torstai 9. huhtikuuta 2020

Trullien mailla

Näin pääsiäisen alla on mukava muistella muutaman vuoden takaista kevätretkeä saapasmaan korkoon, Pugliaan. Asuimme viikon Alberobellossa, trullossa, perinteisessä 'kivi-iglussa'.. (Google näyttää teille upeita kuvia!) Trullomme sijaitsi maaseudulla, keskellä suurta puutarhaa täynnä erilaisia hedelmäpuita. Parhaillaan oli kirsikka-aika. Söimme kirsikoita aamulla, aamupäivällä, keskipäivällä, iltapäivällä, illalla. Yöllä nukuimme, jotta taas jaksaisimme syödä kirsikoita ... Aprikoosit ja persikat olivat vielä raakoja. Vahinko.

Oli upeaa leikkiä puutarhuria. Puutarhassa oli ruusuja ja monen moista muuta kukkivaa kasvia. Naapurissa oli maalaistalo, josta saimme maitoa ja kananmunia. Parin kilometrin päässä juustola, jonka tuotteet olivat herkkujen herkkua.

Ainoa ikävä juttu retkemme aikana oli koko maakunnan oliivipuiden kunto. Joku pöpö oli iskenyt ja vioittanut vanhoja kallisarvoisia vänkyröitä. Jopa puolet maakunnan 60 000 000 puusta tuhoutui (tilanne 2019). (Google näyttää lisää kuvia).

***
Tänä pääsiäisenä pakoilemme koronaa. Toistaiseksi Keuruu on selvinnyt hyvin. Kun tästä on selvitty, on aika suunnitella uusia matkoja. Lähelle tai kauas. Oikein rauhallisia pyhiä.

5 kommenttia:

  1. Tunnustan, täällä myös kirsikkariippuvainen. Onneksi istutin pihalle pari kirsikkapuuta, joiden satoa voi syödä pikkuhiljaa kypsymisen myötä suoraan puusta. Vähän happamampia kuin etelän hedelmät.
    Hyvää pääsiäistä!
    helena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alberobellossa oli meillä paljon kirsikansyöjäkilpailijoita: kymmenet linnut olivat samoilla apajoilla. Onneksi puita oli paljon! Hyvää sunnuntaita.

      Poista
  2. Aina voi muistella ja katsella ottamiaan kuvia.
    Nyt eivät trullit Keuruulla eikä muuallakaan rohkene liikkua. Korona vahtii.
    Hyvää pääsiäissunnuntaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On mukava muistella aikaa ennen koronaa ja suunnitella tulevia aikoja jälkeen koronan. Sitten joskus... Mukavaa pyhän jatkoa sinne lumen keskelle täältä vesiloskasta.

      Poista
  3. Puglia<3<3<3
    Aina kun tässä näkee kuvia paikoista, joissa on käynyt, alkaa miettiä, että pääseeköhän sinne vielä joskus. Huh.

    VastaaPoista