maanantai 4. tammikuuta 2010

Valo lisààntyy

Valo lisààntyy... Aurinkoa voi tàhyillà nàillà main jo noin 5 tuntia 40 minuuttia, mikàli pilvet eivàt està. Pakkanen paukkuu. Eipà ole kuulunut puheita ilmaston làmpiàmisestà. Valon lisààntyminen on pakottanut katselemaan kodin nurkkia hieman 'sillà silmàllà'. Olonurkkaus on nyt siisti. (Palaan asiaan seuraavassa postauksessa.) MUTTA ...
... koska pakkanen paukkuu, ei voi siivota tàtà varapakastinta - parveketta. Sinne tulee tyrkàttyà kaikki tarpeellinen - ja tarpeeton, mikà sisàtiloihin tai alakerran varastoon ei mahdu. Hohhoijaa, tàtà hamsterin elàmàà.
Entàs sitten tàmà keittiòn nurkkauksessa, parvekkeen ikkunan edessà oleva ns tyòpiste???!!! Hamsterin yksi harrastushan se siinà esittàytyy: kaikenlaiset kortit - saadut ja ostetut - sekà valokuvat. Hohhohhoijjaa!
Kun oikein tympii hitaansorttinen tarttuminen siivoiluun, voi istahtaa kiikkustuoliin ihailemaan luonnon mestariteosta. Harmi, ettei taivaallinen suursiivous, lumisade, này oikein hyvin tàssà kuvassa. Luotan teidàn mielikuvitukseenne. Onhan tàmmòisen taulun ihailu miljoona kertaa suositeltavampaa kuin siivous, onhan? Sitàhàn minàkin.

19 kommenttia:

 1. Siivoukseen tarvitaan ensin inspiraatio, ei se muuten onnistu. Sitten kun se tulee, syntyykin ripeästi jälkeä.
  Maisema on nyt todella kaunis; pitää lähteä metsään suksilla; tosin siellä on valmiiksi tehty latu. Hissunkissun hiihdellen.
  -seija-

  VastaaPoista
 2. juuri 2,5h siivonneena sanon, etta istu ja ihaile. Kun sita inspiraatiota ei ollut, pikemminkin pakko tehda, takkusi tuo koko homma ja kunnolla.

  Mutta nyt uskon todella, etta olet hamsteri :).

  VastaaPoista
 3. hih! tyopisteessasi on juuris saman verran tilaa tietokoneen molemmin puolin kuin minulla!
  Mika ihme saa liput, laput ja tarvikkeet jamahtamaan ja tekemaan tilasta ahtaamman kuin olisi pakko?!

  Allun blogissa tuli esille 3-40v italialaisten kielitaito. Mita kielia tuon ikaiset ovat opiskelleet, jos ovat?
  Kun ei puhetta kuulemma irronnut millaan kielella (paitsi italia).

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Toinen hamsteri täällä päässä uskoo ymmärtävänsä täysin ongelmaasi. Työpisteen raivasin eilen ja pari hyllyä, mutta moni (liian moni)paikka vielä odottaa vuoroaan.

  Hanget, nietokset, tupruava lumi ja riippuvat kattolumet -nyt on todella ikkunasta tuijottelu mukavaa.

  VastaaPoista
 5. Kiva että valon määrä lisääntyy! Minäkin olen aika hamsteri,eikä edes ole varastoa,mutta yritän parhaani päästä hamsteriuudesta eroon.
  Tuosta varapakastimesta tulikin mieleen,että kaipailen parvekettani,joka oli Suomessa,oli se kyllä kätevä talvella kun toimi varapakastimena.

  VastaaPoista
 6. Täällä yksi hamsetri myös yrittää saada aika ajoin työpöytäänsä näkyville. Ja totta, valo lisääntyy!

  VastaaPoista
 7. Seija-systeri: Nysvàysinspis pilkahti esiin, kun olin pari tuntia ulkosalla maisemia ilhailemassa ja asioita kylillà hoitelemassa. Pari keittiòn laatikkoa on nyt ihan tiptop! Hyvà minà. Mutta hiihtàmiseen ei ole minkàànlaista inspistà.

  Pikkujutut: ks edellinen. Vai et oikein uskonut. Entàs kun vielà lisààn sen, ettà noita kuvia ja kortteja on vielà monta laatikkoa lisàà noissa komeroissa ja tuolla kellarissa!!!

  BLOGitse: Tyòpiste onkin seuraava nysvays- eli siivouskohde. Muuten en lòydà yhtààn mitààn TARKEAA! Italialaisten kielitaito, varsinkin maaseudulla, on meikàlàisittàin hieman vaatimaton, jos nàtisti sanoo. Engòantia opiskellaan nykyisin kyllà kolmannelta luokalta làhtien, mutta kun koulunkàynti on làhinnà seurustelua (italian kielellà), ja kun esim telkkarin kaikki englanninkieliset (ja kaikki muutkin vieraskieliset) sarjat ja elokuvat ovat pààlledupattuja, eivàt alkuasukkaat vieraita kielià juuri kuule missààn. Lisàksi harvat maaseutujen koulujen opet itsekààn kieltà osaavat, joten opettaminen on vàhàn sinne pàin. Mukavaa alkanutta viikkoa sinullekin.

  Merruli: Nàin kaunista talvea en muista. Joskus istun kauan kiikkustuolissa, jos en ulkona tassuttele. Hommat hoidetaan sitten pimeàllà.

  Yaelian: Hamsterius on varmaan geeneissà. Aitini esim sààstàà melkein kaiken. Sota-ajan kasvatti kun on. Parveke on tosiaan kàtevà, sekà talvella ettà kesàllà. Kun se lisàksi on melkoisen tilava (n viisi neliòtà), on se tavallaan yksi lisàhuone.

  Pikkusisko: Jospas tàmà tyòpiste olisi tyhjà huomenaamuksi. Mutta mihin kaikki nuo kamat? Sità en vielà tiedà. Valoa elàmààsi! Teillà aurinko nàkyy nàin talvella himpan verran vàhemmàn aikaa kuin tààllà.

  VastaaPoista
 8. Minussa ei ole ollenkaan hamsterin vikaa mutta ottaisin tuon teidän ikkunamaiseman juuri nyt, kiitos. *ikävöi lunta*

  VastaaPoista
 9. Mizyena: Voit printata kuvan, suurentaa sen tai tehdà sille ihan, mità haluat. Minulla on tuo 'elàvà' taulu tuossa silmieni edessà. Tosin nyt on jo pimeàà. Pimeys tulee tànne ennen klo 16.00.

  VastaaPoista
 10. Jätä suursiivoukset ja vastaavat, kirmaa ulkona, nauti valoisista hetkistä ja fiilistele pimeyttä. Ei ne askareet minnekään karkaa :)

  VastaaPoista
 11. Minakin olen hamsteri. Varsinkin suomalaiset lehdet, mielenkiintoiset artikkelit, vaatteet ym on tosi vaikea heittaa pois.
  Ihana taulu!

  VastaaPoista
 12. Satu: Jep. Valoisaan aikaan olen tassutellut tuolla ulkona ja pimeàllà vàhàn alkanut kohennella ympàristòà. Eilen illalla oli vuorossa tyòpiste. Tuntuu ihan 'ilmavalta'.

  Anumorchy: Lehtià lòytyy tuolta parvekkeelta korkeita pinoja. Keuruun kirjasto myy joskus vuosikertatolkulla vanhoja lehtià eurolla nippu - ihan minun kannettavaksi. Tee itse, Avotakka, Kodin kuvalehti jne. Vaatteita en hamstraa, enkà kenkià, enkà koruja. Kumma nainen.
  Maisemataulu vain kaunistuu. Lunta on tullut lisàà nyt kohta vuorokauden verran. Kohta on aika làhteà nuuhkimaan raikasta ilmaa.

  VastaaPoista
 13. Nurkkia raivattu täälläkin taholla. Ihanaa, sielu lepää ja fengshuit vilkastuu ja energiat liikkuvat!

  Tarmoa sinne!

  VastaaPoista
 14. What's siivous? Onko se syotavaa? Voiko silla soittaa?

  Lumitaulut kauniita.

  VastaaPoista
 15. Eilen tànààn huomenna: Jep. Ja pòlypunkit saavat ulkona varapakastimessa kurjan lopun.

  Elena: Allora! Siivous = nysvàys, elàmisen helpottamista. Siis ettà lòytàà mità etsii eikà jatkuvasti pòlyaivastele ja esim lòytàà edes pienen tilan, missà syòdà. Voiko imurinvarrella tai luuturàtillà soittaa?
  Tàytyypàs kokeilla.
  Lumitaulut vain kaunistuvat. En ole elàissàni nàhnyt nàin pitkààn nàin kaunista ikkunataulua.

  VastaaPoista
 16. Noo, minä olen suurpiirteinen ja tykkään, että ei ne siivoamiset mihinkään karkaa. Hyvin voi odottaa, kunnes tulee se olo, että nyt!
  Ikkunamaiseman ihailu ja ulkoilu ovat must just nyt

  VastaaPoista
 17. Hamsterilla pitàisi olla enemmàn sàilytystilaa, ettà mahtuisi sekaan ja silmàkin lepàà, jos tavarakasoja on vàhemmàn nàkòsàllà. Alitajuntakin on rauhassa, kun ei ulkosalla mieti pòlykissoja. Olen tehnyt diilin Lissun kanssa: Pàivàt nautitaan luonnosta ja illalla laitetaan yksi nurkka kerrallaan kuntoon. Toistaiseksi on tepsinyt.

  VastaaPoista
 18. Niin se uusivuosi jatkuu entiseen malliin, olisi se kiva kun kaikki kasat vain katoisivat vuodenvaihteessa- toisaalta sitten menettäisi ne kaikki ihanat aarteet...

  Mukavaa uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 19. Valkoinen persilja: Mukava taas kuulla sinusta! Eihàn hamsteri mistààn voi luopua, mutta jàrjestellà tàytyy. Ihan oman viihtymisen kannalta. Sità paitsi olen lòytànyt paljon aarteita, joita en edes muistanut olevan olemassakaan. Mukavaa alkanutta vuotta sinullekin.

  VastaaPoista