maanantai 5. lokakuuta 2009

Langobardien jalan jäljissä

Mitä? Suomen ääriviivat vanhan linnoituksen seinässä Tosin nurin päin, mutta silti. Seinämä on tämän seudun vanhimman säilyneen ihmisen tekemän rakennelman raunioita. Langobardit (barbaariset germaanipitkäparrat) vyöryivät pohjoisesta ja asuttivat näitä alueita 568 - 774 välisenä aikana.
Linnoitukseen kuului myös tämä harvinainen, 5-kulmainen torni. Usein kiipeän tälle kukkulalle ottamaan aurinkoa, lukemaan lehteä ja ...
... keräilemään sitä samaa, mitä tämä reipas vanhus, Olga da Catino.
Kotona sitten kaivan omat aarteeni laukusta: villitimjamia, laakeripuun oksa ja villiminttua. Nuuuuhhh!! Mitkä tuoksut. Ja mitä makuja ne antavatkaan ruokiin. Takusti luomua. Olga kertoi tekevänsä mausteista myös tisanaa, teetä.
Tämän postauksen lopuksi taas arvoitus: Mikä tuo valkoinen tuolla vedessä on? Kaikkien arvaajien kesken arvon taas pari postikortin saajaa. Hyvää alkaanutta viikkoa! Buona settimana!

21 kommenttia:

 1. Kokeilenpa onnistuuko kommentointi tänään.

  Olisikohan vedessä ruokaileva joutsen(pyrstö pystyssä)?

  - Kiitos ´cappuzzinontuoksuisesta´ kortista! Sain sen perjantaina. (Eihän se tietenkään oikeasti siltä tuoksunut, mutta toi kyllä tuoksun mieleen.) :)

  VastaaPoista
 2. Ihania villiyrttejä,täälläkin tuollaista löytyy,talvella pohjoisessa missä asuin aikaisemmin.
  Minäkin ajattelin että joutsen tuo on;suurensin kuvan ja siltä näyttä---

  VastaaPoista
 3. Muovipussi oli refleksinomainen vastaus muttei se sita ole, joutsenen pyrsto on varmempi vastaus.

  Mina yrita bongata villiyrtteja tuolta pelloilta mutta ei vaan nay. Ovat varmaan siella missa mina en saa olla..hoh.

  VastaaPoista
 4. Jaahah, hamsteri on taas villiintynyt. Joutsenta veikkaisin minäkin. Mukavan viikon toivotukset sinulle täältä räntäsateesta!

  VastaaPoista
 5. Nuo yrtit...Aah!!! Noista lähtee taatusti hyvät aromit ruokaan. Lakerinlehti on yksi mun suosikkimaust. Käytetkö lakerin lehdet tuoreena?

  Ja tuo kuva-arvoitus ja arvaukseksi meni...uponnut vene(?)

  Hauskaa viikkoa myös sinulle!

  VastaaPoista
 6. Kaikille ensin yhteisesti: Kuva-arvoituksen vastaus paljastuu huomenna illalla, joten vielä on aikaa metsästää postikorttia.

  Ruiskaunokki: Mukavaa, että pääsit läpi. Minäkin sain blogisi auki, mutta se kyllä kesti ja kesti... Kortti on yksi niistä kolmesta malleista, joita alueelta on valmistettu. Ja ainoa paikka, joista niitä voi kysellä, on tuo alabaari. Sielläkin niitä kaiveltiin varaston hyllyjen kätköistä. Onneksi tiesin kysyä.

  Yaelian: Villiyrteissä on kyllä 'villimpi' maku kun kaupan purkeissa ostetuissa. Kuivattuina maku vielä sen kun tiivistyy

  Pikkujutut: Olettekos joulun maissa Suomessa?

  Pikkusisko: Tunnustan, tunnustan: geeneissä on paljon samaa kuin hamstereilla.

  Villa Lankala: Laakeria käytän sekä tuoreena että kuivattuna. Ruokamausteena kuivattu on mielestäni jopa tehokkaampaa. Sen sijaan ruoansulatusliköörin teen tuoreista laakerinlehdistä. Väri ja tehoaineet liukenevat niistä nopeammin.

  VastaaPoista
 7. joutsensorsahan se siellä pers---pyrstö pystyssä tutkii olisko mittään syötävää.

  tai sitten se on se berluskooni, joka epätoivoisena koittaa keksiä jottain ettei syytesuoja murru?

  VastaaPoista
 8. Soile: Minusta tuntuu, että berslukko on tehty korkista: Pulpahtaa aina pinnalle!!! PÖHH!!!

  Elena: Ai, jaa! Varmaan tuossa järvessä olisikin paljon tutkittavaa. Oiskohan Berslukko tehnyt sinne pakopaikan, minne mennä, kun viimeisetkin ystävät ymmärtävät vaihtaa puolta.

  VastaaPoista
 9. No se on valas tietenkin (pieni laji).

  VastaaPoista
 10. Koivunlehti: Ai jahaa! Jonkinlainen monsteri siis tulivuorijärvessä? Mukava tavata sinua.

  VastaaPoista
 11. Minä myös kallistun joutsenen takapuolen puolelle.
  Tuo Suomi-profiili on veikeä.
  -seija-

  VastaaPoista
 12. Seija: Minulla on tuosta Suomi-profiilista parempiakin kuvia, mutta laitoin tuon uusiamman.

  VastaaPoista
 13. Joo, minä uskon Loch Nesseihin :)
  Ja Liperi kiinnostaa, koska olen sieltä kotoisin. Kotina sitä tulee pidettyä vieläkin.

  VastaaPoista
 14. Koivunlehti: Liperi oli vähän aikaa minunkin kotinani, ja vieläkin sinne on mukava mennä tapaamaan oikein hyviä ystäviä. Pohjois-Karjala vei heti sydämeni.

  VastaaPoista
 15. Olen yrittänyt ja yrittänyt kommentoida ja kiittää kortista, mutten ole onnistunut, kai. Toivottavsti nyt tepsii. Oli kiva löytää kortti ovenrakosesta ja kuulla miten arki italiassa etenee. Haluaa sinne itsekin, ihanaa ruokaa ja cappuccinoa, nam!

  Se on joutsenen peppu, siis tuossa kuvassa :)

  VastaaPoista
 16. Valkoinen persilja: Ollos hyvä vaan! Saas nähdä, oletko toisenkin kerran Onnetaren suosiossa. Tämä nettiyhteys on välilä ihan tuosta linnun perästä!!! Tosin kauniista.

  VastaaPoista
 17. Ihan varmasti jo kommentoin mutta ei vaan nay...jokatapauksessa vastaus kysymykseesi on en tieda. Verkkoja on taalla heitelty ja jos ihmeita tapahtuu, elama menee uusiksi seuraavan kahden kuukauden kuluessa...

  VastaaPoista
 18. Pikkujutut: Kyllä kommenttisi näkyy tuolla pikkusiskon naapurina. Muovipuusia ehdottelit. Minä pidän peukaloita ihmeitten puolesta pystyssä.

  VastaaPoista
 19. Kuvassa on joutsenella ruokatunti.
  Sinä keräilet kesäisessä lämmössä yrttejä, minä katselen ikkunasta sakeaa lumituiskua, joka tekee ikkunan alareunaan senttien ryyteen.
  Maa on valkea ja pakkasasteita muutama. Muutaman tuhannen kilometrin välimatka muutta ilmaston täysin.

  VastaaPoista
 20. Aimarii: Katselin blogisi hyytäviä kuvia ja käänsin katseeni tuonne vuorille kuunnellen kaskaan sirinää. Kovin on erilaiset luonnon olosuhteet meillä nyt. Laita paljon vaatetta päälle. Minä yritän selvitä hepenillä.

  VastaaPoista