maanantai 23. tammikuuta 2012

Ruusuja Pekka Haavistolle

Ruusuista kauneimmat, juhannusruusut, Pekka Haavistolle! Kyllä sai eilen illalla jännittää. Ja nyt jännitys sen kuin vain jatkuu. Voittaako kovat arvot, raha ja jatkuva puhuminen pörsseistä ja taloudesta vai voittaako pehmeämmät ja inhimillisemmät arvot? Molemmat ehdokkaat osaavat asiansa ja ovat fiksuja ihmisiä. Jatkuu...

***
Samoin jatkuu vaikeudet blogistaniassa. En itsekään pääse kommentoimaan kaikkiin haluamiini blogeihin. Olisin niin mielelläni kommentoinut Suomimammaa Sisiliassa, sillä hän kirjoittaa hyvin saaren ihmeellisyyksistä suomalaisin silmin. Voisin hänen listaansa lisätä vielä muutaman jutun: Koska saapasmaalaiset pelkäävät kaikkia pahoja tauteja, on heidän lääkekaappinsa oikea pienoisapteekki, josta löytyy troppia vaivaan kuin vaivaan. Todelliseen ja kuviteltuun. Saapasmaalaiset eivät myöskään kävele suurin surminkaan, jos ei ole pakko. Aamucappuccinollekin ajetaan niin lähelle kylän baarin ovea kuin mahdollista. Varsinkin sateella, sillä eihän ulos sateella mennä. Paitsi cappuccinolle. Ja autolla. jne jne jne Saapasmaalaiset tekisivät varmaan omat listansa asuttuaan täällä Suomessa muutamia vuosia. Heh, heh!

12 kommenttia:

 1. Tosi kiva, että Suomessa ollaan tolerantteja.

  VastaaPoista
 2. Mekin kavutaan taas äänestykoppeihimme heti keskiviikkona piirtämään Pekkaa paperille. Olisi se hienoa että raha jäisi kakkoseksi. Alivaltiosihteerin kirjassa vuodelta 2000 (muistaakseni) on jo kappale "Niinistön nahka ja nyljentä oy" tai jotain sinnepäin....

  VastaaPoista
 3. Oli jännä ilta juu ja hyvin kävi :) kommentointiongelma ärsyttää!

  VastaaPoista
 4. Allu: Haavisto-ilmiö on mielenkiintoinen. Kävipä jatkossa miten tanhansa.

  Maahiska: Keskiviikkona taas kaupungintalomme kutsuu.

  Satu: Hyvin kävi! Ja blogistanian ongelmat tympii.

  VastaaPoista
 5. Miksköhän et pääse joihinkin blogeihin kommentoimaan...,jotkut muutkin ovat sitä viime aikoina valittaneet.Jännää oli seurata vaalitulosta eilen illalla ,kiitos YLEn Areenan suoraa lähetystä,joka onneksi näkyi maailmallakin.Nyt sitten uudelleen äänestämään tällä viikolla ennakkoon..

  VastaaPoista
 6. Yaelian: On toisaan kummallista, miten blogistania temppuilee joillekin! Ylihuomenna taas äänestämään!

  VastaaPoista
 7. Lehtien lukeminen netissä käy entistä mielenkiintoisemmaksi...
  Ja noihin vertailuihin en uskalla lähteä tänään, voi mennä överiksi :)

  VastaaPoista
 8. Pikkujutut: Kerrankin vaalit, joissa asetetaan ihmisten suvaitsevaisuus puntariin, sillä asioissa molemmat ehdokkaat ovat suurin piirtein tasoissa. Jos vain saisi Niinistöltä lypsettyä mielipiteet ulos selkokielellä. Olisipa mukavaa, jos sinäkin tekisit listaa!!!

  VastaaPoista
 9. mutta Sisiliassa järjestetään kyllä oikeen iltakävelyjä jolloin ihmiset kävelee tosi pitkiäkin matkoja rantakadun päästä päähän :)

  VastaaPoista
 10. Susanna89: Passeggiatat kuuluvat saapasmaan iltaan kaikkialla. Sitten baariin aperitivolle ja kotiin cenalle (illalliselle). Aika kaukana suomalaisten illoista!!!

  VastaaPoista
 11. no nyt pààsin viimein tànne sisààn :D yritin jo monena iltana :) Kiitos kaunis kehuistasi :):)

  VastaaPoista
 12. Anna: Kiitos yrittämisestä ja kehuista. Sinulla on saapasmaassa elämisen kokemusta ja sana hallussasi.

  VastaaPoista