keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Lappu-Liisan tervehdys

Ei, en minà sakkoja ole saanut. Enkà minà ole ketààn sakottanut. Silti minà olen nyt Lappu-Liisa. Jostain syystà saapasmaan pikkuiset òtòkàt tykkàà rokottaa minua. Ei niità này eikà kuulu, mutta yhtàkkià eri puolella kehoa on pienen pienià kutiavia ja kipeita rakkuloita. Ja jotta en niità raapisi, (mistà rakkulat vain innostuu, ) olen kohta laastareiden peitossa. Nyt kun olen alkanut ottaa kropalle myòs aurinkoa, saatan kuukauden kuluttua olla yhtà kirjava kuin nàiden plataanipuitten rungot. Puut eivàt ole kuolleita, vaan niità on kevàtparturoitu! Kuva on maanantaiselta Bracciano-matkalta.
Puut kyllà selviàvàt ja alkavat puskea lehtià mistà vain, kuten tàmà lehmus.
Tai tàmà oliivipuuvanhus, jonka latvus oli hyvin virkeà, vaikka ikàà onkin jo muutama sata vuotta. Oliivipuitten leikkuuaika alkaa olla ohi. Hyvin hoidetun oliivitarhan nàkee jo kaukaa, sillà puita on leikattu reippaasti ja varsinkin puun sisàoksat on poistettu, jota aurinko pààsee kypsyttàmààn oliivit.
Bracciano-jàrven rannalla, Trevignanon kohdalla viisas ope oli tuonut muksunsa opiskelemaan aurinkoon. Vaikka pienten asennot eivàt aina kovin mukavia olleetkaan, keskittyminen oli ihailtavaa.
Paluumatkalla kàytiin taimitarhalla. Vaikka mità ihanuuksia. Tàssà muutama. Verenpisaroita...
... kamelioita...
... ja sitruunapuita! Kunpa olisi tuommoinen puu omalla parvekkeella. Tyydyin tàllà eràà vain laventelipuskaan.

14 kommenttia:

 1. Kaupasta hedelmiä ostaessa mietin usein, että saisipa tämänkin poimia kypsänä suoraan puusta.
  Ihan niinkuin ne viinirypäleet silloin kerran ! Mitenkähän paljon niitä tulikaan ahmittua?
  -seija-

  VastaaPoista
 2. Sinun täytyy laittaa Aloe-geeliä tai voidetta niihin itikan puremiin. Se auttoi ainakin minua ja on myös hyvää jos paahtaa liikaa ihoa auringossa. On tietysti muitakin hyviä rasvoja.
  Onpa opettaja löytänyt hienon paikan opiskelijoilleen, varmasti opiskelukin on mielekkäämpää.
  Kauniita kukkia ja herkullisia sitruunoita, pullotin muuten juuri siman.
  Aurinkoista päivää täältäkin! Lämpöä kun olisi jo hiukan enemmän kuin tuo +9, eikä tuulisi noin mahtavasti pohjoisesta, niin tuntuisi jo keväämmältä. Terveisin Reija

  VastaaPoista
 3. Seija-systeri: Alà muuta virko! Ne ihanat rypàleet olivat tosi hyvià. Sità puutarhaa on ihana. Kàytiin syòmàssà siellà kylàssà ja tutkittiin seutua. Katto on jo korjattu. Ei muuta. Mihinkàs sità kiirettà valmiissa maailmassa!

  Reija: Aloe veraa on laitettu ja kipeimpiin kohtiin jopa kortisonivoidetta. Ei auta. Vain laastarilaput estàvàt kutitukset. Tàytyy alkaa tiputella sitronellaa vuodevaatteisiin ja pààllys- ja alusvaatteisiin. Minulla taitaa olla liian maukas veri! Minulla on toinen simasatsi tulossa. Vielà yhden san tehtyà, sitten loppuu fariinisokeri. Vastaavaa en vielà tààltà ole lòytànyt. Tààllà on helle. Làhdin àsken pienelle lenkille, mutta vain puoli tuntia jaksoin. Tàytyy olla viisaasti varjossa nàmà keskipàivàt.

  VastaaPoista
 4. Seija-systeri: Sità puutarhaa on ikàvà, piti kirjoittamani.

  VastaaPoista
 5. Täällä kutittaa vain silmiä ja se johtuu katupölystä. Sitruunapuu näyttää pirtsakalta ja kelpaisi myös minulle.

  VastaaPoista
 6. Kyllä huomattu on , että etelän pienet tummat(siis ötökät) tykkää pohjoisen vaaleaihoisista tytöistä :)

  VastaaPoista
 7. Ihana kuva noista parturoiduista puista.

  VastaaPoista
 8. Satu.p: Siis kevàt on siellà - pòlyineen. Noita sitruunapuita oli PALJON, mutta ei menesty tuossa parvekkeella. Luulisin.

  Sude: No mutta kun minà olen (ollut) maantien vàrinen ja nyt ihan luonnon harmaa. Silti tykkààvàt!

  Pikkusisko: Kuva otettu auton ikkunan làpi. Sen huomaa varmaan. Tykkààn itsekin kuvasta.

  VastaaPoista
 9. apua, vappu! En ole muistanut koko vappua! Ei siina mitaan, emme ole vuosiin enaa 'ulkoilleet' vappuna vaan kavereitten kanssa jonkun himassa. Emme jaksa sita epatoivoista meininka...
  Kivoja kuvia, vareja...
  Toivottavasti sua ei enaa syoda! :)

  BLOGitse

  VastaaPoista
 10. Minäkin olisin aloeta ehdottanut mutta kun ehdit jo sanoa ettei se auta.Se kyllä lievittää sitä kutinaa ainakin.Toivottavasti jättävät ötökät sut rauhaan.Ihana vanha oliivipuun runko;täälläkin tuollaisia näkee ja sitruunapuita,ovat ne vaan niin ihania!

  VastaaPoista
 11. BLOGitse: Ylihuomenna se on - vappu! Toukokuu. Ruusujen kuu. Montalbanon seurassa aion juhlia. Kiitos kehuista. Viime yònàkin jouduin nousemaan hoivailemaan uusia paukamia. On minulla herkullinen veri, ei voi muuta sanoa!

  Yaelian: Kotiapteekissa on iso putkilo aloeta, mutta ei auta yòllà, kun kireiskelen kaikki rohdot pois. Siis laastari on ainoa konsti. Tàllà seudulla lòytyy Euroopan (?) vanhin oliivipuu. Tarvitaan monta ihmistà pitàmààn toisiaan kàdestà, ennen kuin piiri puun ympàrillà on kiinni. Tàytyypà taas kàydà joskus kuvaamassa sità.

  VastaaPoista
 12. Hei! Ajattelin laittaa sinulle suoraan tänne viestiä, kun olit "eilen tänään huomenna"-blogissa kommentoinut sukututkimusta. Tiedätkö että netissäkin on nykyään paljon mahdollisuuksia tutkimiseen? Ja digitoidaan koko ajan lisää.
  Tässä pari linkkiä:
  http://hiski.genealogia.fi/hiski?fi
  http://www.digiarkisto.org/sshy/index.htm

  VastaaPoista
 13. Minäkin aina ihmettelen, miksei koulutunteja voisi pitää kauniissa maisemissa ulkona. Jaskaisi varmasti keskittyä paljon paremmin. Niin ja parturoidut puut ovat hassun näköisiä, mutta kummasti ne versoo uutta. Meillä on pihalla tosi vanha ja kaunis omenapuu, mutta se on niin korkea, ettei omenoita yletä poimimaan.

  VastaaPoista
 14. Thilda: Kiitos kovasti neuvoistasi. Harmi vain, etten tààllà saapasmaassa pysty keskittymààn sukututkimukseen, sillà nettiyhteyteni on hiiiiiiidaaaaaaaaas, ja vain kolme tunti/pàivà. Tànààn on ollut erittàin usein 'internet impossibile'! Sinullekin olen yrittànyt jo kaksi kertaa vastata, epàonnistuen. No kolmas kerta toden sanoo. Toivottavasti. Suomessa minulla on nopea ja ympàrivuorokautinen yhteys. Silloin pystyn keskittymààn asiaan.

  Kirjailijatar: Sanos muuta! Minà tykkàsin olla muksujen kanssa paljon leirikouluissa tai muuten vain 'retkillà'. Puut ovat tosiaan hassun nàkòisià, mutta virkoavat aivan uuteen kukoistukseen. Mitàhàn jos teidànkin omenapuunne saisi nuorennusleikkauksen jonkun puutarhurin saksista!

  VastaaPoista