maanantai 13. toukokuuta 2013

Historian havinaa


Nàmà saamani àitienpàivàkukat ojennan nyt Kimille! Eilisten ajojen aikana tuli taas kàvelyvana tàhàn huusholliin, sillà niin jànnàksi kilpailu meni - alussa - lopussahan tilanne oli jo selvà. Aamupàivàllà tein kuvausretken aamucappuccino-alakylààni. Sinne vien teidàt nyt kuvaretkelle.Ensin kohti vanhaa linnoitusosaa...


... portista sisààn ...


Ensin tutkimaan 1500-luvun karttaa kuvaavaa savireliefià. Linnoituksen vanhimmat osan rakensivat aikoinaan 800-luvulla pohjoisesta tulleet roomalaisten kauhut,  langobardit -pitkàpartaiset germaanit.
Kylàn yksi kirkoista on kalliolle rakennettu.


Taiteilijan talo on ulkoakin 'taiteellinen'.


Jos oikein hyvin onnistaa, tuosta talosta kuuluu oopperalaulajan lauluharjoituksia.


Olipa sitten àitienpàivà tai mikà, niin meidàn sindacomme oli valjastanut pari ystàvàànsà raivaustòihin.


Tàstà linnoituksen muurista olen aikaisemminkin postaillut, ja nyt sinne ollaan kunnostamassa kunnon polkua...Ei, nàmà eivàt ole Kassi-Almoja lapsineen, vaan sindacon vaimo ystàvineen ja lapsineen. He keràsivàt roskia uuden polun varrelta! Semmoinen àitinenpàivàn aamu meidàn kylàpààllikòllà perheineen ja tuttavineen. Joskus aikaisemmin postasin, kuinka kierràtys oli ottanut kylàssà takapakkia, mutta se kaikki olikin uuden alkua, sillà nyt kierràtys on saamassa ihan uusia tuulia. Kunhan syksyllà palaan tànne, on - ehkà - jotain uutta kerrottavaa.Polulta on upeat maisemat vuoren toiselle puolelle. Tuo keltainen rakennus on minun aamucappuccinopaikkani, da Roberto's.Sen ulkoterassille vein uudet neulegraffitit. Roberto-omistaja ihastui niihin: Gemelli - Finlandia e Catino! Kohta làhden kevààn viimeisille aamucappuccinoille, sillà ...


... huomenna tàmàkin tekemàni uusi kassi pààsee sinivalkoisille siiville ja minà nauttimaan hiirenkorvista.

16 kommenttia:

 1. Onhan kauniit kukkaset ja nätti vaasi.
  Tuon seuraavan kuvan parvekkeelle en oikein uskaltaisi mennä.
  Pajon on taas kuvissa katselemista, kiitos. On niin monimuotoista tuo rakentaminen siellä.
  Tervetuloa takaisin.
  -seija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat ovat aina nàttejà ja tuo vaasi on kuulemma hyvin arvokas! Jos katsoisit tuolta parvekkelta sinne toisen puolen monttuun, voisi hieman huimata. Tiedàn ettà tykkààt kuvista ja minà tykkààn hiirenkorvista, joita en olekaan nàhnyt nyt kohta kymmeneen vuoteen.

   Poista
 2. Kiitos kävelykierroksesta, tuli sopivasti, kun meillä täällä sataa. Noita roskankerääjiä tarvittaisi täälläkin. Hyvää matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvà! Tààllà kylàssà on ihan viralliset ulkosiivoajat, kaksi tomeraa naista pienen pakunsa ja luutiensa kanssa. Kiitos toivotuksesta ja minà làhetàn vielà tànààn hellettà sinne tààltà auringosta.

   Poista
 3. Hyvaa matkaa ja aurinkoista kesaa Suomessa!

  VastaaPoista
 4. Hyvää matkaa sitten, sinulle ja uudelle kauniille kassillesi. Kevät onkin kuulema kulkenut Suomessa pitkin harppauksin.

  VastaaPoista
 5. Ihana kassi! Ja hyvää paluuta Suomeeen! Nuo tekemäsi neulegraffitit ovat mainioita;joku aika sitten laitoin kuvia yhdestä käsityötarvikekaupasta Tel Avivissa joka on laittanut noita neulegraffiteja vaikka mihin;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kassin mitoitin just kabiinikassin mittoihin, ja koska se on hòyhenen kevyt, sisàlle mahtuu paljon vaatteita, eikà lopuksi paina kuin 5 kg. Neulegraffitien taitaja on Sea, tosin hàn ei ole nyt blogannut kohta vuoteen, mutta kommentoi joihinkin noista minun Rooman postauksistani. Mukavaa, ettà Tel Avivissakin lòytyy graffitteja. Teepàs joskus postaus niistà, please.

   Poista
 6. Voi olisipa ihanaa istahtaa hesassa uudelleen kahvikupposelle kanssasi!? onnistuisiko?
  Kevät on kaunis täällä.Tervetuloa
  maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritetààn jàrjestàà! Olisi tosi mukavaa. Sinne on tullut alkukesà, olen lukenut netistà.

   Poista
 7. Hyvin meni KImiltä, paitsi hän itse tykkäsi, että vain voitto merkitsee tai joatin sinne päin. Tavotteita pitää olla.
  Huikean paljon tarjosit taas nähtävää, kiitos kierroksesta.
  Ja tervetuloa Suomen kevääseen. Saattaapi sinun seudullasi olla koivussa jo hiirenkorvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. saaåasmaan urheilulehti hehkutti., kuinka palkintopallilla olo KOLME ferraristia, onhan Kimi ex-sellainen. Joopa joo! Lootuksen rahoilla (?) ja Kimin taidoilla ei Ferraria voi edes mainita. Tykkän tehdä kuvakierroksia, mukavaa, että tykkäät olla mukana. Just tulin kotiin Keuruulle. Etelässä hiirenkorvat olivat jo pikku lehtiä, mutta täällä ne ovat just ihanan kokoisia. Siis nappiajoitus tulla kotiin.

   Poista
 8. Hiirenkorva-aika saattaa olla jo ohi, ainakin Tampereen korkeudella alkaa korvat olla jo täysiä lehtiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Junasta katsoen Tampereen hiirenkorvat olivat jo isoja, mutta Keuruun korvat olivat just semmoisia, joista olen unelmoinut kohta kymmenen vuotta.

   Poista