tiistai 20. heinäkuuta 2010

Synttàrià ja kirpparia

Seija-systerille paaaljoooon ooonneeeaaa vaan...
Samoin pikku veljelle, jota odottaa tàmà moterni kalastusvàline, jonka lòysin kirppikseltà. Ei ole joka miehellà tàmmòistà kalan pelottelijaa. Kireità siimoja edelleen...
Itselleni lòysin kirppikseltà tàmmòisen upean, koivusta sorvatun kulhon. Pààsi heti minun aarrelistalle. Pohjassa on kirjoitus A. Salminen (?) -97. Tietààkò kukaan tekijàà?
Tàtà aarretta en yksinkertaisesti voinut kirppiksellà ohittaa. Nyt se toimii minun kàsityòpussukkana. Pellavaa ja rottinkia. Kuka? Missà? Ei aavistustakaan.
Joku oli kyllàstynyt Marimekon salusiineihinsà. Kiitin, ostin ja ompelin essun ja mini pikkuisen kassin. Tilkkuja on vielà. Isompi kassi?
***
Kàvin lakkasuolla. Puolisen litraa. Lakkojen peràssà suolla ràmpiminen riittàà tàltà kesàltà. Eilen hain viimeiset mansikat. Riittàà se sortti. Nyt mustikoitten perààn. Vatut taitaa kuivua varsiinsa. Harmi. Vettà, vettà, VETTA! Hamsteria alkaa harmittaa...
Edit: Unohtui tuosta sade -toiveesta kelloaika. Siis EI aamupàivàllà, ei just silloin kun olen upeiden mustikkamàttàitten ààrellà. Tai jos sinua nyt just sadettaa, niin anna tulla vaan! Ja kiitos.

11 kommenttia:

 1. Vatut oli meilläkin maalla kuivuneet pensaisiin. Samoin metsämansikat keinun takana - ihan onnettomia...
  Hieno tuo rottinkipellavakassi. :-)

  VastaaPoista
 2. Kuinka paljon saatkaan aikaan! Täällä ylittyy edelleen +30, energiat vähissä. Luulin koivukipon olevan keramiikkaa - upea!

  VastaaPoista
 3. Kulho on ystäväni puolison Arto Salmisen tekemä. Asuvat Korpilahdella, toiminimi Emalipuu :)
  http://emalipuu.fi/uniikkituotteet-puu.htm

  Hieno löytö siis!

  VastaaPoista
 4. Arto Salmisen töitä en ole koskaan kirpparilla nähnyt (onneksi), joten se oli todella arvokas löytö. Vaimonsa Ulla tekee myös ihania koruja, joita minulla saman kylän akkana on tietenkin läjä päin. Taiteilijoita molemmat, Arto ja Ulla.

  VastaaPoista
 5. Linnea: Jospas nyt noita luvattuja sateita tulisi. Se pelastaisi osan sadosta. Tykkààn kassista. Olisipa mielenkiitoista tietàà sen alkuperà.

  Ruostevilla: Enemmàn olisin tuolla metsàssà, jos olisi enemmàn mità hamstrata. Tàytyy tyytyà kirppiksiin. Aarteitahan sieltàkin lòytyy. Koivukippon alkuperàkin siis selvisi. Kiitos vain Maahiskalle ja Sudelle.

  Maahiska ja Sude: Ihanaa. Kiitos.

  VastaaPoista
 6. Oi lakkoja ja mustikoita,kade kade....
  Jännä kalastuslaite;en ole tuollaista ennen nähnytkään.Kulho vaikuttaa hyvältä löydöltä samoin pussukka.

  VastaaPoista
 7. Mies lähtee huomenna hillaan. Saapa nähdä, saako saalista. Aarteistasi upein minun silmilläni katsottuna on kyllä tuo liina kalastusvempaimen alla. Upea!

  VastaaPoista
 8. Yaelian: Saa olla kade, sillà aarteitahan Suomen luonto on pullollaan. Toisaalta ei meillà ole oman maan aprikooseja, persikoita, sitrushedelmià, viinirypàleità... Kulho on IHANA. Sain yhteyden sen tekijàpaikkaankin!

  Outi: Kuulemma pohjoisessa tuota keltaista kultaa on, joten saalista varmaan lòytyy. Tuo liina kalastausvempaimen alla on niità yksi niistà saapasmaasta lòytyneità aarteita, joista en luovu. EN!!!

  VastaaPoista
 9. Kiitos, kiitos.
  Pikku-ukko oli kylässä ja ensiviikolla tulee vähän isommat ukkelit.
  Kekseliäs ratkaisu tuo korikassi.
  -seija-

  VastaaPoista
 10. Tuo korikassi on kuin suoraan kaikista ihanista japanilaisista käsityökirjoista, loistava löytö!

  Täälläkin toivotaan vähän sadetta -tai siis saisi sataa vaikka koko yön.

  VastaaPoista
 11. Seija-systeri: Ollos hyvà vaan. Taas siis on kohta menoa ja meininkià sillà pihalla! Sinàkinhàn voisit tehdà tuollaisen ohuen ohuesta pajusta.

  Merruli: Mukava taas kuulla sinusta! Tykkààn kovasti tuosta korista. Kàsitòihin just sopiva. Oiskohan se made in Japan? Eilen sanoi tunnin verran. Tai ei sità sateeksi voi oikein sanoa. Sen verran tuli, ettà olin ihan likomàrkà ja piti jàttàà enimmàt mustikat màttàisiin.

  VastaaPoista