torstai 30. joulukuuta 2021

Siellä missä pippuripuu kasvaaOllaan siellä, missä (rosee)pippuri kasvaa, ja luvassa uusia pippureita, sillä koko puu on valkoisenaan uusista tertuista.Paratiisissa on näin talvellakin monet kasvit kukassa. Tunnistan kiinanruusun ja papukaijakukan. Muut eivät tuttuja. Onkohan Helena netin päässä? Erityisesti minua kiinnostavat nuo kaksi alinta. Huomenna on ruusuihin tutustumista. Niitä täytyy leikata uusien kukkien toivossa.


Tämä kasvi lienee jonniin sortin parsa, asparacus. Vai onko? Nuo uudet versot houkuttavat. Ovatkohan ne syötäviä? Mietityttää, sillä nuo punaiset marjat ovat myrkyllisiä, varoittaa Google. Puutarhassa on monessa paikkaa myös villiparsaa. Niitä olemme popsineet. Ylipitkät versot ovat myös leikkauslistalla.


Lopuksi kuva hauskasta puunjuuristosta. Ihan kuin keppejä pystyssä. Ympäristön raivaaminen kuivista lehdistä on myös työlistalla. Tätä puutarhaa pitäisi olla hoitamassa täysipäiväinen, ammattitaitoinen puutarhuri. Ei tämmöinen aloittelija voi kuin yrittää parhaansa. 

Puutarha on paitsi minun lempipaikkani, myös linnut rakastavat sitä. Mustarastailla on pesiä, ja kanarianhemppo tykkää noista pötkyläkukkaterttujen mesisammioista.

12 kommenttia:

 1. Ihanaa - siellä missä (rosee)pippuri kasvaa♡ Kiehtovan näköisiä kukkia! Hyvää uutta vuotta 2022!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan, ja täällä on monenlaisia muitakin eksoottisia puita. Hyvää vuodenvaihdetta sinnekin.

   Poista
 2. Tuo keltainen on tuttu,mutten muista mikä se on. Kiinanruusua ja papukaijakukkaa kasvaa myös lähiympäristössäni, talvi niin ihana lämpimissä maissa kun kaikki kukkii. Poimitko pippurin marjoja? Hyvää uutta vuotta Lissu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just kastelin kiinanruusua, jossa on keltaisia kukkia ennustavia nuppuja. Mitens sinä käytät roseepippureita?

   Poista
 3. Lissu , tuo 8.kuvan keltakukkainen kasvi taitaa olla tämä
  https://en.wikipedia.org/wiki/Senna_didymobotrya

  VastaaPoista
 4. No täältäpä pesee, jos jollain on parempaa tietoa (etelän immeiset), niin korjatkaa.
  Kiinanruusun alla "periwinkle" eli talvio, oleanterikasveihin kuuluva.
  Sitten epäkorrektisti hottentottiviikuna eli jääpäivikki (Mesembryanthemum crystallinum), olen kokeillut kasvattaakin siemenistä kesäkukkana.
  Papukaijakukan alla käenkaaleihin kuuluva ''Oxalis stricta'' eli yellow wood sorrel, sitten Popcorn Cassia/Peanut Butter Cassia (Cassia didymobotrya, oikeasti terttusenna), pitäisi tuoksua popkornille, mutta myrkyllinen.
  Sen jälkeen aaloe (edellisen postauksen kuvasta näkyi varret ja lehdet paremmin)ehkä Aloe ferox x thraskii. Kuvassa kukka muistuttaa erehdyttävästi soihtuliljaa, mutta paikan päällä tietty helppo tarkistaa.

  Viimeiseksi hienohelma eli natalinparsa, huonekasvi meillä, ainakin kissoille siemenet ja maitiaisneste myrkyllisiä, joten enpä söisi ilman parempaa tietoa. Voipi mennä pieleen komiasti, mutta yritetty on.

  Hyvää uutta vuotta, olkoon se meille kaikille parempi!
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun pitäisi tulla tänne! Hoidettais yhdessä tätä paratiisia. Onneksi minulla on suurena apuna yksi paikallinen ammatti-ihminen. Hyvää uutta vuotta sinnekin.

   Poista
 5. Jael on oikeassa, nykyisin luetaan sennakasveihin, ennen cassioihin virheellisesti ja cassiahan on kaneli.
  helena

  VastaaPoista
 6. Sullapa on joulukukkia! Ja mausteita.
  Hyvää uutta vuotta. Älä polta nahkaasi puutarhahommissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä oikea kukkakaupan korvike. Kunhan tulee kevät, ja alkaa varsinainen kukkimisvaihe, tämä on tosiaan paratiisin paratiisi.
   Minä en nyt jouda makoilemaan ja kuumimman ajan päivästä lymyilen sisällä. Tänään oli 28 astetta, siis lämmintä!!!!

   Poista