perjantai 16. helmikuuta 2024

Päivän antia


Missäkö asun? Milläkö kadulla? Täällä katujen nimillä ei juuri ole merkitystä, paitsi kartoissa. Perille kylään pääsee kertomalla talon nimen. Minä asun Casa Manuelassa.

Kun sitten haluaa tehdät kaverin kanssa treffit vaikka johonkin entuudestaan tuntemattomaan kahvilaa, paras opas on kännykän navigaattori. Kertoo etäisyyden  ja neuvoo suomeksi mihin kääntyä ja kuinka pitkän matkan päästä. Upea apulainen.

Kuvan kavereilla tuskin oli navigaattori apuna heidän tullessa meren yli Afrikasta. Tummia tulijoita on tänäkin alkuvuonna tullut näille saarille tuhansia. Heitä näkyy paljon katukuvassa. En osaa sanoa, mitä alkuasukkaat heistä ajattelevat.

Katukuvassa on kyllä myös toisenlaisia kulkijoita - mölyävät kovalla humalaisella äänellä, tutulla kielellä! Heidät kierrän, en noita tummia.

Päivän herkut löytyivät tästä pintxos-baarista. Erityisesti tykästyin tuohon toiseksi alimmaiseen pikkupuravaan, jossa homejuuston kaverina oli sipulimarmeladia. Huikea makuyhdistelmä.

X-kirjain tuossa baarin nimessä kertoo baskiperinteestä. Baari on kuulemma ainoa baskitaustainen kaupungissa.


Lopuksi taas kyselen: Mikäs kasvi tämmöiseltä kukinnan jälkeen näyttää?

2 kommenttia:

  1. Tätä olen kasvattanut ihan vain kukkaruukussa siemenestä ja teki noita palleroita ja siemeniä löytyi villan keskeltä. Vinks.
    helena

    VastaaPoista