torstai 24. syyskuuta 2009

Ojennan ruskakukan

Tänään haluan ojentaa ruskakukan...
... Leenalle, Oivalle, Jarkolle ja Jannelle, Keuruun torin Lontoon bussilta. Kiitos mukavista maanantai- ja torstaituokioista.
Samoin kukan ansaitsee kylmäsavulohen 'hovihankkijani' Etumies. Tänään hain taas tuliaisia mukaan pakattaviksi. Vuoristomajan vieraat odottavat vesikielellä.
Olisin voinut valita listalta mitä tahansa herkkua. Ensi kerralla aion kokeilla myös kylmäsavusiikaa...
... Keuruun Megamarketin pihassa joka toinen torstai olevasta myyntipisteestä.
Mistä ruskakukat? Vaahteroista, jotka viime päivinä ovat ilahduttaneet väreillään...
... esimerkiksi tässä liikenneympyrässä. Löysin ruskakukan mallin jostain blogista. En vain muista mistä. Jos joku muistaa, olisin kiitollinen vihjeestä. Kaunis ja helppo kukka kuivattavaksi. Juuri nyt.

13 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis ruskakukka!!! Kaikista lehdistä vaahtera on ikisuosikkini.

  VastaaPoista
 2. Onpa kaunis kukka;katsoin sitä pitkään ja mietin mistä tehty ennenkuin luin mistä tehty. Tuota ruskaa hieman kaipailenkin juuri nyt!
  Ja tuo kalalista;rupesi ihan kauheasti mieli tekemään kalaa kun sitä luin..onneksi tuli eilen ostettua 100gr paketti savulohta ,joka tuolla jääkaapissa edelleenkin on.;-)

  VastaaPoista
 3. Ja mina luin ruiskukan ja ihmettelin kuvaa...:)Kaunis!
  Mutta nuo vaahterat, aih ja voih kun on kaunista!

  VastaaPoista
 4. Milloinkahan muistan ottaa kameran mukaan ja ottaa kuvan niistä Nesteen kiertoliittymän krasseista - ne on ihan mielettömän upeita!

  VastaaPoista
 5. Mizyena: Hain äsken lisää lehtiä, sillä ovat kukat just sopivia talvikukiksi tuohon parvekkeelle.

  Yaelian: Tänä syksynä ruska ei ole niin kaunis, koska ei ole ollut yöpakkasia. Vain vaahterat ja pihlajat punertavat. Jotkut tosi kauniistikin. Tämä kylmäsavulohi on parasta, mitä koskaan olen sitä sorttia syönyt. Mistäs teidän savulohenne tulee?

  Pikkujutut: Eikös olekin kaunis tämä minun syksyinen 'ruiskukkani'! Mietin just äsken, että mitenkäs vuoristomajan idän/lännen plataanipuut? Niiden lehtihän on samanlainen, mutta tuleekos niihin 'ruskaa'?

  Villasukka: No enpäs hoksannut päivällä ottaa kuvaa, kun siitä ohi ajoin. Tosin pyöräreitti kulkee niin, ettei kukkakomistusta juuri huomaa. Sieltä saisi muuten krassinsiemenen poikineen ensi kevättä varten. Tehdäänkö yhteisretki?

  VastaaPoista
 6. Kätsöjä vaahterakukkia. Teilläpä on komiana vaahterat. Meijän vaahterasa vasta muutama keltanen lehti.

  VastaaPoista
 7. satu.p: Kukka on helppo ja nopea tehdä. Tein just neljä mummolle (äidille). Huomenna haen lisää lehtiä. Osa vaahteroista (ja pihlajista) punastui aivan yhtäkkiä, varsinkin latvaosista. Osa puista on vielä vihreääkin vihreämpiä.

  VastaaPoista
 8. Tämäpäs sattui. Ehdin töistä tullessa tehdä pikaisen blogikierroksen ennen kuin lähdin käsityökerhooni. Näin tuon ruskakukkasi. Ja kuinka ollakaan, yksi käsityöpiiriläisistä toi näytille samaisia ruskakukkia. Ohje näyttää siis leviävän tehokkaasti. Kivoja ovat!

  VastaaPoista
 9. Pikkusisko: Ihana, että luonnon kierrätys jatkuu!!

  VastaaPoista
 10. Lohi tulee Norjasta mutta savustetaan täällä.Tuoretta norjalaista lohtakin saa ihan ´hyvin, maksaa ainakin mun käyttämässä marketissa,jossa hyvä kalatiski, noin 15 euroa,eli paljon tyyrimpää kuin Suomessa.Pakastettua saa halvemmalla (n.10 eur/kilo.

  VastaaPoista
 11. Ihana kukka! Kuvittelin, että se on tehty kankaasta...

  VastaaPoista
 12. Yaelian: Suomen kaupoista saa joskus edullista lohta. Se on kuitenkin silloin aina jossain kasvatettua. Aito merilohi maksaa täälläkin maltaita.

  Linnea: Tein just äsken lisää ruskakukkia. Ovat oikein nättejä. Katsotaan nyt sitten, miten väri pysyy talven yli tuossa parvekkeella. Ei tartte ostaa kanervia kaupasta.

  VastaaPoista
 13. Olet loihtinut nätin vaahteranlehtiruusun. Se on todella nätti.
  Minä niitä myös olen väsäillyt, löysin Tiitsan blogista ohjeita ja omassa blogissanikin on kuva yhdestä vaahteranlehtirusuin koristetusta kranssista- jo viime syys-tai lokakuulta.

  VastaaPoista