lauantai 3. lokakuuta 2009

Toripäivää

Perjantaina naapurissa on toripäivä. Kansaa kerääntyy koko Sabiinan alueelta. Ja vähän kauempaakin. Autoja tule joka mutkasta solkenaan. Sieltä sun täältä. Sinne sun tänne. Mutta onneksi on tyylikkäitä poliiseja valvomassa liikennettä. Useimmiten poliisit kyllä juttelevat keskenään tai tuttujen kanssa ja liikenne matelee siinä sivussa. En ole nähnyt yhtään kolaria, mikä tässä kusiaispesässä on ihmeiden ihme. Sitä minä vain jaksan ihmetellä, miten noilla korkkareilla juostaan rosmoja kiinni. Eivätkä sakottamisetkaan niin haudan vakavia taida olla. Ystäväni perhe oli saanut piazzalla parkkisakot, mutta ei huolta. Kunhan sakkolappu saapuu Suomen kotiin, jos saapuu, katsotaan, mitäs sitten. Tuleeko korkkarikenkäpoliisitar rahoja perimään?
Seija-systeri taitaisi mielellään istua tämän papperoisen vieressä vääntämässä koreja yms.
Tai ihmettelemässä tätä näkyä. Tuommoisiahan on paljon Roomassa, mutta ovat nyt kotiutuneet täänne periferiaan. No, junathan kulkevat Rooma-Poggio Mirteto -väliä tuhka tiheään. Piankos sitä pääsee toripäivän osingoille. Kovin vähän roposia astiaan oli vain tullut.
Hamsterin taivas. Pitsitavaroiden kirppispöytä.
Tässä osa saalista makkarin lattialla. Eilistä saalistako? Ei sentään. Vaan toripäivien saalista täällä olon ajalta. Osa aarteista on viety Suomeen. Eilen löysin neljä pientä liinaa. Arvaattekos, mitä näitä aarteita kerätään?
Lopuksi vielä maisemakuva Poggio Mirteton vanhasta kaupunginosasta. Ensimmäisen kerran aikakirjoissa Podio de Mirtetis (Poggio Mirteto, Myrttikukkula) mainittiin vuonna 1341, mutta alueella on asutusta ollut paljon aikaisemmin, onhan iso kylä (Rooma) vain n 50 kilometrin päässä. Seuraavaksi postaan vuoristokylän historiallisia maisemia. Aurinko nimittäin paistaa. On hyvä valo kuvata.
Tap, tap Kimille! Ei sinun taitojasi kuljettajana Ferrari osannut arvostaa. Tosin nyt talli kehuu omistautumistasi ajamiselle ja lojaalisuuttasi, mutta samalla kylmyyttäsi vierastetaan. Sinä kun et ole suuna päänä pölöttämässä mitä sylki suuhun tuo, etkä syytä muita omista mokistasi. Sinä olet suomalainen. Minä ainaskin kunnioitan sinua. Mielestäni olet paras kuski. Nytkin pääset huomenna lähtemään viidenneltä paikalta, vaikka tilanne on se mitä on. Kyllähän tämä homma oli selvää siitä asti, kun espanjainen sponsori astui kuvaan: Alonso pitää saada tallille. Ensi vuosi tulee olemaan tosi mielenkiintoinen! Mitä sitten päätätkin, Kimi, ajat kuitenkin lujaa. Formulaa tai rallia. Ugh, olen puhunut!

14 kommenttia:

 1. En usko, etta sakon perinta saapuu Suomeen asti. Kuka sellaista asiaa edes taalla viitsii ja osaa hoitaa? Ystavatar paasi kylapoliisiksi (vigile urbano) ja kertoi sisapiirin juttuja. Sakottamaan ei kukaan vanhemmista kollegoista halunnut lahtea, kun siina voi joutua sukset ristiin vaikka naapurin tai jonkun vaikutusvaltaisen henkilon kanssa eli nuoremmat kehiin. Samainen ystavatar mitatoi kollegalleni antamansa sakon (oli liikkeella MINUN autolla), eli en voi valittaa kaytannosta. Maassa maan tav...

  VastaaPoista
 2. Kiva nähdä kuvia toripäivästäsi:-) Kyllä minäkin ihmettelen noita naispoliisin korkkareita ;-)

  VastaaPoista
 3. En ensin tajunnut, että se poliisi oli tuo korkkarineito. Vaikuttava pitsikokoelma sinulla jo onkin!

  VastaaPoista
 4. Perjantai kuulostaa täydelliseltä toripäivältä. Tämä oli mukava raportti :)

  Olispa aika hauska ajatus, että täälläkin naispoliiseilla ois tuollaiset korkkarit. Epäkäytännöllisyys olis ehkä just se mitä täällä vähän enemmän tarvittais... tai onko se sitten loppujen lopuksi edes epäkäytännöllisyyttä ;-)

  VastaaPoista
 5. Varmasti katselisin silmä tarkkana punontahommaa ja ottaisin vinkkejä.
  Eipä minullekaan htipaikalla olisi poliisitar tullut ieleen tuosta henkilöstä.
  -seija-

  VastaaPoista
 6. Elena: Joo. Suomalaisena joskus miettii tämän maan tapoja. Samoin takusti italialaisena Suomessa on huuli monta kertaa pyöreänä!!! Maassa maan tavalla, tai ...

  Yaelian: Toripäivä on yksi viikon kohokohdista. Style täytyy poliisittaren tässä maassa olla.

  Pikkusisko: Korkkarisignora on ns. kyläpoliisi (ks Elenan komenttia). Style, style. Enimmäkseen seisoo paikoillaan. Voisi kävely (juoksemisesta puhumattakaan) olla hieman vaivalloista. Toisaalta alkuasukassignorat osaavat korkkalikävelyn.

  Eikös olekin mukava kokoelma! Kun liinat vielä ovat takusti käsintehtyjä, maksan ilomielin 0,50 - 1,00 kappaleelta. Huomasin blogistasi, että sullakin pitsikausi jatkuu. Tap, tap!!!

  Himalainen: Kiitos kiitoksista! Ehkäpä tuon korkkaripoliisittaren tärkein tehtävä onkin olla sievä ilo silmille!

  Seija: Ensimmäistä kertaa näin tuon papperoisen. Paljon erilaisia juttuja oli tarjolla. Laitanpa sinulle yhden lisäkuvan spostiin (jos onnistuu). Lentokone tuo tänne mukavasti, joten tervetuloa vaan.

  VastaaPoista
 7. Ihania liinoja, voi etta. Tuli mieleen muuten se haasteesi, tai ne molemmat....

  Taalla tuli kolareita jos tuollainen poliisi tiella kavelisi...

  Pikkujutut

  VastaaPoista
 8. Jos olisin kateellisuuteen taipuvainen, niin kadehtisin kyllä noita sinun pitsiliinoja! Aika inspiroivia ovat.

  VastaaPoista
 9. Nuo pitsit vetää kyllä aika hiljaiseksi.. Ja ehkä noi korkkaritkin. :)

  VastaaPoista
 10. Pikkujutut: Kyllä minä ne haasteet muistan. Ja aikaa kyllä annan. Täkäläiset ovat niin tottuneita korkkarisignoraihmisiin, ettei täällä moinen herätä juurikaan huomiota. Ihan arkipäivää!!!

  satu.p: Saa kadehtia. Pesin kokoelman eilen illalla ja nyt ne on silitetty. Tykkään kovasti.

  Outi: Ja pitsejä on mentävä joka perjantai tonkimaan lisää. Mitähän Oulun autoilijat tekisi, jos kesäaikaan tommoisia poliiseja siellä katuja tepsuttelisi, patukka somasti vyöllä keikkuen?

  VastaaPoista
 11. Pittähän se poliisittarellakin joku tyyli olla! soittaa sitten vaikka jollekin kaverilleen jos pitää rosmon perässä juosta :)

  VastaaPoista
 12. Style on style. Ei sopis tuulipuku tähän tyyliin täällä. Tai paksupohjaiset maastokengät. Heko, heko. Kimi neljäs. Nyt kahvinkeittoon. Baci!

  VastaaPoista
 13. Hei, näyttää sitä, että matka etelään meni hyvin ja nettiyhteyskin toimii. Kiva!

  VastaaPoista
 14. Linne: Netti on toiminut ihan ok. Tilinpäätöspostauksesi oli loistava. Baci

  VastaaPoista