lauantai 5. maaliskuuta 2022

Maaliskuu on...


Maaliskuu on hankikantokuu, jos oma painoindeksi sallii. Kirjaston kupeessa oli pakko kuvata nämä iloiset, kevyempien ulkoilijoiden tekemät luminaamat aikana, jolloin maailman tilanne ei paljon hymyilytä. 

Maaliskuu on nasta nastakuu. Kävelin, tai yritin selvitä hengissä ilman nastoja parisen kilometriä. Kun palasin kotiin, laitoin kenkiin nastavempaimet, enkä aio niitä ottaa pois, ennen kuin nasta-aika on ohi.

Maaliskuu on nyt lumikuu. Kuva omasta pihasta. Systeri laittoi kuvan, jossa linkosi tietä  paksussa lumihangessa. Kuvan saatteessa hän kertoi viime vuonna haravoineen maaliskuussa pihasta lehtiä ei lunta. Eivät ole vuodet veljeksiä.

 

Maaliskuussa alkaa kasvien kutsunta-aika. Minulla on jo paljon siemeniä odottelemassa multaan pääsyä. On myös mullanvaihtokuu. Tämän kaunottaren emokasvi on alkuaan äitini seppeleestä. Kun sain kasvin itselleni, se alkoi pukata uutta kukkavanaa viime syyskuussa, eikä kukat osoita pienintäkään kuukahtamista.  Se saa olla vielä ihan rauhassa, eikä se mullasta tykkääkään.

Maaliskuu on tulppaanien aika. Ennakoin tällä kimpullaa naistenpäivää, ennen kaikkea ajatukseni ovat kaikkien ukrainalaisten naisten luona. Voimia!

8 kommenttia:

 1. Eräänä jouluna ostin joulukuusen ja sen mukana sai samanarvoisen lahjakortin, en keksinyt muuta ostettavaa kuin orkidean, siitä lahtien se on kukkinut (yli 10 vuotta) joka joulun tienoo ja kestää kesään. Niinpä nimesin orkidean joulukuuseksi.

  Kovin on liukasta eikä hiekanmurustakaan näy, pitää laittaa nastakengät postilaatikolla käymiseenkin.

  Sota on siviileille kamalaa, mutta käy sääliksi sotilaitakin ja heidän omaisiaan, harvapa siellä vapaaehtoisesti on vastapuolellakaan.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on erilainen joulukuusi. Kunpa tuo minun orkideani on pitkäikäinen.

   Täällä kyllä aika mukavasti hiekoitetaan, mutta kyn jää sulaa päivällä ja jäätyy yöllä, ei hiekoitus aina auta. Onneksi suolaa ei käytetä.

   Kaikki ovat sodassa uhreja, myös se toinen osapuoli. Hintana inhimillisyys

   Poista
 2. Oi miten paljon lunta teillä on. Me ei olla juuri lunta nähty. Talvea ei ole ollut. Joskus yöllä on satanut ripauksen lunta, mikä sitten aamulla sulaa ja muuttuu jääksi. Ollaan kuin luistelusradalla. Kunta lahjoitti pari vuotta sitten kaikille vanhemmille liukastumissuojat( mitkä lienee suomeksi?)
  Aurinko on paistanut joka päivä parin viikon ajan. En ole vielä pannut talvikenkiä jalkaan, enkä käsineitäkään. Hattua enkä myssyä edes omista. Tänään on +8 astetta, huomiseksi on luvattu +10. Kevättä koti mennään. On tullut jo siitepölyaika.
  Hyvät jatkot sinne ja nauttikaa lumesta, mikä näyttää olevan erittäin puhdasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumisin maaliskuu aikoihin, ja nytkin tulee lisää.

   Meillä Suomessa käytetään monenlaisia nastaremmejä kengissä.

   Äsken uutisissa oli ensimmäiset siitepölyvaroitukset Etelä-Suomeen, täällä ei vielä pitkään aikaan, luulisin.


   Poista
 3. Maaliskuusta on moneksi. Tosin ei täällä vielä noin moneksi, mitä luettelit. Lunta paljon kylläkin, mutta onnekseni liukkaus puuttuu.
  Ukraina on minunkin ajatuksissani. Käsittämätöntä 2020 Euroopassa tällainen rikollinen sota.
  Pistin tulppaanirahani Ukrainan hyväksi ja toivotan kaikille naisille hyvää naistenpäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa jalkakäytävistä alkaa olla sulina osaksi, mutta suurin osa on luikkaita. Onneksi on nastat.

   Ihminen ei taida muuttua, kun pääsee/nostaa itsensä vallan kammariin. Onneksi semmoinen puuha kostautuu aikanaan. Siinä vaan samalla kärsii syyttömät!

   Hyvää Naistenpäivää, Aimarii.

   Poista
 4. ON teillä vielä paljon lunta! Toivottavasti nuo lumet pian lähtevät sulamaan että pääset kävelemään ilman nastoja-.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta, tykkään enemmän kävellä lumessa kuin loskassa, ja onneksi laitoin kenkiin nuo nastaesteet.

   Hyvää Naistenpäivää, Jael.

   Poista