perjantai 23. helmikuuta 2024

Kimi ja 'kauppaneuvos'


Siina he poseeraavat rinnakkain: elämäni kaksi miestä, joiden polkuja olen seurannut erillisinä ja eri aikoina.

Kaikki blogiani kauan seuranneet tietävät, kuinka suuri Kimi-fani olen. Vuodesta 2009 lähtien olen ahkerasti seurannut blogini kautta Kimin taituruutta, mistä tämä yhteenvetokin on osoitus. Yli kolmessakymmenessä postauksessa olen hänestä kertonut. Onhan hän edelleen Ferrarin viimeisin maailmanmestari!

Miten ihmeessä minä olin näin hurahtanut vormuloihin? Isäni, vannoutunut penkkiurheilija, ei katsonut f1-kisoja, luonnon ystävä kun oli. Rataa ympäri huristelevat polttoaineen kuluttajat eivät hänen silmissään olleet urheilijoita.

No, minäkin lopetin kisojen seuraamisen, kun Kimi lopetti. Miksi? Kimiä seurasin sukurakkaudesta, onhan hän serkkuni. Tosin aika etäisessä polvessa, mutta samasta Pekkaristen sukukirjasta meidät löytää. Kättelemään en häntä ole päässyt- vielä.

F1-kisoja en enää seuraa, mutta Kimin elämää kylläkin.

Entäpä tuo 'kauppaneuvos', oikein räpsyjen kanssa. Hänet tapasin ensimmäisen kerran 1980-luvun puolessa välin. Sain silloin uuden luokan täynnä innokkaita kolmasluokkalaisia. Yksi innokkaista ei pulpetissa istumisesta ollut kiinnostunut, vaan hän mönki sen alla. Kun kysyin häneltä, mitä hän etsi, hän sanoi leikkivänsä käärmettä.

Aika äkkiä ymmärsin, että tämän ryhmän kanssa ei perinteisellä pulpettipedagoogilla pitkälle pötkittäisi. Siihen aikaan alkoi koulumaailmaan ilmestyä leirikoulu-idea, ja koska tiesin, millainen voimavara oppilaiden vanhemmissa oli, eipä aikaakaan, kun pikkuinen käärmekin innostui. Hänellä oli semmoiset supliikkitaidot, että hän sai lempinimen 'kauppaneuvos'. Suurin yhteinen ponnistus oli leirikoulu Kreetalle. Ne vuodet muistan aina suurella lämmöllä 

1.11.2023 avattiin Tahkolle Panoraama Landscape Hotel, ja sen taustalta löytyvät mm Kimi ja 'kauppaneuvos' Harri Jokela. Yläkuvassa Kimi ja Harri ovat Harrin vaimon ja toisen moottorimiehen Tommi Mäkisen kanssa.

En ole ollenkaan hämmästynyt tästä upeasta projektista. Kun kaksi omien polkujensa kulkijaa tapaavat toisensa ja saavat tarpeeksi taustatukea, taivas on avoinna. 

Nyt vain odotan Kimin ja 'kauppaneuvoksen' uusia ihmeitä, joko yhdessä tai erillään. Heidänlaisiaan ihmisiä tarvitaan.

PS. Tämä postaus ei ole sponssattu mainos, vaan MAINOS onnistumisesta 

8 kommenttia:

 1. Olen aina ajatellut, että olet ollut kannustava opettaja oppilaillesi!
  helena

  VastaaPoista
 2. En ole formulafani, mutta kuitenkin hiukan seurannut Kimin ajoja.
  Sinulla on hienoja muistoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä edelleen tiedän, kuka näinä aikoina on F1 kärjessä, en muuta.
   Muistoja on säkkikaupalla, enimmäkseen mukavia mustien raitojen rytmittäessä elämän riepumattoa

   Poista
 3. Wau - tämä oli aivan ihana postaus....
  Minäkin rakastan työtäni - ilo ja kunnia on ollut a on tehdä töitä juuri pulpettien alla kanssamönkijänä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sitä tuntee itsekin olevansa jonniin sortin mönkijä.

   Poista