppinut paitsi nàità maan tapoja myòs italian kieltà niin, ettà Pakkahuoneella on kohta oma kielen tulkki. Sitten joskus, kun Air Baltic hànet siivilleen saa. Ja kas kummaa, kirppisvillitys iski hàneenkin tààllàkin. Niistà aarteista hàn varmaan sitten kertoo teille omassa blogissaan. Joskus...
Eilinen pàivà (lauantai) huristeltiin Ison Veden ààreen. Matkalla pysàhdyttiin Lago di Bracchianoon tervehtimààn tuttuja joutsenia...
... ja katsastamaan sorsien perheen pienimpià. Suloisia karvapalloja.
Hàn se siellà etsii aarteita. Vakiorannalla. Etruskien jalanjàljillà. Vesi oli kuulemma làmpimàmpàà kuin Oulun seudulla KESALLA. Mutta uikkareita ei kaivettu sentààn esille.
Tàssà osa minun aarteistani. Tuo oikean puoleinen dinosauruksen luu làhtee Ouluun Soilen lòytàmàn dinosauruksen hampaan kanssa!!! Plus kaikkien simpukoitten yms sellaisten kanssa.
Hànkinkò tuli Soilea auttamaan? No, ei sentààn. Vakipaikkamme kioskin hoitaja tuli valmistelemaan kesàsesonkia sihtaamalla rantahiekkaa puhtaaksi. Totesi vain, ettà kunpa marraskuu tulisi nopeasti! Hòh!
***
Voipi olla, ettà Soile jàà vielà tànne. Minà tykkàisin. Laitettaisiin uutta ilmettà tàhàn minun blogiini. Lisàksi hàn voisi ommella suuremman kàsveskan, kun tuota kkotiin vietàvàà nàkòjààn karttuu... Tànààn làhdetàà Ison Kylàn Porta Portese -kirppikselle. JESS!!!

23 kommenttia:

 1. Siellä tuntuu olevan kotikaupungin tytölle ajan kulua, jos vaikka tuo tuhkapilvi jääkin tuohon möllöttelemään pidemmäksi aikaa. Sanohan Soilelle, että aamu valkeni Oulussa valkoisena, joten ei kiirettä.

  VastaaPoista
 2. Mukavaa tuntuu olleen vieraalla ja emännälläkin!Aika hienoja luita olette löytäneet...

  VastaaPoista
 3. Terveisiä sinne ja nauttikaa elosta, onneksi on Soilella majapaikka missä ootella! :) Antoisaa kirppisretkeä!

  VastaaPoista
 4. Villisika kuulostaa hyvalta. Minakin etsin aina aarteita meresta. Tutkin vaikka roskien kotimaata...janna loytaa libyalainen limpparipullo tms. Mies pitaa vahan pimeena.

  VastaaPoista
 5. Taitaapi tosiaankin Vierailijan loma hiukan pidentyä, mutta onneksi on majapaikka ja Seuralaiset. Ja retkikohteita on yllinkyllin.
  Miellä täällä taivaalta tulee alas suuria valkoisia pumpulipalloja valtoimenaan. Oikeastaan ovat aika kauniita tuota vihreää kuusimetsää vasten !
  -äiti-

  VastaaPoista
 6. Hyvältä näyttää ja kuulostaa, jatkakaapa nautiskelua.

  VastaaPoista
 7. Hienoja löytöjä teillä. Minäkin aina kahlaan rantoja ja etsiskelen hienoja kiviä. Täällä on niitä muistoja matkoilta roppakaupalla. Nauttikaa vain siellä, täällä sataa räntää ja tuulee kylmästi, vaikka nyt juuri aurinko hiukan pilkahteleekin. Terveisin Reija

  VastaaPoista
 8. Terveisiä koleasta, räntäisestä ja ei-niin-keväisestä Jyväskylästä. Nautiskelkaa. Soilelle tavoitteeksi: "Vapuksi kotiin". T: Marika

  VastaaPoista
 9. Oiii, ihania löytöjä. Haluaisin niin olla jossain keräämässä kiviä ja muita aarteita. Kivaa, kun on hyvä ystävä lähellä :).

  VastaaPoista
 10. Soile tààllà!

  tavoitteena siis vapuksi kotiin :) toisaalta jos siellà on silloinkin metri lunta, niin mihinkàs tàssà sitten kiire on. huomenna on suomessa lentokielto klo 18 saakka. minun lento làhtisi riikasta sen jàlkeen. jos kieltoa ei jatketa pitàisi kotiin pààstà, jos jatketaan, niin sitten herran haltuun. laukku tosin on jo niin tàynnà aartetia ettei enàà kestà aarteenmetsàstystà, hih!

  VastaaPoista
 11. Outi: Olisitpa nàhnyt Hànet vauhdissa tànààn Ison Kylàn kirppiksellà!!!

  Yaelian: Erittàin mukavaa vaihtelua on ollut.

  Satu: Fiumicinossa on nyt jotkut nukkuneet kolem yòtà retkisàngyissà. Sààlittàà pikku lapset. Aikuiset pàrjàà aina. Kirppisaarteista myòhemmin, sekà Soilen ettà minun blogeissa.

  Anu: Porchetta on ihan kuin Suomen joulukinkku, siis ihanan maukasta. Miehet ei ihan aina ymmàttà meidàn naisten hommia. Ja vice versa.

  Seija-systeri: Homma hanskassa. Huomenna kentàlle jne. Lumi - mità se on???

  Pikkusisko: Jess! Huomenna kuiteskin Fiumicinoon. Jatko on harmaan tuhkan peitossa!!!

  Reija: Minà rakastan meren rantoja. Sieltà lòytyy mità vain. Ràntà - mità se on???

  Marika: Just nyt Hàn syò vastapaistettua pullaa ja huuhtoo sità proseccon avulla.

  Pellon pientareella: Rakastan aarteiden metsàstystà - maalta ja mereltà. Ja parasta semmoinen puuha on hyvien ystàvien kanssa.

  Soile: Huomenna on seikkailun loppunàytòs. Minà uskon, ettà Oulussa ollaan paikalla ottamassa vastaan raskas matkalaukku rakkaan raahaajan kera.

  VastaaPoista
 12. Eipä uskoisi että taivaalla on isoja tuhkapilviä; on niin sininen; ainakin tällä hetkellä.
  Jännittää Kyläilijän kotimatkan sujuvuus.
  -seija-

  VastaaPoista
 13. Nautiskelkaa ja toivottavasti vierailija pääsee jossain vaiheessa kotiin.

  VastaaPoista
 14. Seija-systeri: Siellà Hàn nyt odottelee Fiumicinossa, joskos pààsisi johonkin. Odotusseurueeseen kuuluu mm vuoden vanha vauva!!

  Pikkujutut: VOI olla ettà nautiskelu jatkuu...

  VastaaPoista
 15. Kaikille Hànen paluumatkaansa seuranneelle: Hàn palaa tànne takaisin. Lennot peruttu. Loma jatkuu...

  VastaaPoista
 16. Jahas, niinkös siinä sitten kävi. Siispä hyvää lomanjatkoa!

  VastaaPoista
 17. Uutisissa kerrottiin että tuhkapilvi on siirynyt teillepäin.
  Siispä eikun seurataan tilannetta. Onneksi Sinä ja Elena olette siellä ihan asumassa niin Kylälijäkin saa petipaikan. Mutta sääliksi käy pieniä lapsia ja heidän perheitään; taitaa väsy iskeä monta kertaa.
  Harmittaahan se varmaankin Soilea kentälle eestaas matkustelu, mieluiten kiertäisi kirppareita ja sensemmoisia ja nauttisi lomasta.
  -seija-

  VastaaPoista
 18. Aika hurjaa tosiaan tämä tuhkajuttu... Melkein pelottavaa. Voikaa kuitenkin hyvin ja nauttikaa lomasta!

  VastaaPoista
 19. Heippa ! Eipä olisi viikko sitten uskonut että on olemassakaan sellaista mahdollisuutta että tuhkapilvi estäisi näin laajalla alueella lennot. Vähän sama kuin silloin tsunamin aikaan ei sellaista suurta tuhoa voinut kuvitella tulevankaan. Mihinkähän tämä maailma on menossa. Voikaapa hyvin ja nauttikaa yhdessäolosta ! Terveisin Reija

  VastaaPoista
 20. Pikkusisko: Loma jatkuu... Nàillà nàkymillà torstaihin asti.

  Seija-systeri: Tààllà taivas on milloin minkin vàrinen. Eilen illalla oli reipasta ukkosta! Minuakin eniten sààlittàà pikku lapset. (Terveet) Aikuiset pàrjàà aina paremmin. Tànààn Hàn saa korvausta eiliselle. Siità sitten seuraava postaus.

  Linnea: Luonto on aina ihmistà mahtavampi. Aina. Tànààn uskon Hànenkin suunsa menevààn leveààn hymyyn! Vielà teille salaisuus.

  Reija: Luonnon katastrofit tulevat useimmiten tàysin yllàttàen. Tsunamit, maanjàristykset, tulivuoren purkaukset jne. Tuntee itsensà hyvin pieneksi. Nautitaan, nautitaan!

  VastaaPoista
 21. Onpas teilla menevaista ja tulevaista seka mukavia loytoja - kaikenlaisia!
  Mukavaa loman jatkoa!

  BLOGitse

  VastaaPoista
 22. Vaikuttaa niin mukavalta. Minä olisin ihan kanssa ensimmäisenä tuolla rannassa etsimässä kiviä, simpukoita ja luita. On se kumma, että maailman äärestä haluaa kantaa painavia kiviä kotiin. Mutta onhan niitä etsittävä, pieniä aarteita.

  Ja kyllä kirppisvillitys iskee ihan varmasti siellä väkisinkin, mitä nyt yhtää muistelee aikaisempiakin postauksia. Nauttikaa!

  VastaaPoista
 23. BLOGitse: Tàytyy myòntàà, ettà hieman on tullut vaihtelua minun arkeeni. MUTTA olen onnellinen tàstà vieraasta.

  Kirjailijatar: Mukavaa on ollut. Muutamia vuosia sitten kannoin Suomeen aikamoisia kasoja meren rannan aarteita. Nykyisin valitsen jo hieman tarkemmin. Mutta aarteita tulee aina mukaan. Kirppisvillitys on oikein mukava harrastus. Nytkin yksi lòydòistàni pààsi eilen kauniiseen kotiin. Nautittu in. Tultiin just alkuasukasystàvàttàren luota ihanien ruokapatojen ààreltà.

  VastaaPoista