torstai 22. marraskuuta 2012

Meren antamaa

Nari, aivan majapaikan kulman takana, palkitsi paitsi mielenkiintoisella sisustuksella, myòs nami-nami-maukkaalla perinteisellà gaetalaisella ruoalla ja ystàvàllisellà palvelulla. (Ravintolan nimi Nari tulee paikan emànnàn etunimistà AnNARIta!)


Tiellaa alkupalaksi. Eràànlainen umpinainen pizza, jonka sisàlle voi laittaa kaikkea, mità ajankohta tarjoaa. Alunperin tiella oli ns kòyhien ruokaa, jota otettiin evààksi merelle tai pelloille. Nyt tàstà on tullut kaikkien herkkusuiden haluamaa gourmeta. (Tein eilen elàmàni ensimmàisen tiellan, siità sitten seuraavassa postauksessa.) Làmpimàksi ruoaksi tàytettyà mustekalaa. Olen syònyt saapasmaassa monenlaista mustekalaa, mutta tàmàn voittanutta ei ole ollut. Toinen làmmin ruoka oli kikpapukeittoa, eikà se hàvinnyt mustekalalle tippaakaan. Tilaamme aina erilaisia ruokia ja maistelemme sitten toistemmekin annoksia. En yleensà ole jàlkiruokien ystàvà, mutta nyt maistuivat ihanat palleroiset ja hedelmàtorttu.

Kiitos Gaetan kalastajille ja kiiros Naritan loistavalle ravintolalle. Ostimme mukaan erilaisia tiellapalasia kotiinkin, ja jokainen murunenkin on nautittu. Grazie del cuore, signora AnnaRita e suoi ragazzi.

Sain B&B Il vecchio e il maren ystàvàlliseltà omistajalta, Cristianolta lisàinfoa gaetalaisesta ruoasta. Olen jo aloittanut suunnitella seuraavaa matkaa herkuttelemaan ja lisàvalloittamaan Gaetaa. Mille grazie, Cristiano!

Torilta ostimme kotiin viemisià. Niistà seuraavalla kerralla. Alakaupungin osaa kutsutaan pikku Napoliksi (alunperin kalastajien asuinaluetta), koska touhu sen kapealla pààkujalla muistuttaa vajaan sadan kilometrin pààssà olevaa kaimaansa. Kujan molemmin puolin on tarjolla kaikkea maan ja taivaan vàlillà. Kujan poikki kulki kapeampia kujia, joissa oli vain asunoja, ei kauppoja.

Mità tapahtui sunnuntaina. Siità seuraavaksi. Continua...

11 kommenttia:

 1. Piti oikein googlettaa tuo Tiella, näyttää herkulliselta!

  VastaaPoista
 2. Eipä ole meidänkään tiellä tullut koskaan tuo tiella vastaan.

  VastaaPoista
 3. Suvi: Maistuikin herkulliselta, sekà Gaetassa ettà sitten tààllà omassa keittiòssà. Suosittelen.

  Allu: No, ei muuta kun Gaetaan.

  VastaaPoista
 4. Nami,kuulostaapa herkulliselta,etenkin se täytetty mustekala:)

  VastaaPoista
 5. Yaelian: Varmaan tykkàisit istua tuossa pòydàssà. Làhdepà kanssani sinne ruokamatkalle.

  VastaaPoista
 6. Onpas taas tunnelmaa; kiitos.
  Meillä keittiössä höyryää tulinen hapanimeläkeitto.
  -seija-

  VastaaPoista
 7. Seija-systeri: Eikòs olekin! Hapanimelàkeitto??? Laitaps enemmàn tietoa, grazie.

  VastaaPoista
 8. Nyt on oma maha niin täynnä, että tuli jo ähky pelkästä silmillä syömisestä. Minä en ole meren antimien ystävä. Paitsi kalan ja sitä juuri syötiin liiankin kanssa...

  VastaaPoista
 9. Mine: Minà taas vaikka elàisin pelkillà meren antimilla! Punainen liha on jààmàssà kokonaan pois lautaselta. Kala tietysti on suurta herkkua, olihan isàni oikea mestarikalastaja.

  VastaaPoista
 10. Lurpsis, tuli nälkä ja makeannälkä!

  VastaaPoista