perjantai 30. huhtikuuta 2010

Vappuonnittelut ja -terveiset

Tàmàn comunen (kunnantalo) puutarhan viimeisen pionin ojennan tànààn pikku-systerille! Halauksia ja onnea sinne koti-Keuruulle!!!
Tàmàn kukkimaan alkaneen ruusukòynnòksen ojennan kaikki blogiastanian ystàville.
- Hyvàà vappupàivàà!!!
Vappuilta ei piazzalla erottunut mitenkààn muista illoista. Ei vappupalloja. Ei ylioppilaslakkeja.
Itse nautin simasta ja vastapaistetusta pullasta.
Hevoskastanja kukkii puutarhassa tàydessà juhlapuvussaan. Tuoksu on huumaavaa. Kovin làhelle ei nenàànsà passaa lykàtà, sillà tertuista kuuluu tomera surina ja pòrinà.
Kovin làhelle puutarhan reunaa en suosittele menemààn, sillà maaliskuinen myrsky tuhosi osan betoniaitaa ja sai aikaan pienoisen maanvyòrymàn. (Comunen nàkyy takavasemmalla.)
'Pààtie' on edelleen tàmàn nàkòinen. On vain pahentunut. Korjauksista ei tiedà kukaan.
***
Epàtoivoisuus on vàhitellen hiipimàssà minuunkin, sillà olisin eilen jo halunnut làhettàà tàmàn postauksen, mutta parin tunnin yrittàminen riitti minulle. Internet impossibile. Tulipahan taas iltalenkki tehtyà: kàvelin làppàrin kanssa huoneesta toiseen! (Kun olin just painamassa Julkaise tekstià, INTERNET IMPOSSIBILE! ) Nàmàtàmàn tyyliset vaikeudet alkoivat Islannin tulivuoren purkautumisen jàlkeen. Vai kuvittelenko minà vain? Onko teillà ollut vastaavia vaikeuksia?

22 kommenttia:

 1. Mukavaa vappua ja ihan simaakin olet tehnyt! Minunkin piti mutten sitten tehnytkään.
  Aika pahoja jälkiä on myrsky jättänyt:-(
  Mulla ei ole mitään erikoisia nettiongelmia ollut,joten taitavat omasi olla paikallisia. Toivottavasti pian korjaantuvat.

  VastaaPoista
 2. Taallakin nettiyhteys ollut surkea viime paivat. Eilen latasin yhta kuvaa tunnin!
  Ensi viikolla pitaisi helpottaa kun saamme kiintean yhteyden...
  Mukavaa vappuviikonloppua!

  BLOGitse

  VastaaPoista
 3. Hurjia tuhoja teillä siellä.
  Rattoisaa vappuviikonloppua.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kauniista kukkakuvista. Minä olen kerran yrittänyt istuttaa hevoskastanjan tänne meidän pihallemme, mutta se ei onnistunut. Ikävää, kun se olisi niin kaunis puu.
  On järkyttävän näköiset maanvyörymät teillä. Ihme, kun asialle ei tehdä mitään. Tuollainen ei kävisi päinsä Suomessa.
  Täällä on satanut tähän saakka. Nyt aurinko yrittää pilkistellä pienistä pilvettömistä raoista. Taidan mennä istuttamaan orvokkeja ruukkuihin ilahduttamaan muuten synkkää säätä.
  Kyllä meilläkin välillä netti reistailee ja todella viimeaikoina enemmän, en tullutkaan ajatelleeksi tulivuoren purkausta.
  Mukavaa viikonloppua ! Reija

  VastaaPoista
 5. Vappua sinullekin !
  Käytiin syömässä Varjolan seisovasta pöydästä itsemme ähkyiksi. Kohta pitää lähteä lenkille sulattelemaan.
  Hevoskastanjan kukkaterttu näyttää isolta. Minkä kokoinen se oikein on?
  -seija-

  VastaaPoista
 6. Kiitokset ruusuista! Kylläpä siellä koetellaan. Tämä internet impossibleon mulle tuntematon ja toivottavasti pysyykin. Mutta hidasta on ja muuta juonittelua kyllä kovasti. Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
 7. Yaelian: Mukavaa vapun seutua sinnekin! Simaa olen nyt tehnyt kaksi satsia. Minulle sima ja vappu on kuin paita ja peppu. Tuo nettiyhteyden reistaileminen kasvattaa luonnetta!!!

  BLOGitse: Varmaan kiinteà yhteys ja tomerampi kone auttaisi asia. Toisaalta, kun hankin tàmàn yhteyden tààllà, myyjà hieman epàili, miten tàmàn vuoristomajan yhteydet oikein riittàvàt. Tiedà hàntà. Mukavaa vapun seutua sinnekin.
  Satu: Mukava kuulla sinusta. Kun tààllà sataa kunnolla, tulee tuhoja. Maaperà kun on semmoista eloperàistà ja rinteet jyrkkià Alas tulee silloin yhtà sun toista. Rattoissa viikonloppua sinullekin.

  Reija: Tykkààn kuvata luonnon muuttumista. En tiedà, voiko hevoskastanja menestyà Suomessa. Tààllà se juuri nyt on oikein juhla-asussaan. Tyòn edistyminen tààllà on ihan herran huomassa. Tuon piazzan tyòt ovat olleet seis nyt kolmisen viikkoa. Ensin pitàà laittaa kuntoon linja-auton kààntymispaikka tuonne alas koulun kohdalle. Mutta se on ihan oman postauksen arvoinen asia. Voi olla myòs niinkin, ettà tarvikkeet eivàt ole tulleet tai miehet on komennettu muualle tòihin tai, tai, tai... Mukavaa viikonvaihdetta!

  Seija-systeri: Vappua, vappua sinnekin. Tàytyypà huomenna kiivetà puutarhaan mittanauhan kanssa. Taidanpa ottaa saksetkin, mutta ethàn kerro kenellekààn!

  Outi: Taitaa ruusuja nyt olla useita postauksissani. Tykkààn niistà kovasti. Internet impossibile - pòh!!! Hauskaa vappuviikonloppua Oulun seudulle!

  VastaaPoista
 8. Kiitos ruususta! Luonto puhuu, mutta harmi nettiyhteyksien tökkimisestä. Mukavaa viikonlopun jatkoa.

  VastaaPoista
 9. Pikkusisko: Niinpà, luonnolla on aina sanansa sanottavana! Mukavaa viikonvaihdetta sinnekin.

  VastaaPoista
 10. Otapa mukillinen minunkin puolestani, mulla kun vapun viettäminen unohtuu vuosi vuodelta. Hyvää toukokuuta!

  VastaaPoista
 11. Ruostevilla: Muistaanpa sinut, kun tànààn juon pàivàsiman! Oikein mukavaa ruusukuuta.

  VastaaPoista
 12. Kiitos ruususta ja hyvää toukokuun alkua!

  VastaaPoista
 13. satu.p: Ollos hyvà vain! Toukokuuta sinnekin. Toivottavasti lumisateet harvenevat!

  VastaaPoista
 14. Täällä on kyllä netti toiminut koko ajan ihan hyvin, ehkä ne tuhkat lensikin enimmäkseen sinne. En tiedä...

  Minä odottelen, että pihan hevoskastanja alkaisi kukkia. Me ostimme aikoinaan tämän talon ihan sillä perusteella, että kun tulimme näyttöön, pihan hevoskastanja kukki. Päätimme, että ostamme talon vaikka se olisi sisältä minkä näköinen :)

  VastaaPoista
 15. Voipi olla ongelmana vielà nàmà saapasmaan harvat yhteysasemat. Tai sitten viime aikoina tàhàn kylààn on siunaantunut lisàà bittitaivaalla vierailijoita. Luulisin kuiteskin, ettà hankkimani yhteys ei ole nopein (eikà kallein) tms. Hevoskastanja on upea. Kàvimme eilen Sara Sabinan kylàssà, ja siellà kukki monta puuta kunnan talon kulmilla. Tuoksu oli huikea. Tuli mieleen sireenien kukinta.

  VastaaPoista
 16. Mahtava köynnös, kiitos! :) Ja mitä ihaninta toukokuuta sinulle!

  VastaaPoista
 17. tyhmä se mahdottomasti käyttäytyvä internetti. laitan sulle vapputerveisiä y-kromisomisilta sähkiksellä

  VastaaPoista
 18. Satu: Ruusut tuovat iloa tànne toukokuussa, kòynnòksinà ja ilman. Ihanaa toukokuuta sinnekin. Jokos kohta hiirenkorvia lòytyy?

  Soile: Nyt istun parvekkeella, jossa tolppia lòytyi. Muualla huushollissa oli taas se internet impossibile!!! Toivon vaan, ettei pulut tai pààskyset ruiskauttele, tai ettà tàlle pàivàlle ennustettu sade tulee vasta illalla. Odotan sàhkistà innolla!

  VastaaPoista
 19. Netti hidastelee vaikka me maksetaankin jostakin todella nopeasta (miesväen päätöksellä).
  En pidä nopeudesta. Missään. Paitsi synnytyksessä ja hammaslääkärissä.

  VastaaPoista
 20. Linnea: Minà tykkàisin, jos netti olisi nopeaampi. Muuten olen hitauden ystàvà.

  VastaaPoista
 21. On varmaan tämän Välimren alueen ongelma. Meillä kuunvaihteessa internet hidastui mutta niinhän se tekee toisinaan muulloinkin. Ymmärrän. Luonnetta kysyy, ainakin täällä päässä.

  Kauniita kukkasia.

  VastaaPoista
 22. Pikkujutut: Menin eilen làppàrin kanssa tosiaan tuonne parvekkeelle, siis ulos paksujen seinien sisàltà, ja kone toimi kuin enkeli. Samoin nyt, tànà aamuna, tààllà seinien sisàllà. Varmaan on naispuolinen yksilò tàmà kone!!! Luonnetta kasvatetaan monella eri tapaa, nàkòjààn. Toukokuu on kukkien kuu.

  VastaaPoista