tiistai 28. joulukuuta 2021

Ensimmäinen päivä paratiisissa


Ensimmäinen aamu paratiisissa alkamassa. Maisemat Los Silosin kaupunkiin päin ovat huikaisevat.


Keittiöstä maisemiin uppoutumista kokonaan täytyy varoa, ettei kokkaukset pala pohjaan.


Ja entäs se Luvattu Puutarha. Voi että on paratiisi, joka kyllä kaipaa huolenpitoa. Entinen puutarhuri ei enää jaksanut möyriä, vaan kasvit ottivat ohjakset käsiinsä. Minulle annettiin lupa tehdä villikselle jotain. Tänään tongin ensin puutarhatyökaluvajan. Monen sorttista työkalua sieltä löytyikin, suurinta osaa niistä koristi monen kirjavat ruostekuvioinnit, mikä tässä ilman alassa on yleistä. Löytyi jopa kumpparit, mutta kokoa kaksi kertaa minun jalkani. Kokeilin niitä kuitenkin, mutta kupsahdin heti nurin. Varvassandaaleilla tassuttelin sitten koko iltapäivän.Käpöstelin myös kylämarketissa, ja nämä kuvat näyttävät, että banaanilehdossa taas asutaan. Tuli niin La Palma mieleen. Onneksi Cumbre Vieja on hiljentynyt, toivottavasti. Voisi vielä joskus käydä katsomassa, onko entistä majapaikkaa enää olemassa.


Iltapäivällä portin ulkopuolelle ilmestyi tämä mystinen kori. Salapoliisille tuli hommia. Kuka ja miksi korin toimitti?

 

Oliko tällä meidän onnen tuojalla, gekolla ihanat varpaansa pelissä?

6 kommenttia:

 1. Ihana lämmin ja vihreä tuulahdus tänne pakkaseen ja lumen keskelle. Kyllä on banskutertulla kokoa! Gekko on kyllä söpö ja totta tosiaan, miten ihanat varpaat sillä on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmintä täällä on, tasaisen lämmintä yötä päivää, n 20 astetta, auringossa päivällä hiki virtaa.
   Banaaniterttu painaa kypsyydestä riippuen 30 ja 60 kilon välillä. Noita kuvan banaaneja emme voi ottaa, mutta kaupasta saa tosi maukkaita, semmoisia makuja ei Suomen kaupoista saa. Gekko on aivan ihana. Nukkuu päivät ja saalistaa yöt.

   Poista
 2. Sulla on kivaa puuhaa siellä. Syöt banaaneja ja hoidat gekkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja möyrin puutarhassa, eilenkin 5 tuntia. Gekko oli äsken vielä jossain saalistusmatkalla, mutta sisiliskot ovat virkeinä.

   Poista
 3. Hyvää loppuvuotta paratiisissa. Tuo keittiö näyttää ihanalta, ja mitkä maisemat ikkunoista:) Banaaneja kasvaa täälläkin , yhdessä Tel Avivin puistossa. Mukavaa loppuvuotta Lissu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, Keittiö on upea ainoa puute on kahvinkeitin, ja suomalainen ei elä ilman kahvia. Täytyy tyytyä murukahviin.

   Poista