keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Gaetan palasia

Vanhaa ja uutta menopelià. Uuden auton omistaja ei ehkà osaa lukea, sillà noissa auton ylàpuolella olevissa lapuissa toisessa kielletààn pysàkòinti ja toisessa varoitetaan rakennuksen huonosta kunnosta, koska se voi sortua!!! Turistiaikaan vanhassa osassa Gaetaa on autoilu kielletty - paitsi asukkailta - ja poliisit ovat kuulemma armottomia: sakko ràpsàhtàà vàlittòmàsti. Kesàaikaan turisteille on erilliset maksulliset parkkipaikat. Meidàn onneksemme saimme ajaa nyt automme ihan majapaikkamme eteen.

Uudemman osan leveillà kaduilla sen sijaan liikenne on vilkasta, mihin aikaan vuodesta/vuorokaudesta tahansa. Bensa - anteeksi dieselasemia on, ja palvelija odottelee tuolillaan asiakkaita. (Saapasmaassahan bensa-autot ovat harvinaisia.) Polttoaine on hieman kalliimpaa kuin Suomessa. Tàmà asema on ihan Naton tukiaseman kupeessa.

 Kaupunki on kaiken kaikkiaan rauhallisen turvallinen. Papperoiset nauttivat kaikessa rauhassa kortin peluusta.

Gaetan asukkaat ovat erittàin ystàvàllisià. Tàmàkin 'talkkari' kutsui meidàt ihailemaan hoitamaansa talon pihaa: bougainvillet kukoistivat monen vàrisinà.

Kukka oli jo varattu, ja yhdellà pihalla hevosen lantakasat (hevonen asusteli tuon aihan takana) ja oliivienkuljetuslaatikot olivat sulassa sovussa.

Monte Orlandon yleisin maanpeitekasvi oli tàmà kovasti tikankonttia muistuttava kasvi. Helena, tunnistatko kukan?

Monte Orlando-vuori on suurelta osin luonnonpuistoa. Vàhàn vàlià on kylttejà, joissa  kerrotaan seikkaperàisesti saaren asioista. Tàssà esimerkiksi selitetààn kivessà nàkyvien fossiilien syntyneen 150 000 000 - 65 000 000 vuotta sitten, jolloin saari oli vielà veden peitossa. Uskomatonta, miten tiedemaailma pystyy kertomaan meille menneistà ajoista.

Tàmàn postauksen lopuksi vihje seuraavasta postauksesta: Mità ansaitaan kuuden tunnin kàvelyretken lopuksi?

16 kommenttia:

 1. Kiitos taas näistä nettimatkailutuokioista. Ja suuri kiitos kortista, se saapui jo tänään!

  VastaaPoista
 2. Pikkusisko: Mukavaa ettà olet matkaseurana. Jopas postipoika oli taas nopea. Maanantaina vein kortin postiin!

  VastaaPoista
 3. Viehättävä paikka tuo Gaeta.Eihän sellaista vanhaa kaupunkia edes ole tehty autoja varten,niin ihan hyvä että sakkoja tulee!

  VastaaPoista
 4. Yaelian: Gaetaan menen kyllà uudelleen. Vanhassa kaupungissa on tosiaan vain yksi yksisuuntainen alueen ympàri kulkeva katu ja muut kulkuvàylàt ovat niin kapeita ja tàynnà portaita, ettei sinne autoilla mitààn asiaa olisikaan. Turvallista oloa sinne.

  VastaaPoista
 5. Kiitos myös kortista; tuli tänään.
  Mukavaa kun matkakertomuksesti jatkuu. Pitää katsoa vielä kuvatkin tarkemmin.
  Ruokahaan se lienee, vai olisiko lämpimässä vedessä lillumista...
  -seija-

  VastaaPoista
 6. Seija-systeri: Posti toimii tosiaan ihmeellisen nopeasti. Vielà on tulossa ainakin yksi postaus Gaetasta. Ruokaapa tietysti. Emme lilluneet tàllà reissulla.

  VastaaPoista
 7. Ehkä kävelyretken lopussa siistiytyminen ja kunnon illallinen.
  Nyt on sitten meidän posti hidas, ei ole korttia näkynyt, mutta ei tullut koko postiauto tänään. Oli niin liukasta vissiin.

  VastaaPoista
 8. Nuo Italian pikkuautot on niin sympaattisia:D. Ja lopuksi ansaitaan kunnon ruoka ja jälkiruoka...

  VastaaPoista
 9. Aimarii: Jep, olet oikeassa. Toivottavasti postiauto kuitenkin joskus tulee.

  VastaaPoista
 10. Mine: Eikòs olekin sòpòjà nuo autot, mutta aika turvattomia moottoriteillà. Kyllà, lopuksi kiitimme vatsojamme.

  VastaaPoista
 11. Ihana Mini, kuin karkki. Muistittehan myös jälkiruoan?

  VastaaPoista
 12. Pikkujutut: Eikòs olekin ja kyllà, me sòimme myòs jàlkiruokaa ja -juomaa.

  VastaaPoista
 13. Nyt pistit pahan, ei harmainta aavistustakaan. Tuollaista punaista bougainvilleä olen etsinyt monta vuotta huonekasviksi, aina siitä lähtien kun näin sellaisen purkissa Hyötykasviyhdistyksen pihalla Annalan puutarhassa. Kaunis.
  helena

  VastaaPoista
 14. Helena: Oiskohan venuksenkenkà? Eilen oli telkkarissa luonto-ohjelma, jossa oli vàhàn samantyyppinen tuon niminen kukka. Ei muuta kun Gaetaan sakset mukana. Siinà vieressà oli myòs semmoinen ihana oranssi bougainville.

  VastaaPoista
 15. Oranssi bougainville, sellainen pitäisi nähdä!
  Orkideoissa kuten venuksenkenkä, tuo varsi tulee erilailla, ei pohjasta tai ainakin kuvassa näyttää siltä. Jokin kannukasvi tai vaikka lihansyöjäkasvi tuli myös mieleen.. Tämä olisi todennäköisesti helppo kukka tunnistaa asiantuntijalle, mutta nyt ei mun tiedot riitä eikä edes kirjahyllyssäni olevien kasvikirjojen.
  helena

  VastaaPoista
 16. Helena: Làhdepà kanssani Gaetaan. Tiedàn missà se oranssi bougainville kasvaa. Harmi, ettà siità ottamani kuva epàonnistui. Olen nyt googlannut ja googlannut, mutta en minàkààn ole nimeà kasville lòytànyt. Taidan laittaa spostia b&b:n Cristianolle, josko hàn voisi auttaa.

  VastaaPoista