keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Tilkkutehdas

Minulle on kertynyt tilkku poikineen odottamaan tulemista joksikin. No nythän niitä tarvittaan, koska ei niitä yhteyksiä Kiinaankaan ole. Kun ne aiemmin tekemäni valkoiset suojaimet ovat niin sairaalamaisia, täällä alkoi syntyä kotoisampia suunseudun peittimiä. Eihän ne varmaan THL:n testejä läpäise, mutta omaksi iloksihan nämä onkin tarkoitettu. Plus että jos vaikka virukset edes vähän säikähtäisivät!

Itse en edes ruokakaupassa enää käy, mutta kuulemma jo joitakin maskinaamoja näkee. Samoin etäisyydet ja hanskojen käyttö kaupoissa otetaan hyvin huomioon. Hyvä suomalaiset.

Avantokopille on tullut ohje, jossa suositellaan vain yhtä vaatteiden vaihtajaa koppiin kerrallaan. Vain pari kertaa olen miettinyt, mitä samaan koppiin tunkeilijoiden päässä oikein liikkuu. Pari viikkoa vielä koppi on auki. Toivottavasti.

Pikkuveli pitää meidät kalassa. Tänäänkin tuli kuhafile kavereineen, ja pakkasessa on vielä entisiä odottelemassa. Voissa paistettu kuha. NAM!!! Olen muuten ihan ymmälläni: hyvin syömällä laihtuu. Meille on nyt tullut ruokailuun säännöllinen rytmi: aamiainen klo 7.30, lounas klo 11.00, päiväkahvi klo 14.00, illallinen klo 17.00 ja iltatee klo 20.00. Ajat ovat noin aikoja, mutta kun tarjolla on lähinnä kasvis-, sieni- ja kalapohjaista syötävää (marjoja ja hedelmiä unohtamatta), paino on tippunut puolen vuoden aikana kuuden maitopurkin verran. Pääsiäisenä sitten herkuteltiin myös kaikenlaisilla jälkkäreillä, ja kas kummaa, painoa tuli yhden maitopurkin verran takaisin. Onneksi alkoi arki.

Onneksi minulla ei ole kesämökkiä, enkä asu Uudenmaan alueella. Saa nyt nähdä, miten ihmiset haluavat noudattaa hallituksen ja asiantuntijoiden suosituksia pysyä vielä kotona, eikä rynnätä mökkeilemään. Miten mahtaa vappupiknikit hoitua ilman suuria kokoontumisia?

6 kommenttia:

 1. Minä joudun käymään itse kaupassa, mutta yritän pitää sen kerta/viikko. Ei ole maskia eikä hanskoja, mutta pesen mennen-tullen käteni kaupan eteisessä ja taskussa kulkee aina desinfiointipullon. Harmittaa välillä kun seuraan noitten keski-ikäisten miesten touhuja. Luulevat kai olevansa immuuneja taudille, semmoista on käytös välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko kuntasi lähestynyt sinulla info-kirjeellä, jossa on puhnumeroita, joista saa kotiinpalvelua? Toisaalta onhan se pientä piristystä shoppailla ihan itse. Sitä ainakin minä kaipaan, vaikken yleensä shoppailusta tykkääkään. (Minä sana!!!) Miehet yleensä näyttää olevan niitä rohkeita, joihin mikään ei iske. Ennen kuin iskee!!!

   Poista
 2. Hienot maskit olet tehnyt, itse en osaa ja kun ei ole ompelukonetta niin ei kai tulisi hyvää jälkeä ,mutta ystävä täällä on ommellut minulle maskin,ja odottelen että se päätyy luokseni. Täällähän on maskipakko, ja toistaiseksi kaupan maskit päällä. Ooh tuoretta kalaa, ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä värikkäät maskit on jälkikasvun ompelemat. Täällä ei ole pakko maskeja käyttää, ainakaan vielä. Tuore villi kala puhtaasta järvestä on kyllä herkkujen herkkua.

   Poista
 3. Minä en tiedä, käyttävätkö ihmiset täällä maskeja. En ole liikkunut missään.
  Taitaa olla parasta kuitenkin tehdä itselleen ja miehelle maskit.
  Tuoretta kalaa olen saanut muutamalla pilkkireissulla. Herkkua ne ahvenet ja hauet on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan voi varautua! Varmuusvarastoida itse, ettei tartte kiinalaisiin feikkeihin viime kädessä turvautua. Heh, heh! Ahvenet ja hauet ovat herkkuja nekin, mutta pikkuveli ei niitä kaloiksi laske. Ja varsinkin matikat eivät kaloja kuulemma ole nähneetkään, ja minä kun rakastan matikkakeittoa. Onneksi niitä saa kaupan tiskistä.

   Poista