tiistai 8. helmikuuta 2022

Koti-ikävä

Koti-ikävä! Mitä tehdä, kun se iskee? Silloin lähdetään kotiin. Niin tein minäkin. Kotiuduin Keuruulle sopivasti Runebergin päivänä. Tuntui kuin siniristilippu olisi toivottanut minut tervetulleeksi takaisin kotiin.

Kun Teneriffan majapaikassa ei ollut telkkaria tai radiota, ei lehtiä tai kirjoja tai sitä vuokrasopimuksessa luvattua nettiä, jonka avulla olisin voinut olla mukana maailmanmenossa, ja kun mobiilidatani riitti vain noin tunnin nettiaikaan, eikä ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia penkkiurheiluun livenä Pekingissä, alkoi koti-ikävä hiipiä mieleen.

Olihan se ihana puutarha, jossa kyllä riitti tekemistä. Mutta kun luvattua roskien hakijaa ei näkynyt ei kuulunut, ja alkoi tuntua siltä kuin olisi asunut roskiksessa, motivaatio alkoi hiipua.

Lopulta, kun ilmojen haltiat päättivät, ettei uloskaan ollut asiaa sateiden, myrskyjen tai kaliman takia, ainoa paikka, missä viettää aikaansa oli sisätilat. Ja kun sielläkin lämpötila oli öisin 15 ja 17 välillä ja päivisin alle 20, minun mittani oli täysi.

Siispä avantoon viilentämään tunteita. Tämä matka varmisti sen, että minun tukikohtani tulee lopun elämää olemaan Suomi ja siellä Keuruu. Kyllä minä edelleen aion lennellä sinne sun tänne, mutta vain pienin pyrähdyksin. Lisäksi aion hyvin tarkkaan tutkailla, millaisia majapaikkoja on tarjolla.

Tämmöinen marmatuspostaus nyt ja matka jatkuu...


16 kommenttia:

 1. Kyllä varmasti tunteet viilenee avannossa :D Minä en ole avantouintia kokeillut, mutta hangessa kyllä saunasta olen toki pyörähtänyt. Suomi on hyvä tukikohta, johon on hyvä palata reissuilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avanto on minulle kivun lieventäjä, siis polvien ja ranteiden kohdalla. Ja kyllä se laittaa vipinää verenkiertoon ja aineenvaihduntaan. Suomi on maailma paras maa, monessa suhteessa.

   Poista
 2. Tervetuloa Kotiin!
  Oma koti kullan kallis.
  Olen samaa mieltä että lyhyet matkat ovat mukavimpia. Viikossa tai parissa saa kyllä tarpeekseen, varsinkin jos ei ole vempeleitä millä pääsee katsastamaan ulkomaailmaa.

  VastaaPoista
 3. Pääsitkin sopivasti tekemään lumitöitä, niitä piisaa nyt. 😁 Maailmalla on kiva piipahdella, mutta hyvä on välillä käydä kotonakin tankkaamassa voimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nyt tehnyt lumitöitä tuolla parvekkeella. Ihan hiki on tullut vaikka ei parveke suuri olekaan! On hyvä aina silloin tällöin kurkkia elämää muuallakin, mutta ei enää pitkiä matkoja.

   Poista
 4. Non nii! Hyvä, kun pakkasit ja palasit kotiin. Ei kai mitenkään voi olla, kun noin moni tärkeä asia mättää.
  Ehkä isosti kaipasit jo avantoakin. Tervetuloa siis kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi viikkoa funsin, mitä tehdä, mutta kun ilmojen haltiat auttoivat päätöksen tekoa, lentolippu löytyi nopeasti. Kiitos, nautin kotona olosta - ja avannosta.

   Poista
 5. Marmatus on silloin tällöin paikallaan, että ihan vapaasti vaan.

  Keskuslämmitys, puhdas vesi suoraan hanasta, suihku, vipuhanat, kahvinkeitin, netti, asioita joista olen joka päivä onnellinen. Ja veriappelsiineista.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sauna!!! Veriappelsiinejä olen nauttinut joka päivä.

   Poista
  2. Veriappelsiineja syön minäkin joka päivä kun nyt on sesonki. Saunaa ei meillä ole enkä sitä kaipaakaan, sillä saunan jälkeen en pysty nukkumaan.

   Poista
  3. Minä taas nukun saunan jälkeen hyvin sikeästi. Avannon jälkeen en saunaa kaipaa, mutta pitemmän lenkin jälkeen sauna rentouttaa.

   Poista
 6. Hieno Suomen talvi voittaa varmaan Teneriffan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänäänkin oli niin upea, aurikoinen luminen maisema ulkona, ja sisällä lämpeni lenkin jälkeen sauna. Ja tiestysti mitalikahvit Kertun ja Kristan kunniaksi.

   Poista
 7. Ihan ymmärrettävää:) Minä tosin pidän siitä kun sisällä on kylmää, eli alle 18 astetta. Toistaiseksi vielä on , yöllä ,aikaisin aamulla ja illalla. Mutta ei päiväsaikaan. Mukavia hetkiä olympialaisten seurassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan, että tykkäät viileästä, minä en, paitsi avannosta!
   Kyllä olenkin seurannut olympialaisia ihan silmät soikeana.

   Poista