torstai 23. toukokuuta 2013

Sisäisesti ja ulkoisesti nautittavaksi

Ensin sain nauttia hiirenkorvista, sitten tuomien tuoksusta. Kielot odottelevat vielä suppiloissaan.

Luonnossa on nyt myös paljon herkullista raaka-ainetta ...

Nokkosvelli, luomukananmuna ja itse tekemäni leipä. Ei ole pelkoa mistään ruokamyrkytyksestä, kun ei osta pakasteita kaupan altaista.

Tai kun Riittalasta kääritään mukaan just savustettu lahna. Kyllä oli herkullista. Toinen puoli kalasta häipyi heti vatsalaukkuun, toisesta puolesta tein kalapullia. Täytyy vain olla tarkkana ruotojen kanssa, sillä ne ovat ovelia.

Tänään piipahdin taas Riittalassa ihailemassa kukkivaa yönkuningatarta. Että voi vaatimattomassa lehdistössä piillä upea, tuoksuva kukka.

Tähän loppuun laitan kivikuvia, jotka otin äitienpäivän iltapäiväretken aikana Cottanellon pikku kylän käsityläistapahtumasta. Arvaattekos, minkälaisiin ´ruukkuihin´ nämä pikkuiset mehikasvit oli istutettu?


Roomalaistaiteilijatar saa kivet elämään. Nettisivuja hänellä ei ole, mutta jos jotain kivet kiinnostavat, taiteiljan spostiosoite on cosacivedo@yahoo.it.

Tästä kokoelmasta ylin vasemmalta, tuo pikkuinen gekko-magneetti lähti mukanani naapurin Ritvalle, joka aina huolehtii kodistani minun poissaollessani.

10 kommenttia:

 1. Elämän eväitä...nämäkin. Tuli muuten mieleen, että aidoissa, trooppisissa olosuhteissa, millaisetkohan yöperhoset imevät mettä yön kuningattaresta, sysipimeässä etelän yössä? Kun kukka oikeastaan houkuttelee tuoksullaan vain yöllä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan teillekin monista eväistä! Ehkäpä juuri tuo tuoksu houkuttelee niitä perhosia, sillä onhan yöperhoset ihan oma maailmansa.

   Poista
 2. Kivoja kiviä, luulin ensin että olit ottanut uuden aluevaltauksen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivet olivat toinen toistaan hauskempia, mutta minä tyydyn tekemään toistaiseksi vain pitsikiviä.

   Poista
 3. Ihania herkkuja! Täällä syötävien villikasvien aika loppui jo;pidän niin siitä ajasta!
  Ja nätit kivet;äidillä oli ystävä joka maalasi kivistä kissoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomisen päivän olen varannut luonnossa rymyämiseen: korvasieniä horsman versoja jne. Tänään istuttiin pöytään kuuntelemaan pikkusiskon ja miehensä elämästä Israelissa, palanpainikkeena mm halvaa ja taateleita! Kuvien kivet - pienetkin - olivat todellisia taidonnäytteitä, kuten varmaan myös äitisi tekemät.

   Poista
 4. Nokkosia en ole vielä välittänyt syödä, mutta tänä keväänä "löysin" vuohenputken. Suoraan kukkapenkistä niitä napostelen ja olen aivan ihastunut makuun :)
  Hauskoja nuo kivet. Ajattelin että tuommoisia kalakiviä vois yrittää itsekkin, ne ovat hauskimpia ja nuo muutkin merenelävät ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkäisin ´löytää´ vuohenputken, mutta kun pelkään sen myrkyllistä sukulaista. Kyllä sinä osaat maalata vaikka kiviä, uskon ma!

   Poista
 5. Oikein vesi tulee kielelle kun katselee tuota keitettyä kananmunaa.
  Taitaa maku olla vähän erilainen mitä kaupasta ostetuissa ?
  -seija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan tulette käymään, saatte maistaa, vaikka uppomunina. Käydään vaikka ihastelemassa kanalaa.

   Poista