tiistai 4. tammikuuta 2011

300. postaus

Hupsista. 300. postaus!!! Sen kunniaksi leikkasin amarylliksen kukkavanoja maljakkoon. Blogitontutkin (nimi johtuu siità, ettà kuvien lataamista odotellessa aika kuluu rattoisammin tonttuja kutoessa kuin peukaloita pyòrittàessà!) innostuivat ihailemaan kukkaloistoa. 300 postausta on aika paljon. Blogini syntyi vajaat kaksi vuotta sitten ryhmàsàhkòpostin jatkajaksi. Hàn minua kovasti kannusti ja hàn toimi blogin teknisenà luojana. Kiitos heille molemmille. Mielenkiintoinen maailma tàmà blogistania onkin. Tàmàn merkkipaalun kunniaksi en nyt arvokaan mitààn, vaan mainitsen joitakin muitakin sivupalkissani olevia bloggaajia ihan erityisesti. Kun haluan kunnon naurut, kurkkaan tànne. Kun haluan lukea sinnikkààstà sissistà, piipahdan tànne. Kun haluan nàhdà, mitàhàn mahottoman luovaa taas on syntynyt, klikkaan tànne ja tànne. Kun haluan ideoita ruoanlaittoon, turvaudun tàhàn ja tàhàn blogiin. Kun haluan sanojen ja kuvien sykàhdyttàvààn maailmaan, juutun tàmàn blogin ààreen. Kun haluan itseni hyvàlle tuulelle, nautin tàstà ja tàstà. Ennen kirjastossa kòyntià kurkin tànne. Kun haluan lukea, mità maailmalle kuuluu, vaihdan kommentteja hànen, hànen, hànen ja hànen kanssaan. jne jne jne. Luen tai ainakin yritàn aina lukea sivustoni blogit. Tààllà Suomessa se onnistuu, mutta vuoristomajalla homma on joskus tuskallisen hidasta ja jopa mahdotonta. Eilen lòysin uuden aarteen hànen bloginsa kautta: Gennine's Art Blog. Ihan henkeà salpaava.
Niin kuin paprikakin, jos se on tulista. (Eikòs ollutkin hieno aasinsilta!) Ihan loppiaisen kunniaksi posti kiikutti itàisiltà mailta minulle lahjaksi savupaprikajauhetta. Voi kiitos, kiitos Jael! Saatekortissa oli ihan hebreaa - aakkoset. Aika nopsasti ymmàrsin, mistà tavaaminen piti aloittaa, mutta kuinkahan nopeasti oppisin nuo merkit ymmàrtàmààn, saatikka kirjoittamaan?
Innostuin inventoimaan paprikavarastoni: Vasemmalla on unkarilaista paprikaa tuubissa ja pussukoissa - tulista ja lempempàà sorttia. Ylhààllà kuivattuja Unkarista ja Italiasta - tulista sorttia. Lasipurkeissa Jaelinin jauhetta ja kahden sorttista peperoncinoa saapasmaasta - siis erittàin tulista. Plus oikealla olevat Keuruun K-kaupan tuoretiskistà - kuinkas ollakaan -Israelista!
Googlettamalla lòysin salaattiohjeen: Tomaattia, paprikaa, fetaa ja oliiveja. Pààlle savupaprikajauhetta ja salaattikastiketta (sitruunan mehua, oliiviòljyà, suolaa, pippuria, kanelia ja minttua). Makuhermot nauttivat. Kun vielà saisi nuo tomaatit jonkin makuisina! Huomenna teen lisàà!!! Oikein maukasta loppiaista kaikille. Olkaahan kilttejà, sillà Befana lentelee ensi yònà. (Jos tapaan hànet, ràpsàsen kuvan teillekin.)

23 kommenttia:

 1. Onnea 300 postauksen johdosta,onneksi kannustivat nuo mainitsemasi sinua laittamaan oman blogin pystyyn.Ja kivan nopeasti tulikin savupaprika perille:-)

  VastaaPoista
 2. Onnea Lissu sinulle, kiitos näistä kaikista tarinoistasi, on niin ilo kulkea mukanasi! Ja voih, olen todella liikuttunut maininnastasi, Halaus sinulle!

  VastaaPoista
 3. Kiitos sinulle että saan olla yksi mainitsemistasi!Ja tietenkin onnea onnea 300:lle .Olen itse niin tyytyväisenä Titityyn matkassa "siivellä" lentänyt monenlaisia tunnelmia ja ajtuksia olet antanut.Kiitos .Ja odotan taas jo seuraavaa postausta(taidan olla kuin kuopus herkkukaupassa:) paitsi että nyt rupesi tekemään mieli paprikaa!)

  Pakkasillasta lämpöisin ajatuksin
  maria

  VastaaPoista
 4. Paljon onnea ja pitkää ikää blogillesi! Iso kiitos kunniasta päästä listallesi. Kävin kurkkaamassa tuon uuden blogiaarteesi, todella henkeäsalpaava! Ja onpas sinulla vara valita paprikoista. Hyvää loppiaisen aikaa!

  VastaaPoista
 5. Onnea Titityy.
  t. siivellämatkaaja,
  joka nauttii matkasta mukanasi

  VastaaPoista
 6. Yaelian: Kiitos onnitteluista ja ISO kiitos savupaprika-jauheesta.

  Satu: Kiitos kehuista ja kiitos tunnelmallisesta blogistasi.

  Maria: Kiitos kehuista ja kiitos aina niin positiivisesta blogistasi. Paprikaa on aina kotona. Rakastan uunipaprikaa!

  Pikkusisko: Kiitos kehuista ja kiitos tosi luovasta blogistasi. Eikòs olekin aarre tuo uusi blogituttavuus. Hyvàà loppiaista sinne Pohjan perille.

  Rva Pioni: Kiitos vaan ja toivottavasti viihdyt edelleen siivellà. Minà niin tykkààn sinun kuvistasi.

  VastaaPoista
 7. Onnea Lissu ja kiitos, että blogini saa olla yksi suosikkiesi joukossa. Säännöllisesti käyn uudet postauksesi lukemassa, vaikka en nyt ole aina kommenttia raapustanutkaan. Eiköhän sitä ensi kesänä saada taas blogikokoontuminen aikaiseksi täällä Oulussa?

  VastaaPoista
 8. satu.p: Kiitos ja onnea todella taidokkaista tuotteistasi. Odottelen jo ensi kesàà ...

  VastaaPoista
 9. Kiva että pidät blogiasi! Tuo Gennine oli kiva vinkki, pitää tutkia paremmalla ajalla. Nuot tuolta lähettävät terkkuja, tiijät kyllä

  VastaaPoista
 10. Soile: Kiitos vaan blogi-insinòòrskàlle! Eikòs olekin loistava tuo Gennine. Minàkin aion perehtyà hànen aikaisempiin postauksiinsa. Kiitos vaan niille sinne... tiijàt kyllà!

  VastaaPoista
 11. Kiitos mukavasta "nimittelystä". Sinusta on tullut yksi parhaista blogi-ystävistäni. Onneksi olet aikoinaan aloittanut bloggailun.

  VastaaPoista
 12. Sude: Sitkeàhàn sinà olet ja tuo sissi kuuluu sanan jatkeeksi kuin ... voi ruisleivàn pààlle. Kiitos kovasti sanoistasi. Ne làmmittàvàt.

  VastaaPoista
 13. Onnea kolmisatasesta! Just lueskelin hyötykasviyhdistyksen siemenluetteloa, siellä oli vaikka mitä ihania ja tulisiakin paprikoita. Kunpa olisi vähän enemmän tilaa, niin voisi kokeilla semmoisia. Tarttisivat kasvihuoneen. Nyt pysyttelin maltillisissa tilauksissa. Kasvatetavien on mahduttava ikkunalaudalle. Selvä kevään merkki!

  VastaaPoista
 14. Tanti auguri! Ja kiitos lämminhenkisestä blogistasi. Ovela tapa viedä lukijasi kurkkimaan muita blogeja :), kiitos siitäkin.

  VastaaPoista
 15. Outi: Onkos sinulla jo semmoinen ulkoihanuus kuin Bella di notte. Kukkiessaan se tuoksuu òisin viehkeàsti? Voisin laittaa muutaman siemen koekasvatukseen, jos haluat. Poinin niità viime syksynà vioristomajan luonnosta. Kevàt on jo monta kukonaskelta làhempànà.

  Ruostevilla: Grazie mille! Minulla oli tosiaan ketunhàntà (taas) kainalossa. Ja tuon uusimman blogini parissa vieràhti eilen illalla pari tuntia, ja ehdin lukea vasta vuodet 2005-2007. Uskon, ettà Lariciokin ihastuisi ko blogin vàrimaailmaan.

  VastaaPoista
 16. Parhaat blogit löytyvät yleensä toisten kiinnostavien blogien kautta. Tännekin taisin eksyä "Neulovasta nartusta", jonka käsitöitä olen ihastellut.
  Bella ni notte on varmaan ihmekukka? Sain ko. siemeniä naapurilta mökinihmekukan nimellä ja joskus vuosia sitten siemenpussista kasvatin japaninihmekukkaa. Sama kasvi, tekee muuten mukuloita, ei kannata heittää hukkaan, jos on joku paikka säilyttää talven yli. Mutta ainakin sinä kesänä ehtivät kukkia komeasti siemenestäkin ilman esikasvatusta.
  Minkävärisiä Bella di nottet olivat luonnossa? Siemenpussissa oli useampaa väriä, mutta nämä naapurilta saadut (Kreikasta etelänmatkalta poimitut) olivat kaikki punaisia sinisellä vivahteella, punasinisiä, jos sellaista sanaa on.
  helena

  VastaaPoista
 17. Helena: Mukavien blogien kautta lòytyy samanoloisia blogeja. Siità se kait kertoo. Kummipojan àiskà/systerin tytàr on minunkin ensimmàinen blogi'tuttava', siis Neulova narttu. Bella di nottea keràsin punaisenpunaisia siemenià, mutta nàin myòs keltaisia. Ne vaan olivat niin làhellà yhtà taloa ja sen vihaista koiraa, etten rohjennut mennà poimimaan. Haluaisitkos sinà noita punakukkaisen siemenià?

  VastaaPoista
 18. Oi kuinka herkullista salaattia!
  ja hieno saavutus tuo 300 postausta!

  Lämpimin terkuin Anu

  VastaaPoista
 19. Anu: Kiitos molemmista kehuista, ja mukavaa, ettà kommentoit. Tànààn lisàsin salaattiin hieman punasipulia. Vihreàà salaattiahan salaatti vielà kaipaisi, mutta tàllà pakkasella kotiin tuominen ei kàvellen onnistu. Kesàllà sitten vuoristomajalla herkutellaan oikein kunnolla.

  VastaaPoista
 20. Tulihan vesi kielelle tuon salaatin katselusta , njam.
  Jouluruokien jälkeen kaipaakin jo jotain tuonsorttista.
  Täällä meillä Kiinalaisessa oli hyvää tofusalaattia ja tofua mustapapusilmäkastikkeessa. Niin taitaa olla siellä teilläkin ?
  -seija-

  VastaaPoista
 21. Seija-systeri: Ei enàà jouluruokia, kiitos! Onneksi ei, sanoo vaakakin. Salaatit ja keitot kiinnostaa nyt enemmàn. Tàytyypà piipahtaa tuossa meidàn kiinalaisessa. Siellà on vaan niin paljon niità uppopaistettuja herkkuja piilorasvoineen. Voishan niità salaatteja ostaa irtona kotiin - kait. Rentoa loppiaaista. Jokos kàvit avannossa?

  VastaaPoista
 22. Kysyin kukkien väriä, kun olin miettinyt muuttuvatkohan ne luonnossa samanvärisiksi, siis kuten lupiineille tapahtuu siemenestä kasvattaessa, ensin on vaikka mitä värejä ja vähitellen (melkein) kaikki muuttuu sinisiksi. Viimeksi pussillinen kirjolupiinin siemeniä tuotti yllätyksen, olivat jo valmiiksi sinisiä ensimmäisenä vuonna luvattujen keltaisten ja punaisten sijaan.
  -Ai haluaisinko, no mikä ettei, jos niitä riittää..
  helena

  VastaaPoista
 23. Helena: Vàrigeenitkin taitavat noudattaa sità Mendelsonin lakia. Kait. Laitanpa sinulle muutaman siemenen postiin. Kerro sitten (jos ne yleensà itàvàt), minkà vàriaià niiatà tulee,

  VastaaPoista