perjantai 24. heinäkuuta 2009

Jos metsaan haluat menna nyt

Jos metsaan haluat menna nyt, sa takulla yllatyt: mustikoita, mustikoita, mustikoita. Tanaan paasin pikkusiskon (siis minun) ja miehensa kyydissa tuonne nuin. Niinhan marjamiehet suunnat ilmoittavat kaden heiluessa 360 astetta. Nyt niita on. Metsan sinisia herkkuja. Saatiin mukavasti parissa tunnissa. Sailoin ne metsassa: Poimin kasin mustikoita pikku sankoon, josta latoin pienet minigrip-pussit tayteen puhtaita mustikoita ja pussit sitten kotona suoraan pakkaseen, silla mina en tykkaa mustikoitten siivoamisesta. Enka tykkaa/osaa kayttaa poimuria. Mukaan poimin myos mustikanvarpukimppuja. Kuivatuista mustikanlehdista tulee hyvaa teeta. Systeri ja miehensa tulivat sitten syomaan 'pakastimen tyhjennysruokaa' (kantarellikastiketta ja uusia pottuja - ei pakkasesta- mustaherukkahillon kera. Juomana punaherukka-vattumehua. Jalkkariksi systeri oli jo ehtinyt leipoa herkullisia mustikkamuffinsseja. Kaikki syoty, siis ei ruokakuvia.
Ja tassapa on blogimaailman yksi kuuluisuus: bamburatti. Jopa Rouva Neuletikku Oulusta hyvaksyi kasialani tuloksen. Eka kayttokerta lupaa hyvaa jatkoa ratille. En pyyhkinyt mustikkaisia kohtia talla ratilla, vaan vanhalla kaupan luutulla.
Tassapa pieni merkki kaikille pitsikivihaasteen saaneille/vastaanottaneille. Kaykaapa katsomassa, mita ruiskukka on tehnyt.
Ai etta olenko jo luovuttanut? En takusti! Joka ajot olen katsonut ja Kimille peukkuja pitanyt. Mutta jos auto on kehno, ei auta, vaikka kuljettaja olisi taikuri. Huomenna aika-ajot ja sunnuntaina itse kisa. Unkarissa. Taman viirin ostin Fiumicinosta. Hihamerkkeja ei ollut. Siis Ferrari -neulegraffiti antaa odotuttaa itseaan. Jos joskus junailette valilla Turku-Tampere (pikajuna 928, vaunu 27001), voitte nahda italialaisen madon, Italian worm. Knitsean ja minun YhteisTaideTeos knitsean blogissa 09.06.09.

3 kommenttia:

  1. Mustikoita on ihan mukavasti meidänkin takapihalla. Maistelemaan jo pääsee. Tuohon bamburättiasiaan teen vasta tunnustelevaa tuttavuutta. Ja tuo pitsikivi, se tulee joku päivä!

    VastaaPoista
  2. Olen ollut jo ostamaisillani bambulankaa. Nyt se on varmaan pakko tehdä, koska niin monta hehkutusta olen kuullut.

    VastaaPoista
  3. Pikkusisko: Tänään satoi. Mutta metsään ei viela ole muutenkaan hoppua. Vatutkin kypsyvät.

    Pikkusisko ja Linnea: Tuo bamburätti vaikuttaa hyvältä. Kuivaa hyvin. Toisaalta kuivuu sitten hitaasti. Kuivaan parvekkeella. Taytynee pestä usein pyykin kanssa, ilman huuhteluaineita - kait. Siis tutustelua vielä.

    VastaaPoista