torstai 5. tammikuuta 2012

Talvi alkaa

Hitaasti, mutta varmasti. Toivottavasti, vaikka nytkin sataa räntää. Täällä keskellä Suomea. Lapissa sen sijaan viime yönä mitattiin yli -30. On tämä pitkä maa.

Päivä on pidenynyt jo 27 minuuttia. Puolen vuoden kuluttua on jo kesä. Toivottavasti.

Huomenna on loppiainen, kolmen itäisen viisaan päivä. Saapasmaassa on sen muistoksi Befanan aika muistaa lapsia. Jos he ovat olleet kilttejä.

Minä siivosin äsken joulun pois. Vain tämä sitkeä sissi sai jäädä ilahduttaan sinnikkyydellään. Kukasta putkahti vielä yksi kukkaterttu ihan sipuliin kiinni, joten minun kuusimetsänikin sai armoaikaa. Joulu ei niin vain luovuta.

Kaikille oikein leppoisaa loppiaista.

8 kommenttia:

 1. 27 minuuttia! Voi kun se kuulostaa hyvältä!

  VastaaPoista
 2. Kiva kun talvikin jo tuli,ja lunta:) Täälläkin huomaan päivän pidentyneen..
  Oletko pian taas lähdössä saapasmaahan?
  Mukavaa loppiaista Lissu!

  VastaaPoista
 3. Ja kukahan siivoisi meidän joulun pois? Toisaalta viimevuotisia koristeita löytyi nyt joulun alla vielä ikkunoista, mitäpä suotta pois korjaamaankaan....

  Täällä ollaan tehty skrymppäyskokeita... ;)

  VastaaPoista
 4. Outi: Pikku hiljaa, pikku hiljaa... Mukava, että olet saanut kommentoinnin toimimaan taas sukkien kanssa!

  Yaelian: Lunta alkaa olla ihan mukavasti ja maisemat ovat huikaisevan kauniit. Viihdyn niin erinomaisesti täällä, ettei minulla ole pienintä aikomustakaan pakkailla matkalaukkuja pitkiin aikoihin.

  Maahiska: Punainen väri alkoi tursuta joka paikasta ja niinpä aloin nähdä punaista! Innolla odottelen!!!

  VastaaPoista
 5. Meillekin tuli talvi, hampaat kalisevat.Joulu lähti jo ennen tätä vuotta ja nyt suunnitellaan lomakampaa :).Kesä on lähempänä kuin viime vuonna.
  Ja kiitos kommenttiin vastauksesta, nyt kyllä alkaa jo olla aihetta kurkistella sinne peiliin :).

  VastaaPoista
 6. Pikkujutut: Kuulemma Välimeren pohjoisrannallekin on tullut talvi. Onneksi voin lekotella täällä lämpimissä sisätiloissa. Kesää odotellessa. Kerro, kerro kuvastin!

  VastaaPoista
 7. Ihan vielä en huomaa tuota päivän pidentymistä, vaan ei sen väliä. Olitpa nopea siivoamaan joulun pois, minä annan sille vielä aikaa Nuutinpäivään saakka.

  VastaaPoista
 8. Aimarii: Taitaa vaikuttaa tuo pidentyminen vain mielialassa! Tämä koti on niin pikkuinen, että runsas punainen tuntui jo vähän liialta. Siksi ostin tuon valkoisen amarylliksenkin.

  VastaaPoista