keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Taydellista

Olen saanut uuden naapurin, jota kiinnostaa kovasti nurmikolla hypahteleva harakka. Mutta kun ei uskalla hypata toisesta kerroksesta. Voisi pikku tassu murtua, eika varmaan auttaisi sanonta: Kissalla on kymmenen henkea. Tervetuloa vaan naapuriin. Mikahan mahtaa olla nimesi? Taytyypa ottaa selvaa.
Tassa 'mummon' mokin pihapiirissa, ison pellon reunassa, minulla oli kasvimaa yhden kesan. Olisin viihtynyt kauemminkin, mutta EU sanoi, ettei pellosta pienikaan osa saa olla muussa kaytossa kuin mita lanketteihin on kirjoitettu! Voihan EU!!!! Edelleen elan toivossa asuttautua kesiksi tuohon punaiseen Onnelaan. Tavalla tai toisella. Eika ollenkaan mahdoton unelma. Kuulemma.
Etteiko Keuruullakin osattaisi nauttia kulinaarisista elamyksista! Pikkusiskon (siis minun) mies taitaa grillauksen. Kanaa ja maissia, keitettya riisia ja systerin tekemaa maailman parasta ruisleipaa (aidin ohje, salaisuus kiertoilmauunissa), salaattia ja juomana viinihapon avulla tehtya puolukkamehua. Jalkiruokana soppaa Kalajoelta omin katosin (siis systerin perheen) poimituista tyrnimarjoista. Sadepilvet suostuivat tekemaan tilaa auringolle. Pihan nelijalkainen asukki (orava) istui mannyssa paamme paalla. Hanen illallisestaan tippui jaannokset meidan lautasillemme. Emme niita enaa jaksaneet syoda. Saunan lauteilla naama mutaisena (naamio) sulateltiin systerin kanssa elaman menoa yleensa. Kiitos iltapaivasta!
Systerin perheen mielikuvituksella ei muuten ole rajoja. Arvatkaapas, missa he pesivat tanaan mattojaan? Parhaalle arvaukselle taputan villisti!!! Vastaus tulee seuraavassa postauksessa.

10 kommenttia:

  1. Onpas Teillä ollut kivat kekkerit!

    Saunan katollako he mattoja pesivät? :D - Minä itse pesen lämpökompostorin päällä ( =entinen iso pakastearkku).

    VastaaPoista
  2. Äiti pesi 70-luvulla rantakallioilla mattoja. Mutta Keuruulta ei heti tule kallioita mieleen...

    VastaaPoista
  3. Ruiskaunokki: Kivat ovat kekkerit aina siina pihapiirissa. Ja aika lahelle osui arvauksesi. Mutta ei ihan! Polttaaa! Polttaa!

    Villasukka: Kiitos kun piipahdit 'kylassa'! Kylla Keuruullakin rantakallioita piisaa. Mutta kun nykyisin ei saisi enaa suoraan jarveen mattojenkaan pesuvesia paastaa. Tanaan illan suussa taputan jollekin arvaukselle eniten ja kaikille muille ihan lohdutukseksi.

    VastaaPoista
  4. Arvaanpa, että matot pestiin pihassa mattojen tamppaustelineellä!
    Itse pesen vanhan hetekan päällä pihassa.
    Luin postauksiasi pitkälti takaapäinkin. Kirjoitat viehättävää blogia.

    VastaaPoista
  5. Ehdotanpa sitten, että saunan kattotikkaita vasten? :)

    VastaaPoista
  6. Äiti liotti ainakin jossain vaiheessa mattoja auton peräkärryssä. Iso pressu kärryyn, niin tulee iso liotusallas.

    VastaaPoista
  7. aimarii: Kiitos! Kavin myos luonasi 'kylassa' ja ihastuin paitsi tekstiisi myos loistaviin kuviisi. Minun kamerallani ja taidoillani en moiseen ylla. Kayn toistekin. Eip ole tamppausteline ihan oikea vastaus. Heteka olisikin oikein hyva pesupaikka. Ja kun ei olisi pesemista, voisi rotkotella ja katsella pilvia. Siis poutapilvia.

    Ruiskaunokki: Ei hassumpaa, eip hassumpaa. Kolmesta sanasta yksi kuuluu oikeaan vastaukseen!

    Pikkusisko: Ajoiko han myos jonkun pikkureissun perakarrya vetaen? Vahan niihin pulsaattorihommeli. Mutta ei siskon miehella taida olla perakarrya.

    Arvausaikaa on viela...

    VastaaPoista
  8. No katolla. Lekkimokin katolla. Onko siella leikkimokkia?

    VastaaPoista
  9. No niin: Katollapa tietenkin. Ei leikkimokin vaan omakotitalon harjakatolla, josta vesi valui sopivasti nurmikon kostukkeeksi. Musta kattomateriaali oli imenyt itseensa kuumuutta, joka kuivasi matot hetkessa. Ja matot oli kaytavan pitkia mattoja, joiden nurja puoli sieti katon materiaalia. Kokeilla saa. Ihan omalla vastuulla! Tap-tap-taputuksia Elenalle. Taas voitit! Osta arpa! Kaikille muillekin taputuksia. Mielikuvitus ei tunne rajoja.

    VastaaPoista
  10. No ei ollut onnella paljon kysymysta asiassa vaan paattelykyvylla. Onko mulla sellaista? Voisin kuitenkin miettia arvan ostamista tai lottoamista. Kiitos kuitenkin, tunnustus tuntuu aina hyvalta.

    VastaaPoista