lauantai 23. huhtikuuta 2011

Yrttisaksethan ne...

... oli minun kàdessàni. Tuliaiset Ischialta. Giardini La Mortellasta. En vain itse olisi arvannut. Kymmenestà vastanneesta arpa sattui - kuinkas muuten - kasvien asiantuntijalle, Helenalle. Onneksi olkoon vain. Ensi viikolla laitan postia. Saat mm tàmàn kuvan kasvin siemenià. Kasvin nimestà en taas tiedà mitààn. Tiedàtkòs sinà. Suurempi arpajaisluku 55 555 làhestyy... Kaikkien siihen asti kommentoineiden kesken arvon taas jotain. (Edellisen arvauspostauksen 10 kommentoijaa ovat myòs mukana.)
Eilen siestan jàlkeen alkoi makkarin ikkunasta kuulua kuorolaulua. Harjoittelivat illan Via crusis-tapahtumaa varten.
Yhdeksàn aikaan illalla ylàkirkosta làhtenyt kulkue saapui torille. Vaikuttava nàky. Tosin tàmà 'daideellinen' kuva ei oikein kerro mitààn.
Kuoro lauloi hyvin kauniisti. Siinà oli monta laulajaa enemmàn kuin harjoituksissa. Kuvan tunnelma on oikeastaan jouluinen.
Tànààn auton nokka kohti merta. Sàà on làmmin, vaikkakin pilvinen. Tulee hyvà kuvia. Hyvàà lankalauantaita! Poltetaankos siellà pààsiàiskokkoja?

16 kommenttia:

 1. Tuollaisia yrttisaksia en ollutkaan ikinä nähnyt. Kaikkea sitä... :) Ovatko kätevät käytössä? Belgiassa on helle ja illemmalla grillataan.

  VastaaPoista
 2. Minulla meni tuo yrttisaksivisa aivan ohi, mutta tuskinpa olisin arvannut. Mun yrttisakset ovat ihan eri näköiset.:) Kaveri oli siellä teillä päin lomilla viikon ja puhuu nyt suu vaahdossa kaikista ihanista syötävistä, mitä oli siellä pistellyt poskeensa. Meillä on täällä vielä tuoresesonkiin hiukka aikaa..

  VastaaPoista
 3. Ei polteta pääsiäiskokkoja - tämä savolainen ei ymmärrä mitään sellaisista ;) Mutta nautitaan ihanaakin ihanammasta ilmasta. Ja unohtunutta: Se kissojen huvipuisto on Catrix, moduleista rakennettava, ja siksi helppo hankkia uusia osia vanhojen hajotessa käytössä. Ja Donna Leon on uusin englanninkielinen, juuri ilmestynyt.

  VastaaPoista
 4. Onnea voittajalle! Ja hyvää lankalauntaita ja muutenkin pääsiäisen aikaa siellä vuoristokylällä:)

  VastaaPoista
 5. kotona aina poltetaan pääsiäiskokko, ei ikinä juhannuskokkoa. Harmi kun jää tältä pääsiäiseltä väliin.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kiitos, kylläpäs nyt lykästää! En tiedä tuon(kaan) kasvin nimeä, mutta tiistaina suuntaan kirjastoon katselemaan kasvikirjoja.

  Eteläisessä Suomessa on melkein kesäkeli: erehdyin käymään kukkakaupassa ja ostamaan lisää kesäkukkien siemeniä, joten menenpä tästä kylvöpuuhiin.
  helena

  VastaaPoista
 7. Suklaasydàn: En minàkààn ollut moista vempainta ennen nàhnyt. Kàtevàt esim rosmariinin, timjamin ja persiljan pilkkomisessa. Pàrjàà tietysti ilmankin, mutta kyllà minà tykkàsin tuliaisesta. Antaja tuntee minun yrtti-intoni. Meren rannalla oli pilvistà mutta làmmintà. Ihanteellista.

  Outi: No, mutta Outiseni, kyllà sinun nimesi edellisen postauksen kommentoijien joukosta lòytyy. Taisit olla niin bloggaamisen ahistuksen lumoissa, ettet huomannut arvausosastoa. Eihàn se mikààn ihme ole, jos tààllà pààsee erinomaisen ruoan makuun. Tàssà maassa on niin paljon erinomaisia raaka-aineita.

  Villasukka: Pààsiàiskokkoperinne taitaa olla enemmàn Pohjanmaan hommia. Mukavaa, ettà siellà(kin) on kaunista. Kiitos tuosta kissahommelista. Just kerroin jàlkikasvulle asiasta. Hànellà on (vain) neljà ihanaa karvaturria... Minulla on kesken - taas kerran - Leonin About face, 2009. Mikàs hànen uusin on? Tàytyypà vaikka googlettaa. Ostan sen sitten kotilennolle.

  Yaelian: Kiitos samoin sinne rapakon toiselle laidalle.

  Helena: Hieman hymyilytti, kun nimesi nousi arpajoukosta. Tuo kuvan kasvi on muuten Robinia, valeakaasia, kertoi jàlkikasvu. Puu on hyvin yleinen ja kukkii parhaillaan ihan joka paikassa. Ihana tuoksu. Tulee ihan tuomi mieleen. Mukavia kylvòhetkià.

  VastaaPoista
 8. Elle: Jàit àsken vàliin vastatessani kommentteihin. Anteeksi vaan. Kokkoperinne ovat tosiaankin erilaista eri puolilla Suomea. Keski-Suomessa poltetaan aina juhannuskokkoa, kun taas Pohjanmaalla pààsiàiskokkoa. Tààllà poltetaan roskakasoja!!! Tàhàn aikaan leikataan oliivipuita, joten niità 'kokkoja' on kaikkialla.

  VastaaPoista
 9. Olisin mielelläni kuullut tuon kuoron laulantaa, tykkään kirkkokuoromusiikista. Olin pitkäperjantaina kuuntelemassa gregoriaanista Johannes-passiota. Luulin toisenlaiseksi, joten olin hieman pettynyt.
  Pääsiäisen iloa sinulle Lissu!

  VastaaPoista
 10. Ompas sulla ollut vaikuttava näkymä iltasella.

  VastaaPoista
 11. Täälläkin poltetaan -roskia! ihanaista pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
 12. Omenaminttu: Kuoro lauloi todella kauniisti, vaikka ei suuren suuri ollutkaan. Tunnelma oli hyvin harras, kaikki katulamput oli sammutettu, vain kappelin seinustalla paloi kolmessa puuristissà soihtuja. Buona Pasquetta!

  Sude: Ihan oli ilmainen aitiopaikka vaikuttavaan tapahtumaan.

  Pikkujutut: Minàkin poltin kokkoa - takassa. Turvallista pasquettaa sinne veden toiselle rannalle.

  VastaaPoista
 13. Kerääppäs minullekin tuliaisiksi taas siemeniä; tiedä mitä niistä sitten kasvaisikaan. Bella di Nottea en uskalla vielä viedä ulos, vaikka lämpötila huitelee päivisin 20 , yöllä kuitenkin on lähellä nollaa.
  -seija-

  VastaaPoista
 14. Seija-systeri: Totta kait kerààn sinullekin! Tààllàhàn Bella di notte on monivuotinen ja kyllà tààllàkin nollan vaiheilla joskus mittari pyòrii, mutta on varmaan hyvà suojella kasvia ennen kuin se tottuu pohjoiseen ilmanalaan.

  VastaaPoista
 15. Kesäpaikassa olisi riittänyt roskia poltettavaksi, mutta ruohikkopalovaara esti pääsiskokkojen polttelut.

  VastaaPoista
 16. Pikkusisko: Siellà onkin ollut jopa làmpimàmpàà kuin tààllà. Voihan sità kokkoa polttaa sitten kesemmàllàkin.

  VastaaPoista