torstai 8. lokakuuta 2009

Saluti da Bracciano

Joutsenhan se siellä ruokaa etsimässä. Bracciano -järvellä. Yhdessä kalastajan kanssa. Järvellä muuten kaikenlainen moottoriveneillä surffailu/kalastus on kielletty. Vain ns sightseeing -laivalla on vesille asiaa. Roomaan lennettäessä järven kraaterimuoto näkyy erinomaisesti. Vanha tulivuoren kraateri täynnä vettä. Syvyyttä ei ihan varmuudella edes tiedetä. Eikä kait kannata mennä tutkimaankaan. Luulisin.
Eli joutsenen pers/perä/pyrstö/pylly/takamus ... Ja sitten aamujumpan vuoro. Unohdin nääs kääntää tuon kuvan. Seija -systeri ja Yaelian. Arpaonni oli tällä kertaa teidän puolellanne. Menkää lottoamaan/ostamaan arpoja/pelaamaan rulettia tai ostamaan itsellenne jotain kivaa.
Kortti Braccianosta tulee sitten postin mukana. Seijalle kortti osaa, mutta Yaelianin kortti ei oikein tiedä, minne lentää. Osoite emailiin, prego! Kuvassa vasemmalla ylhäällä on kaupungintalon piazza...
Tässäpä sitten filmitähtien hääpaikka. Katie Holmes ja Tom Cruice vihittiin tässä upeassa linnassa.
Linnan kirkon fasaadi on mielenkiintoinen. Tässä kuvassa seinien väri ei kuitenkaan oikein erotu, sillä vain tuo etuseinä on kauniisti maalattu. Sivuseinät on jätetty maalaamatta. Mitäs sitä turhaan maalia tuhlaamaan.
Kaupungin tarjonta on runsasta. Voi valita makkaraa/prosciuttoa tms tuosta oven pielestä...
... tai mennä kadun yli laukkukauppaan!
Paluumatkalla menimme rentoutumaan ihan järven rannalle. Baktusta pukkaa. Bracciano -järven rannalla.

9 kommenttia:

 1. Noista tulivuoriperaisista jarvista kerrotaan semmoista legendaa, etta niissa ei ole pohjaa ollenkaan, vaan etta jarven keskella on reika, joka vie suoraan maapallon keskustaan ja etta joskus sinne imeytyy uimareita tai sukeltajia. Jotkut italialaiset eivat milloinkaan ui jarvissa taman takia! Uskoohan ne jotkut myos herra B:n tarinoita...

  VastaaPoista
 2. Kaunista siellä Italiassa on:) Ei ole harvinaista, että jotkin italialaiset vanhat rakennukset ovat jääneet kesken kuin rahat on loppuneet kesken. Muistan bonganeeni muutamia vanhoja kirkkoja siellä joissa tapulin kaulat oli jääneet kesken, kun rahat oli loppuneet kesken rakennusvaiheessa. Olisikon rahat menneet rakennuksen koristeisiin?.
  Muutama vuosi sitten kävimme Italiassa ja ne uudet keskeneräiset kerrostalot olivat ihan kummitustalon oloisia. Minusta noissa maalikerrosta vaille olevissa rakennuksissa on kuitenkin aika lämmin tunnelma:)

  Ja puikot senkun viuhuu siellä:)

  VastaaPoista
 3. Ai kun kiva! Laitankin sulle sähköpostia pikapikaa...
  Eikös tuossa järvellä saa edes tavallisella ongella kalastaa?Tai onko siellä edes kaloja,jos tulivuoriperäisiä kraatereita ovat...
  Onpa hieno linna!

  VastaaPoista
 4. Laukku on aika kaamea mielestani!!

  VastaaPoista
 5. Elena: Ai kuka herra B? En kyllä tunne täällä ketään HERRA B:tä. Yksi murkkuvanhus B täällä kyllä nyt riehuu, kun ei saanut tahtoaan läpi. Joutuu oikeuteen. Toivottavasti pian ja perusteellisesti. Vaikka onhan hänet ennekin tuomittu. Käsittämätön murkkuvanhus!!

  Villa Lankala: Rahat voi mennä mihin tahansa, kenen taskuun tahansa! Kun nyt on nähnyt (lehdissä/TV:ssä) Abbruzzon uusia rakennuksia, sanoisin voi kauhistus! Keskellä kaunista historiallista seutua uusia kamalia modernia rakennuksia. Itse tykkään enemmän vanhoista rakenuksista. Kunhan ne on rakennettu kaikkien sääntöjen mukaan turvalliselle maaperälle. Täällä kun turvallisuustekijät välillä unohtuu. Viiemisin kauhuesimerkki on Messinan seutu.

  Yaelian: Onnea vain. Odottelen. Onkimisesta en tiedä. Mutta eihän moottorionkia ole keksitty - kait vielä. Järvessä on runsaasti monenlaista kalaa. Hinna on kyllä hieno. Sinne järjestetään myös turistikierroksia, mutta olimme kaupungissa maanantaina, jolloin kaikki museot tunnetusti ovat kiinni.

  anumorchy: Joo, ei ole laukku kauneudella/tyylikkyydellä pilattu. Laukkuja oli runsaasti ja ne kyllä nostattivat hymyn huulille, mutta rahapussin suuta en niitten vuoksi olisi avannut. Mutta koska kaupungissa käy paljon 'kuuluisuuksia', ehkäpä kysyntää on.

  VastaaPoista
 6. No on laukku ainakin Erilainen, ihan piti pysähtyä katsomaan.
  Tänään löytyi muuten vielä hyviä kanttarelleja, ja tietenkin suppiloita.
  Onpas mukavaa kun onni suosi arpajaisissa, siispä oottelen korttia.
  Mitä sinä tuossa kudot ?
  -seija-

  VastaaPoista
 7. Joutsen! Just luin lehdestä, että ovat täällä vielä pohjoisessa. Ei kuulemma minkäänlaista aikomustaan lähteä etelän lämpöön. Sissejä ovat. Mutta mikäs tämä kuvan serkkupoika/-tyttö siellä, joka lie jo odottelee kavereita Suomen reissulta? On asiallinen kinkkukauppa. Huokaus.

  VastaaPoista
 8. Ja määkun tykkään tuosta(kin) laukusta. Jossakin tilanteessa tuo olisi aivan täydellinen! Mukavannäköinen baktuksenpukkauspaikka!

  VastaaPoista
 9. Seija: Voi jestas, kun olen kateellinen: sinä saat möyriä sienimetsissä, enkä minä uskalla mennä täällä hamstraamaan, vaikka just nyt alkaa täällä paras sienestysaika!!! No, avaan pakkasen. Siellä on kanttarelleja. Minä kudon niitä 'oikeita' baktuksia. Kuvia tulossa blogiin lähiaikoina.

  Outi: Nämä joutsenet ovat kyllä ihan alkuasukkaita. Turistit/alkuasukkaat tuovat niille leipää. Eivät jouda pohjoiseen tai etelään. Paikall on myös (pulla)sorsia ja -ankkoja. Milloinkas OKK tulee kinkkuostos-blogitapaamiseen?

  Pikkusisko: No, sinä tykkäisit varmaan kaikista kaupan laukuista. You are special!!! Baktusta pukkaa - ihan missä vaan! Mukavannäköisiä paikkoja kun täältä löytyy.

  VastaaPoista