maanantai 10. toukokuuta 2010

Hengissà

Hengissà, vaikka kaikki maailman pistiàiset ovat minut lòytàneetkin. Olen ollut kuin tulessa. Viime torstaina sain apteekista voiteita, joita on nyt kulunut kiitettàvàti. Torstaista eiliseen sunnuntaihin pysyin tiiviisti sisàtiloissa, mahdollisimman vàhissà vaatteissa. Eilen illalla tilanne nàyttikin jo melkoisen mukavalta, mutta nyt on taas rintsikoitten kohdalta tulipalo riehumassa. No, miksi piti laittaa rintsikat??? Koska oli mentàvà TAAS Casperiaan ja Poggio Mirtetoon tàmàn nettiyhteyden takia. Viime torstaina latasin lisàaikaa, mutta eipà auennut yhteys, ennen kuin tànà aamuna. En enàà ymmàrrà, miksi ei. Casperia ja Poggio Mirteto moittivat toinen toisiaan, ja minà maksan!!! No, tàmà on nyt viimeinen kuukausi ennen kesàlomapaussia. Kesàkuun 5. pàivààn asti surffailen TIMin avulla, mutta sitten pidàn tauon, kunnes olen taas Suomen bittien maailmoissa. Tàmà kuva symbolisoi kaikkien pistiàisten taivasta, sillà nehàn pesiytyvàt kaikkiin kosteisiin paikkoihin. Ja nythàn on taas satanut, ja lisàà sadetta on luvassa tàllà viikolla. Olen poistanut kaikki aluslautaset parvekkeen kasvien alta. Ihan pistiàisten kiusaksi. Lisàksi pesin eilen parvekkeen etikkavedellà. Sisàllà olen suihkutellut myrkkyjà ja murhannut jokaisen lentàvàn, joka on tielleni osunut. Jospas tàstà tulisi elinikàinen immuniteetti. Kokemusta en toivo kenellekààn, edes herra B:lle. Tai jos nyt pistiàiset ryhtyisivàt jahtaamaan hàntà - minun sijastani!!!
Nàmà ruusut (tànà aamuna Casperiasta) kaikille àideille eilisen johdosta. Minà sain kaksi tomerasti kukkivaa ahkera-liisaa. Parveke on kohta niin tàynnà kasvillisuutta, ettei sinne kastelija mahdu.
Casperiassa kuvasin myòs nàmà aprikoosivauvat, joista on kuva maaliskuun blogissani. Kuukauden kuluttua nami, nami! Hedelmàaikaa odotellessa nyt herkuttelen parsoilla.
Ruusujen lisàksi tokokuun tunnus minulle ovat unikot. Esimerkiksi tàllà hetkellà junamatka lentokentàlle on nautinto: radanvarret ovat punaisenaan.

12 kommenttia:

 1. Voi sinua raukkaa! Oikea koettelemusten suma. Toivottavasti tosiaan saat hätistettyä pistiäisesi herra B:n suuntaan.:)

  VastaaPoista
 2. Jopas ne nyt sinua kovistelevat.Toivotaan suurta immuniteettia!

  Kaunis radan varsi.

  VastaaPoista
 3. Voi poloista! Pistiäiset rakastavat sinua aivan liikaa,eikö kunnon karkoitusta niihin löydy?

  VastaaPoista
 4. Oi unikot ihanat!! Ja voi pahuksen pistiäiset, inhottavaa! Tsemppiä!

  VastaaPoista
 5. Outi: Ihanaa saada myòtàtuntoa. Se auttaa edes henkisesti. Taitaa herra B olla immuuni KAIKELLE!

  Pikkujtut: Tàmàn kidutuksen jàlkeen mahdollinen immuniteetti on taivas maan pààllà. Tuo tàmàn pàivàinen unikkokuva on Casperian parkkipaikan reunalta. Jos olen rehellinen.

  Yaelian: Ehkà minussa on jotain todella puoeensa vetàvàà. Siis pistiàisià vetàvàà. Suomen itikan pistot eivàt ikinà pàrjàà nàille paholaisille. Olen ilmeisen allerginen. Jos tàmà vielà kauan jatkuu, on mentàvà tohtorin vastaanotolle. Tai sitten kuljettava alasti. Mitenkàhàn kylàlàiset asian ottaisivat vastaan???

  Satu: Unikot ovat ihania, yhden pàivàn kukkijoita. Onneksi nuppuja on tulossa koko ajan lisàà. Meille silmàn ilo, peltojen omistajille kelju rikkaruoho. Olen aina ollut herkkà nàille pistiàisille, mutta tàmmòinen reaktio on kyllà yllàtys. B-vitamiinia on syòty, samoin vihreità vihanneksia. Siis ihoa yritrtty vahvistaa myòs sisàisesti.

  VastaaPoista
 6. Ovatko nuo pistiäiset vain tämän kevään riesa ? Enpä ainakaakaan muista, että niistä aiemmin olisi ollut puhetta.
  Siellä kukkii unikot teitten varsilla ; meillä lupiinit. Muutama kymmenen kilometriä etelään tienvarret hehkuu kissankäpälistä.
  Joko tilli on kasvamassa ? Minä laitoin maalle jo pienen rivin, saapa nähdä itävätkö.
  -seija-

  VastaaPoista
 7. Seija-systeri: Kyllà tàmmòiset pistiàiset ovat aina tàhàn aikaan minua pistelleet, sekà tààllà ettà Maltalla, mutta tàmàn kevàinen on ollut ihan omaa luokkaansa. Maltalla olin kerran aikasmoisen nàkòinen, kun òttiàiset pistelivàt kasvoihin. Nyt pahimmin on poltellut selkàà, làhinàà kylkià. Tilli on itàmàssà, pinaatti jo sirkkalehdellà. Kerààpàs kissankàpàlià pieniksi kimpuiksi kuivamaan. Niistà tulee mukavia koristeita.

  VastaaPoista
 8. Oletko kokeillut antihistamiinia tabletteina, sellaista mikä tehoaa sääskien ja hyttysten sun muiden kamalien öttiäisten aiheuttamiin oireisiin? Minua ne väsyttävät (ei kaikkia) ja otan siksi antihistamiinia illalla, mutta pelastavat kyllä koko kesän ja mm. yhden Provencen matkan, jolloin itikat hyökkäsivät iltaisin ja öisin kimppuuni.
  helena

  VastaaPoista
 9. Helena: Kiitos neuvosta. On ihanaa, kun ihan uudetkin kommentoijat auttavat. Enpàs ole vielà tuota keinoa kokeillut. Seuraavaksi tabletilinjalle siis. Olet ilmeisesti minun kanssani herkullinen kohde etelàn lentàville pistiàisille. Jaloa verta. Suomessa minulla ei itikoista moista jàlkeà synny, vaikka mustikat kypsyvàt just itikka-aikaan.

  VastaaPoista
 10. Toivottavasti otukset jättävät sinut rauhaan. Ja unikot ovat ihania!

  VastaaPoista
 11. Kyllä minä säälin sinua, mutta eipä taida auttaa, jos komennan täältä käsin noita pistiäisiä! Unikot ovat suosikkikukkiani, ihana kuva. Toivottavasti netti nyt toimii. Täällä ei ole onneksi tuollaisia ongelmia.

  VastaaPoista
 12. Pikkusisko: Ensimmàinen aamu niin, ettei yòllà olisi ilmestynyt uusia patteja, ja entisetkin ovat kohta tipo tiessààn. Jospas perjantaina voisin jo laittaa vaatteet pààlle ja suunata kohti naapurikylàn markkinoita. Unikot ovat ihania.

  Kirjailijatar: Kuten tuossa ylempànà pikkusiskolle kerroin, kohta on homma ohi, toivottavasti. Sain eilen myòs niità antihistamiinitapletteja, joita Helena suositteli. Ei sisàisesti ja ulkoisesti on nyt tehty kaikki mahdollinen. Jospas se immuniteetti olisi nyt palkintona! Unikkopelto on ihana rikkaruohopelto. Kun eilinen iltapàivà + ilta kului taas internet impossibile -merkeissà, laitoin koko toosan kiinni.

  VastaaPoista