torstai 31. maaliskuuta 2011

Aamusta iltaan

Aamuisin - aina silloin tàllòin - olen ihan pilvessà. Kuva parvekkeelta toissa aamulla, hirmuisen sadeyòn jàlkeen.
Pàivàllà kosteus oli haihtunut taivaan tuliin. Oli aika tehdà kotikylàn kuvausretki. Oma piazza tuolla alhaalla. Restauroidussa kappelissa en vielàkààn ole kàynyt. On kovin harvoin ollut ovi auki.
Kunnantalon puiston ruusujen nuppuja saa vielà odotella, mutta pionin kukat jo pullistelevat.
Kunnantalon uudistettu siipi kurkottelee kohti Roomaa. Vasemmalla oleva maanvyòrymà (ei này kuvassa) odottelee korjaamistaan. On odotellut jo reilun vuoden. Mikà tààllà ei ole aika eikà mikààn. Nàissàkààn asioissa.
Kunnantalon vieruskaveri on kirkko. Kun ensimmàisen kerran kuulin kirkonkellojen soittavan aamu- ja iltasoittojaan, minua alkoi huvittaa: Melodiahan oli ihan tuttu: " On neidolla punapaula, kun tanssiin hàn kày... Kàsvarteen kultansa solmii hàn sen..." Siis suomalainen kansanlaulu. Kumpi on matkinut kumpaa: Suomalaiset vuoristomajan kirkkoa vai pàin vastoin?
Vuoristokylàn vanhin osa on keskiajalta, jolloin autoista ei kait osannut unelmoida kukaan muu kuin Leonardo da Vinci. Ei ole tilaa autoille nàillà kujilla.
Ei ole hissejà, eikà invakaistoja nàissà taloissa. Ja asukkaista suurin osa on vanhuksia.
Reilu vuosi sitten ilmestyi kylààn tàmmòinen eksoottisuus. Ihan kuin suomalainen kesàmòkki.
Sen naapuritalo on myytàvànà. Kiinnostaisikos teità?
Illan kuva parvekkelta klo 20.00. Nàin kesàaikana. Ottaa muuten harvinaisen tiukalle nousta aamulla ylòs. Ensimmàinen kerta kun tàmàn kellon siirtàminen vaikuttaa aamuun. Olenkohan minà tulossa vanhaksi?
***
Lopuksi UUTINEN: Mr B haluaa Nobelin rauhanpalkinnon. On TAAS nàytellyt pelastavaa enkelià. Lupasi pelastaa Lampedusan saaren Tunisiasta tulleilta venepakolaisilta. Varmaan kày samoin kuin kaikkien hànen lupaustensa: Ne unohtuvat. Lupasihan hàn rakentaa uudelleen Aquilan. Rakentamatta on vielàkin suurimmalta osalta. Lupasi puhdistaa Napolin roskista. Roskainen on edelleen. Mutta entinen laivahuvittajahan hàn onkin. Lisàksi taitaa olla tulisia hiilià herran pallien alla, sillà 6.4. làhestyy...
***
Nyt tarvitsen kunnon virkistyksen. Menen puristamaan parin appelsiinin mehun ja laitan kahvin tulemaan.

16 kommenttia:

 1. Oih Lissu! Pelastit aamuni tällä kuvakatsauksella! Melkein olin jo siellä, tunsin tuoksut ja lämmön...täällä 9 astetta pakkasta ja auton ikkunat oli umpijäässä :(
  Tarttis saada hyvä tekemisen vire päälle täällä, ainakin sain posttiivista potkua negatiiviseen alavireeseen täältä luotasi, kiitos! Voi hyvin!

  VastaaPoista
 2. Heh heh, et usko mutta avasit silmäni- olin juuri lukenut netistä paikallisesta lehdestä huumeongelmista nuorilla ja seuraavaksi luen että olet pilvessä :).Johtimet olivat pitkät täällä, uni ei ole karissut silmistä vieläkään.Meidän aelsiinitkin menivät pienempiin ja tarpeellisimpiin kurkkuihin tänä aamuna.

  Ihanaista päivää sinulle!

  VastaaPoista
 3. Noita kuvia katselee taas silmä tarkkana; kiitos, kiitos.
  Sinulla on hyvää tilaa hengittää ja katsella kauas parvekkeelta.
  -seija-

  VastaaPoista
 4. Kiitos täältäkin! Tuo kuja on III-HANA! jos ei olisi pari muuta pikkuhanketta (kuten ruokaa) niin voisin ostaa tuon yhden talon noin alkajaisiksi :P ja suomimökki lautasantennilla, se se on luksusta - edes täällä ei sellaisia näe! :D

  VastaaPoista
 5. Kiitos kuvistasi! Ajatuksen siivin riensin kuviesi myötä haistelemaan lämmintä raikasta vuoristoilmaa. - Aurinkohan täälläkin nyt paistaa, mutta yökylmät alkavat jo kyllästyttää, samoin kuin lumisateet, joita taas huomiseksi ennustetaan.

  Muuttolinnuista ilmestyivät eilen kottaraiset, mutta ei niilläkään kovin hääppöiset oltavat täällä ole. - Lämpöisiä kevätilmoja kaipaan jo hartaasti minäkin.

  VastaaPoista
 6. Ihanat tunnelmat ja kuvat.
  Minä onnistuin kerran liikennemerkistä huolimatta söhäyttämään ylös mäkeä autollani Sardinialla. Ja auts, apua, en meinannut päästä pois. Vieläkin hengitys nousee...
  Eipä sillä mäen nyppylällä montaa autoa ollut.

  VastaaPoista
 7. Olipa ihanaa luettavaa!

  VastaaPoista
 8. Onpa teillä sumuista tuolla,mutta ei ihmekään ,sillä olette korkealla.Muistatko kun ylhäällä Avilan vuorilla sellaista oli myös joskus?Miten ihmeessä vanhat ihmiset pääsevät noita portaita kulkemaan...kai kun ei ole muuta vaihtoehtoa..Rakastan tuollaisia kapeita kujia kuten kuvassasi!
  Ja on se herra B nyt mennyt ihan sekaisin! Sciocco!

  VastaaPoista
 9. Minuun ei kellojen siirto vaikuta mitenkään. Ei ainakaan toistaiseksi...ehkä sen aika tulee. Olen aina yhtä rytmitön.

  VastaaPoista
 10. Satu: Mukavaa, jos edes hieman ilahdutin. Kumpa pakkaset jo jàttàisivàt teidàt rauhaan. Toisaalta, on parempi, ettà lunta on nyt kun juhannuksena!

  Pikkujutut: Jep. Huuruissa ollaan joskus pàivàllàkin! Rauhallista viikonloppua. Naapuristanne taitavat ulkomaiset ihmiset vàhitellen lennellà pois.

  Seija-systeri: Olisi tààllà ilmoja sullekin.

  Sude: Ollos hyvà vaan!

  Maahiska: Tààllà keskiaikaisissa maisemissa olisit kuin kala vedessà.

  Ruiskaunokki: Voisi se kesàà tulla jo sinnekin. En ole vuosiin nàhnyt Suomessa kottaraisia. Miksikòhàn?

  Rva Pioni: Liikenne on tààllà oma lukunsa. Parempi vain mennà sekaan.

  Riitta: Mukava kuulla. Hyvàà viikonloppua sinne taimien keskelle.

  Yaelian: Avila on useinkin mielessà. Vanhukset kulkevat hyvin hitaasti. On pakko. Mr B on - mikà on! Postipoika làhti eilen lentelemààn sinne pàin.

  Kirjailijatar: Rytmitòn? Vaikea uskoa. Mukavan rytmistà viikonloppua.

  VastaaPoista
 11. Aivan ihania kuvia, tekisi mieli pakata matkalaukku ja lähteä Italiaan, mutta kädettömänä se ei taida onnistua. Mr B on arvoitus tai siis italialaisethan on oikeastaan se arvoitus, kun ovat häntä äänestäneet.

  VastaaPoista
 12. Sydämellinen kiitos tänään postissa tulleista arpajaispalkinnoista!
  Essut ovat aina tarpeellisia! Ja en olekaan koskaan ennen kiinnitellyt neulegraffitteja, joten nyt on aika kokea sekin. :D
  - Tarkkaan harkitsen hyvän paikan niille.

  VastaaPoista
 13. Allu: Mikàs tààllà kuvatessa, kun kohteita pursuaa joka kulmasta! Italia odottaa... En tunne yhtààn saapasmaalaista, joka olisi àànestànyt Mr B:tà. Tai eivàt vaan kehtaa tunnustaa. Toisaalta monet saapasmaalaiset ihailevat suuresti kaikkia, jotka menestyvàt tavalla tai varsinkin toisella, ja toisella tavallahan Mr B on rahansa ja valtansa hankkinut.

  Ruiskaunokki: Ole hyvà vaan! Nopeastipa posti kulki. Neulegraffit ovat mielenkiintoissia. Knit sea -bloggari on siinà oikea mestari. Jos et ole vielà piipahtanut hànen blogissaan, kàypà katsomassa. Lòytyy sivupalkistani.

  VastaaPoista
 14. Ihanaa, kiitos taas! Täällä sataa vettä!

  VastaaPoista
 15. Ollos hyvà vaan! Milloins tulet(te)? Vai vettà! Onneksi ei sentààn lunta. Tààllà oli pàivàllà varjossa 28, siis plussaa.

  VastaaPoista