lauantai 26. helmikuuta 2022

Mukana


Olen hengessä mukana tuolla Helsingin tuomiokirkon portailla, missä tuhannet ihmiset osoittavat tukensa Ukrainalle. 

I wish all the best to Ukraina. Hang on, you will win!

11 kommenttia:

 1. Ai että oiken mielenosoituksia olette jo järjestäneet.
  Täällä ei arvostella, syyllistetä eikä osoiteta mieltäkään. Ollan vaan ihan suu supussa. Täällä valaistiin rakennusten seiniä, portaita ja ties mitä sini-keltaisilla valoilla. Sattuvat muuten olemaan Ruotsin ja Ukrainan lipun värit, molempien. Lähetettiin aseita, tekniikkaa ja suojavarusteita Ukrainaan. Siinä se.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruotsi lähettää mm aseellista apua Ukrainaan ensimmäistä kertaa vuoden 1939 jälkeen. Hienoa. Yksittäiset kansalaiset voivat mielestäni olla suu supussa tai osallistua rauhallisin mielenosoituksiin. Onneksi voimme valita.

   Poista
  2. Ymmärsin värin tuon mielenosoituksen. Sori vaan että luin huolimattomasti. Luulin että te tyypilliseen suomalaiseen tapaan provosoitte Venäjää vastaan.

   Poista
 2. Surullista touhua, en ymmärrä mitä Putin kuvittelee saavuttavansa tällä. Äitini käveli lehmien kera sodan aikana Ruotsiin, kun Lappi evakuoitiin. Ei kertonut kuin pari hajanaista muistoa siltä ajalta.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi kuvitella itsestään liikoja! Suuri ja mahtava naapurimme. Voipi nyt haljeta raivosta.

   Taisi olla äidillesi liian vaikea asia.

   Poista
 3. Toivon, että järjen ääni pääsisi voitolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monta järjen ääntä lisää kuuluu päivittäin. Kuuntelin äsken radiosta yhdestä projektista (Toivo), joka perustettiin sunnuntaina, ja joka jo tänään lähti kuuden miehen voimin viemään apua Puolan ja Ukrainan rajalle ja tuomaan sitten mukanaan pakolaisia Suomeen. Samoin ihailen sitä liikennöitsijää, joka on valmis lähtemään heti hakemaan pakolaisia kahdella linja-autolla. Nämäkään esimerkit eivät kuitenkaan lopeta sotaa, mutta ne auttavat ainakin joitain ihmisiä turvaan. Lisäksi ihailen suuresti Ukrainan ns talvi-sodan henkeä.

   Poista
 4. Tämä sota on niin järjetön, eikä kukaan oikein auta sotilaallisesti Ukrainaa. Täälläkin oli suuria mielenosoituksia. Yksi israelilainen kuoli eilen Ukrainassa kun saattuetta tulitettiin kun olivat matkalla turvaan rajaa kohti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järjetön sota on aina, mutta tämä tuntuu kyllä oleven super-järjetön. Sotatarvikkeita on Ukrainalle annettu, enkä kyllä yhtään ihmettelisi, jos myös sotilaallista tukea annettaisiin. Toisaalta nyt on jo Venäjän sisällä alettu reagoimaan Putinia vastaan.

   Poista
 5. Täällä oli yksi pappi puhunut aika suoraan tyrannimurhasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venäjällä yksi vankimmista nykyisen menon mahdollistajista lienee maan ortodoksinen kirkko?

   Poista