perjantai 18. helmikuuta 2022

Lidlin uusin helmi


Kokeilukeittiön viimeisin helmi: makea tomaatti! Nämä kaksi lenteli matkalaukussa kotikeittiöön. Los Silosin fincan (maatalon) hyväntahoisen työmiehen palstalla kasvoi mm näitä minulle aivan uusia tuttavuuksia. Voi että olivat hyvän makuisia. Ajattelin ottaa niistä siemeniä talteen ja kokeilla, itäisivätkö ne.


Vaikka tomaatit palstalla olivat tummakuorisia, olivat ne sisältä ihanan punaisia. Ja niin makeita, että. 

Kun luin Lidlin viimeisintä mainosta, huomasin siinä tummia tomaattia. Niitä piti eilen hakea. Adora, Passione for taste, Espanjasta. Samannäköisiä ovat kuin tuomani, ja makukin mätsää. Kuori on sitkeämpää, mikä minulle kertoo, että  Lidlin tomaatit ovat tuontitavaraa, poimittu ehkä hieman raakoina, mutta tänään aion hakea lisää. 

Nyt tämmöinen pikapostaus, että ehditte tekin kauppaan, jos kiinnostaa.

6 kommenttia:

 1. Täällä on lähin Lidl sadan kilometrin päässä, joten jää tutustumatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä katsoa myös S- ja K- kaupan tomaatit, ja ainahan voi toivoa noita tomaatteja myyntiin.

   Poista
 2. Ikävä Lidliä... Täälläkin tummakuorisia tomaatteja, lähinnä kirsikkatomaattien muodossa, ja niissä yleensä enemmän lykopeeniä kuin tavallisissa. Mukavaa viikonloppua Lissu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lidlissä on usein jotain uutta kokeiltavaksi. Googlasin noita tummakuorisia tomaattejaa, ja niissä on kuulemma antosyaaneja, superfoodia. Nyt metsästän niitä tummia minitomaatteja. Ajattelin jopa kokeilla niiden kasvattamista parvekkeella. Mukavaa viikonvaihdetta, Jae!.

   Poista
 3. En nyt muista mikä lajike oli nimeltään (jossain se on lapulla:), mutta muutama vuosi sitten oli "maailman parhaita tomaatteja" myytävänä, kilohinta jotain kympin luokkaa, ulkoisesti muistuttaa noita Adoroita, eli tummia ja ryppyisiä kannasta. Ihan hyviä ja otin siemeniä talteen ja jälkeläisistä tuli samanlaisia, näinhän ei välttämättä aina ole, jos on F1-siemenistä emokasvi.
  Indigo rosea olen kokeillut kasvattaa, mutta maku ei tehnyt vaikutusta.
  Ostin tänä talvena pari suklaa-appelsiinia kokeeksi, pettymys oli, tavallinen appelsiini maistuu paremmalta, tietysti suoraan puusta kypsänä voi olla eri juttu. Ne olivat omituisen vihertävän ruskeita kuoreltaan. Mutta kokeilla pitää, eihän sitä muuten tiedä.
  Lidlistä saatu kermaisen värinen joulutähti on pysynyt kauniina pitkään, hauska kun siellä vähän erilaisia tuotteita ja kasveja. Kaiholla muistelen, kun alussa sai käydä Lidlissä ilman ruuhkaa, nyt täällä on jo kaksi ja kumpikin täynnä asiakkaita.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringossa kypsyneet tomaatit ovat aina parempia kuin keinovalossa kasvaneet, lajikkeesta riippumatta, ja kyllä nuo Lidlin tomaatit tuontitomaateiksi mausta tunnistaa, mutta hyviä ovat. Eilen ei niitä enää ollut saatavilla. Keuruun Lidl on suosittu.

   Poista