lauantai 14. syyskuuta 2024

Oikea ajoitus

Tiedotusvälineet epäilivät, ettei tänä vuonna saataisi syksyn sieniä ollenkaan, koska on ollut liian kuivaa. Siis ei esimerkiksi herkkutatteja, minun herkkujani. 

Eilen alkoi sataa oikein kunnolla, ja vaikka sateen  ennustettiin yhä jatkuvan, ei muuta kuin metsään. Sadevaatteet, kumpparit ja sateenvarjo varusteina tutulle tattipolulle. Vihdoinkin!


Pikkuisten priimalaatuisten tattien lisäksi löysin muitakin tatteja. Yliasutut jätin metsään, joitakin hyväksyin pienen karsinnan jälkeen. Hymy korvissa kotiin.


Osan saaliista viipaloi kuivumaan. (Anteeksi tumma kuva. Saunan valaistus ei riittänyt.) Osasta tein tattirisottoa. Vaikka söin ISON annoksen, vähän jäi yli. Huomenna loppu risotto uunipaprikoiden täytteeksi. 

Kunhan ensin käyn uudelleen tattipolulla, sillä aivan varmaan sinne on taas putkahdellut aarreita.

3 kommenttia:

  1. Oi ihanuutta,ikävä noita sieniä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania ovat. Samaa mieltä ovat etanat, toukat, madot...

      Poista
  2. En tykkää sienistä. Täyteyt paprikaat teen unkarilaisen reseptin mukaan. Ne keitetään kattilassa tomaattikastikkessa 'hattu päällä'. Kastiketta niin paljon että se yltää paprikoiden korkeudelle, koska osa kastikkeesta haihtuu keittäesessä. Katsikkeeseen laitan lihalientä ja reippaasti tomattimursketta. Paprikoiden sisään pannaan rasvassa kuumennettua sipulia ja jauhelihaa, missä on puoliksi nautaa ja puoliksi sianlihaa, keitettyä riisiä ja mustaapippuria sekä valkosipulia. Vie noin 30-45 minuuttia keitellä. Syötäessä pannaan reilusti kermaviiliä paprikoiden päälle. Syödään lusikalla.

    VastaaPoista