tiistai 12. marraskuuta 2013

Markkinoilla

On aika istuttaa radicchio...

... ja finocchio (fenkoli)...

... ja carciofo (artisokka)... jne jne...
Suomessa puutarhatyòt on lopetettu (?) odottelemaan kevààn tuloa. Saapasmaassa taimitarhat tuovat markkinoille talvi(?)herkut puutarhojen omistajille. Minà ostin sitruunatimjamin. Nàyttàà viihtyvàn hyvin tuolla parvekkeella.

Sen sijaan en ostanut mitààn kilikalitavaraa...

... eikà keittiòstàni just nyt puutu apuvàlineità!

Emme myòskààn langenneet saapasmaalaisten herkkuun baccalaan (kapakalaan),

mutta punasipuliletti làhti muutamalla eurolla mukaan. Rakastan punasipulia ja lykkààn sità melkein kaikkeen ruokaan.

Vitosella mukaan làhti kolme hyasinttia.
Kilit, kanat, kalkkunat ja etanat jàtettiin muille.

Nàità joka kodin must-juttuja vain ihailtiin: 5-6 -vuotiaille kullannupuille tehtyjà puisia melujalkineita kiittàisi varmaan  koko talo. Kalisisi niin mukavasti kivilattioilla.

Oliivipuusta tehdyn leikkuulaudan olisin mielellàni ostanut, jos minulla ei jo semmoista olisi. Puun kauneutta!

Kàytiin siis markkinoilla ja oli siellà muutama muukin. Kapealla kadulla oli autoja parkissa molemmin puolin ja vàlissà puikkelehti autoja sinne tànne. Siis kaikkea muuta oli tarjolla, mutta ei liikenteen ohjaajia. Ja saapasmaalaisethan eivàt kàvele, vaan ajavat itsepintaisesti ihan markkinaportille asti. Me jàtimme auton suosiolla kauemmaksi, kàvelimme autojen keskellà ja olimme perillà ennen ruuhkaan joutuneita!!!

10 kommenttia:

 1. Ette sitten ostaneet vuohta ja paria kanaa...:))
  Olisi, joskus elämys päästä tuollaisille markkinoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielellànihàn minà vuohia ja kanoja pitàisin, jos se vain olisi mahdollista. Nàmà markkinat olivat tàynnà vaikka mità, ja kyllà kansa ostelikin.

   Poista
 2. Minä ostin tänään kaksi puulastaa. Olin tuhonnut jo monta ja niiden tarpeessa. Etanat olisi minultakin jäänyt tiskille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tààllà sinulle olisi ollut kauha poikineen/tyttàrineen! Etanat ovat hyvià, jos ne on taiten laitettu. Itse en niità osaa valmistaa.

   Poista
 3. Voi noita lasten kenkiä... hih. Ihan uusi idea minulle. Eput voisivat puukässässä tykätä tehdä iloksi itselleen ja kauhuksi muille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kengàt olivat minullekin ihan uusi idea ja eput olisivat ihan tàpinòissà. Opeista enkà vanhemmista niinkààn tiedà. Ainako me aikuiset pilataan lasten ilo!!!

   Poista
 4. No onhan tavaraa, olisipa mielenkiintoista olla niitä penkomassa.
  Ja kasviksia istuttelemassa.
  -seija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nàmà penkojaiset oli suurimmat, missà tàhàn asti olen ollut! Minàkin tykkàisin istutella, mutta ennen kaikkea tykkààn maistella.

   Poista
 5. Tuoltapa olisi saanut uuden oliivipuisen leikkuulaudan. Kissani on jostain syystä hulluna entiseen, se nuolee oliivipuun märäksi, pyörii sen päällä, pesee sen jälkeen itsensä perusteellisesti, erityisesti naamansa. Pienempänä kissa putosi pöydältä, kun pyöri selällään hurmiossa laudan päällä. Ei huumaannu kissanmintusta, mutta oliivipuusta.
  helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarjolla oli monenlaista leikkulautaa, pullotelinettà jna... Kissasi ymmàrtàà hyvàn pààlle.

   Poista