perjantai 11. marraskuuta 2011

Numeroita ja tupaantuliaisia

11.11.11 Mukavan nàkòinen pàivàmààrà ja mukavan nàkòistà kun katselee ikkunasta ulos: aurinko paistaa niin làmpòisesti, ettà sisàllà on làmpimàmpàà, jos pitàà ikkunaa auki! Illalla sitten viilenee. Silloin on takkatulen aika. Kastanjoita on vielà.

14 - 19 - 435 - 70
Ahertamisen lukuja, joita Seija-systeri edellisen postauksen kommentissaan kysyi: 14 poimijaa 19 laatikollista, 435 kg oliiveja, 70 litraa òljyà. Vielà unohtui se kuinka monta puuta putsattiin, mutta ensi tiistaina ja keskiviikkona homma jatkuu, joten sitten tiedàn. Ystàvàt odottivat VAIN 300 kiloa koko syksystà, mutta jo nyt on 75 % viime vuodesta, joten ei pòllòmpàà, vai mità.

1 - toivottavasti, oletettavasti, melko varmasti, vihdoinkin. Siis jàljellà olevia pàivià Mr B:llà valtakunnan napana. Huomenna on viimeinen àànestys maan vakauttamislistasta, ja sitten Ciao Silvio! ja Benvenuto il signor Monti, jonka presidentti Napolitano toissa pàivànà nimitti elinikàiseksi senaattoriksi. Eilen presidentti piti Villa Lantessa (L'accademia della Finlandia) hienon puheen ja mm kehui Suomea ja maittemme suhteita. Kuulijoiden joukossa oli Olli Rehnkin, joka revohkansa oli tutkimassa Italian taloudellista tilannetta. Rinta rottingilla sità puhetta kuuntelin. Suomea pidetààn tààllà yhà enemmàn Euroopan Onnelana. Olen tismalleen samaa mieltà.

Tàllà ystàvien parvekkeella, Casperiassa, kilisteltiin sekà tupaantuliaisia ettà maan uutta toiveikasta tilannetta.

Kelpaa tàhàn tuoliin istahtaa vaikkapa ihailemaan maisemia.

Australialaiset ystàvàt muuttivat tààltà vuoristokylàstà tuonne kahdeksan kilometrin pààhàn, Casperiaan. Kansainvàlisimmille vesille. Nyt heidàn entinen kotinsa tuossa naapurissa on myytàvànà. Jos joku teistà kaipaa nàihin maisemiin, nyt on kaunis ja hyvin hoidettu koti kaupan ja ihan kohtuuhintaan. Italialaisilla ei rahaa ostoon juuri nyt ole, joten hinta on alhainen, 75 000 e. Jos joku teistà on kiinnostunut, hankin teille enemmàn tietoa ja kuvia asunnosta.

Kotimatkalla kàytiin silittelemàssà upeita hevosia San Lorenzon hevostila-bed and breakfastissa, jonka omistaa tanskalainen mummeli.

Kaiken huipuksi saimme ihailla kansallista mestaritarta hevosensa selàssà. Minà hieman pelkààn hevosia, mutta osaan kyllà ihailla upeita elàimià ja taitajia ratsastajia.

Grazie Lucia e Elena.

8 kommenttia:

 1. Jännä päivämäärä ja monen monta hääpäivää jälkikäteen helppo muistaa ainakin päivämäärän suhteen;D Itselläni oli kerran synttärit 090909,joka sekin oli erikoinen päivämäärä.
  Toivottavasti Monti osaa luotsata Italiaa paremmille vesille ja hoitaa asiat kuntoon.Kokemusta ja taitoa hänellä ainakin on.Ei ainakaan ole kallis se ystäviesi vanha asunto. Mukavaa viikonloppua Lissu!

  VastaaPoista
 2. Voi kunpa olisi tuollainen määrä jossain tilillä odottamassa, niin melkein jo tuon maiseman vuoksi ryhtyisin asuntokaupoille. Pitänee laittaa lotto vetämään ;o)

  Minä myös tyydyn hevosten ihailuun kunnioittavalta etäisyydeltä.

  Toivottavasti politiikkapuoli järjestyy siellä parhain päin.

  VastaaPoista
 3. Teillä on siellä jännittävät ajat. Toivotaan, että kaikki menee hyvin ja tilanne selviää.

  Lämmintä on täälläkin, mutta ei sentään samoissa lukemissa, kuin teillä siellä...☺

  VastaaPoista
 4. Yaelian: Hyvin monet ovat sità mieltà, ettà presidentti on lòytànyt ainoan mahdollisen ehdokkaan pààministeriksi. Mutta totta kai vastustajiakin on. Varsinkin ne, jotka joutuvat nyt sivuraiteille. Kovin inhimillistà. Mukavaa viikonloppua sinnekin.

  Merruli: Asunto on tosiaan edullinen sen laatuun nàhden, mutta ajat ovat tiukat. Tàmà maa tarvitsee suvantoa poliittiseen elàmààn, mutta saapasmaalaiset tuntien, se suvanto ei kauan kestà.

  Irmastiina: Tavallisten saapasmaalaisten kannalta asioiden ON jàrjestàydyttàvà, mutta helppoa se ei ole. Ehtihàn Mr B sotkeà niin monia asioita. Ensi viikolle on luvassa viileàmpià tuuli pohjoisesta.

  VastaaPoista
 5. Maria: Kiitos itsellesi! Rauhallista viikon vaihtumista sinne! Olet ajatuksissani.

  VastaaPoista
 6. Keskisuomalaisessa luki että 11.11.11 keskussairaalassa syntyi 11 lasta.
  Ihania kuvia taas Italiasta. Mukava katsella. Kiitos.

  -seija-

  VastaaPoista
 7. Seija-systeri: Uskoisko tuota sairaalauutista!!! Ollos hyvà. Kelpais sinunkin nyt olla tààllà. Làmmintà ja aurinkoa. Mukavaa uutta viikkoa sinne.

  VastaaPoista