tiistai 22. kesäkuuta 2010

Keskikesàà

Vuoden pisin pàivà (eilen) klo 22.30. Aurinko nousi Keuruun korkeudella 3.23 ja laski 23.15. The longest day of the year (yesterday) at 10.30 p.m. The sun rose in Keuruu at 3.23 and set at 11.15 p.m. Ajankohdan tien varsien koristajia, lupiinia, tàmàn hamsterin yhden vuoristomajan aarreliinan pààllà Riihimàen purkissa.
Nàità kuvia katselen sitten puolen vuoden kuluttua, kun aurinkoa saa vain haikailla.
These pictures I will remember after six months, when the sun will be seen only some hours a day.
Pelargonioita mummon ikkunalla. Olen kovasti tykàstynyt nàihin kukkiin. Vuoristomajalla minulla oli niità parvekkeella laventelien kaverina. Keuruulla tykkàsin laittaa purkit sisàlle. (Liinana taas yksi kirppisaarteista!)
Tàmà EI ole sisàtiloissa oleva 'aarre'. Nàin juhannuksen alla olisi mukava kuulla teidàn arvailujanne, mità tàssà kuvassa on. Pari lukijaani tietàà oikean vastauksen. Ettehàn paljasta! Mutta muut: Kertokaahan arvailujanne.
Nàiden aarteiden kera toivotan teille kaikille oikein mukavaa juhannuksen odottelua. Tànà vuonna, ainakin nàillà seuduin, on tulossa upea sato mesimarjoista (ja metsàmansikoista).

14 kommenttia:

 1. Ihania mesimarjan kukkia! Lapsuudessani mummolan lähellä kasvoi paljon mesimarjoja, mutta nyt ne ovat tainneet harventua. Ja luonnonkukat kuuluvat ehdottomasti keskikesään :)

  Mitähän kuvassa voisi olla? Lammasturkki, josta ollaan ottamassa villa pois, jotta saadaan nahkaa?

  VastaaPoista
 2. Lupiinit ovat kauniita ja oletko huomannut että niissä on myös hyvä tuoksu. Siemennysvaiheessa eivät niinkään kauniita ole, silloin yleensä nyhdän pois, etteivät kovin leviäisi. Nyt kuitenkin nautitaan niistä.
  -seija-

  VastaaPoista
 3. Alpakan tai muun kumman eläimen karvat menossa kehräämöön?

  VastaaPoista
 4. Mulla kyllä tulee joku vainaja mieleen. Lampurin rouvana tekeetietysti mieli veikata lammasta.

  VastaaPoista
 5. Lumiomena: Mesimarjat ja aho/metsàmansikat kuuluivat minunkin lapsuuteni mummolan ahoille. Toivottavasti tànà kesànà voin kesàtà namimarjoja heinàn korteen! Siis lammasta arvailet?

  Seija-systeri: Lupiinit ovat kauniita 'valloittajia', jotka hyvin nopeasti peittàvàt kotoperàiset luonnon kukat, kuten pàivànkakkarat, kissankellot jne. Kurja puoli kauniissa ulkomailta tulleissa kukissa. Vai mistàhàn lupiinit alunperin ovat?

  Maahiska: Alpakkaahan on ihan sinunkin kotisi làhistòllà. Pitààpàs kàydà niità katsastamassa.
  Kehrààmòòn?

  Outi: Olisipa mukava nàhdà lampurin rouva ihan live-puuhissa!

  VastaaPoista
 6. Juuri kun sain pari vuotta sitten lupiinit kukkimaan ojanpielessä, alettiin varoitella, että ne tukahduttavat muut kasvit. Mutta hienoja ne ovat! Ja nuo kikkarat ovat varmaan siitä lampaanpuolikkaasta, jotka toit niiden isojen pullojen pehmikkeenä Italiasta! Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
 7. Pikkusisko: Kyllà minà lupiineista tykkààn, mutta tykkàsisin enemmàn pàivànkakkaroista ja kissankelloista. Olet siis lukenut tarkkaan minun ja Soilen blogit + niiden kommentit. Vain himpan verran meni pieleen. Oikein mukavaa juhannusta teillen ja Vera Lucialle!

  VastaaPoista
 8. Veikkaan vaikka laaman villaa...
  Täälläkin ihailtiin metsämansikkaa iltakävelyllä.

  VastaaPoista
 9. Linnea: Ai laamaa, vai? En ole koskaan ennen nàhnyt niin paljon metsà/ahomansikan kukkia kuin tànà kesànà. Toivottavasti pòlyttàjià riittàà, itikat kun eivàt siihen hommaan kelpaa.

  VastaaPoista
 10. Vaikka kuinka suurensin ja suurensin kuvaa, ei selvinnyt kenen villaa on kuvassa. Hommaa siinä kuitenkin on, ennenkuin tuo langaksi muuttuu :)
  Oikein lämpöistä ja mukavaa Juhannusta sinulle.

  VastaaPoista
 11. Jonkun pehmeat karvat siina lepailee mutta kenen...koiran?
  Terveiset Casasta!

  BLOGitse

  VastaaPoista
 12. Sude: Olet siis ollut sitkeà kuvan miettimisessà. Oikeassa olet, sillà kasan kanssa hommaa piisasi/piisaa edelleen. Juhannusta sinullekin.

  BLOGitse: Kohta selviàà... Kiitos terveisistà ja mukavaa juhannuksen aikaa sinne. Mitens aiotte keskikesàn juhlaa siellà viettàà?

  VastaaPoista
 13. Arvaan että villoja Italiasta, Neulovalle Nartulle. Hyvää Juhannusta ja hyvää sieni- ja marjakesää!

  VastaaPoista
 14. Telle: Joo, puuttuu vain yksi pieni etusana. Mukavaa juhannusta kuin koko kesàà/syksyà myòs sinne!

  VastaaPoista