sunnuntai 20. maaliskuuta 2022

Näkee keltaistaKevät on keltaista. Aurinko ilahduttaa keltaisena mollukkana. Keltaiset tulppaanit ovat saaneet kavereiksi keltaiset narsissit. Keltaisia sitruunoita kuluu paljon: salaattien happona, jääkaapin raikastajansa ja äsken luin netissä, että sitruuna yöpöydällä auttaa unten maille.

Keltaista saan kesällä auringonkukan siemenistä, jotka odottelevat multaan pääsemistä huhtikuussa. Kuvan toisen pussin tummien minitomaattien siemenet itivät viime yönä. Upea vastaväri keltaiselle.

Elämä voittaa myös urheilukisojen katsomoissa. Pari vuotta joutui katsomaan tyhjiä katsomoita tai pahvipäitä. Penkkiurheilijaakin hemmotellaan näinä viikonloppuina: on ampumahiihtoa, mäkihyppyä, hallikilpailuja ja vaikka mitä. Yhtä lajia en enää juuri seuraa, sillä kun Kimi lopetti, vormulat eivät kiinnosta.


Eilen liputettiin Minna Canthille ja tasa-arvolle. Ajatukseni ovat tuolla Ukrainassa ja niissä miljoonissa, jotka ovat sieltä paenneet. Kevyenä välipalana olen nyt katsellut Yle-Areenasta Kansan palvelijaa, satiiria, josta on tullut puoliksi totta. Pääosaa näyttelee Ukrainan nykyinen presidentti. Ei ihme, että hän on niin suosittu. 

6 kommenttia:

 1. Keltainen on nyt vaan niin kaunista katseltavaa. Keväisen herkullista.
  Oletko itse kokeillut makuuhuoneessa sitruunan voimaa?
  Kansan palvelijaa olen myös katsonut. Eikä ole mennyt päivääkään, etteikö Ukraina olisi mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen on auringon väri. Yksi sitruuna on yöpöydällä. Toisaalta uni tulee kyllä ilman sitäkin, mutta varma on aina varmaa! YLE ykkönen otti Kansan palvelijan aamupäivän ohjelmistoonsa. Jotain hymyä keskellä sotaa.

   Poista
 2. Keltainen on tosiaan kevään väri! Ensimmäiset kukat luonnossa ovat usein keltaisia.

  Multapussi jäi talveksi kasvihuoneeseen, joten esikylvöt viivästyvät, ellen saa tarmonpuuskaa ja käy lapioimassa lumikasaa pois oven edestä. Laiskuus, mikä ihana tekosyy.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leskenlehtiäkin on kuulemma etelässä jo bongattu. Täällä täytyy turvautua kaupan antiin. Olen lohduttanut itseäni sillä, että lumi suojelee kasveja kevään pakkasöiltä.

   Poista
 3. Keltaiset kukat niin kauniita, ja muutenkin keltaisesta tulee mieleen kevät.Pitäiskin katsella tuota Kansan Palvelijaa, tosin voin nähdä sen vain kännykällä, VPN-aplikaationi avulla.
  Ukrainan tilanne ihan toivoton:( Täältä lähetettiin sinne iso kenttäsairaala, joka avattiin eilen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen tuota Kansan palvelijan! Suomeen tulee/on jo tullut paljon ukrainalaisia, mutta sodan keskelle on jäänyt liian paljon syyttömiä ihmisiä, ja eläimiä. Onneksi monet maat antavat monenlaista apua Ukrainaan.

   Poista