keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Kevàttàkò tàmà?

Eilen aamulla vuoristomaja heràsi vimmatulla voimalla sinne tànne lenteleviin ràntàràtteihin!!! Ràntàà maaliskuun puolessa vàlin!!! Ulos ei ollut asiaa koko pàivànà. Vain yhden naisen nàin taistelevan sateenvarjon kanssa tuossa piazzalla. Hànkin luovutti, kun varjo murjoutui muodottomaksi. Ei tàmmòistà ràntàmyrskyà tààllà ole koskaan ennen ollut. Pientà kuitenkin verrattuna siihen, mità Mia Peikkokukkulalta uusimmassa postauksessaan Chilestà kertoo. Eilinen iltapàivà ja ilta kului rattoisasti vettà lattialta luututessa. On nààs parvekeovet vielà remontoimatta ja ràntàvettà pursui ovien alta, sivuilta ja pààltà. Remonttimiehià vaihdettiin, mutta vetoa en lyonnyt siità, milloin ehkà uudet, veden- ja tuulenpitàvàt ovet on paikoillaan. Ollaanhan Italiassa, jossa kaikki on mahdollista - tai mahdotonta.
Maanantaina, naistenpàivànà, oli vuorostaan tàmmòistà. Lounas rauhassa soljuvan Tiberin (il Tevere) rannalla. Aurinkoa ja hànen yksityishaitarikonsertti. Ei jouda hàn nyt bloggailemaan. Tàytyy harjoitella sorminàppàryyttà. Hyvin menee. Nyt odotellaan Seija-systerià tànne. On kuulemma aina haaveillut haitarista.
Kun eilen en myrskyn takia pààssyt ulos, tàytyi ruoaksi laittaa, mità kaapissa sattui olemaan. Naistenpàivàn lounaalta jài sunnuntai-iltana takassa paahtamiani paprikoita. Ne pannuun yhden, sunnuntaina lenkillà lòytàmàni villiparsan kanssa. (Pannuun ensin tietysti òljyà ja valkosipulinkynsi) Sekaan minitomaatteja ja tuoretta basilikaa. Suolaa ja pippuria ja siinàpà oiva kastike pastalle.
Nyt, keskiviikkoaamuna maisema alaparkilla on tàmmòinen. Tavallisia pilvià, ei lunta eikà ràntàà, eikà pahemmin edes tuule. Tàlle pàivàlle on luvattu ukkosta. Saas nàhdà.
Onneksi minulla oli matkavarusteina toppatakki, làmpòalusvaatteita jne. Ne ovat tààllà nyt tarpeen. Kevàttà odotellessa.

12 kommenttia:

 1. Kyllapa on autoillakin upeat maisemat katsella!!

  VastaaPoista
 2. Vaihtelevat säät teillä siellä ja hienot maisemat. Tänään täälläkin sateli rättejä mutta nyt paistaa aurinko.
  Josko haitarista ja sormista saisi valokuvan? Ääni ei taida kuvalle tallentua...
  -seija-

  VastaaPoista
 3. Anu: Maisemissa ei valittamista. Ei ollenkaan.

  Seija-systeri: Kuvan voin laittaa spostissa, mutta ààntà sinun on tultava kuuntelemaan livenà.

  VastaaPoista
 4. Jestas näitä meidänkin yhteyksiä...

  Mutta tulin vain kertomaan että jos haluat suoraan kesään hypätä, tervetuloa tänne, huomenna +30 ja risat ja luvassa olisi kupliva brunssi.

  VastaaPoista
 5. Pikkujutut: Tààllà on yhteydet hirvittàvàstà myrskystà huolimatta toimineet.

  Ehdotuksesi otetaan kiljuen vastaan. Kolkutan parin tunnin kuluttua ovellenne, termoskahvipullo kainalossa. Haleja.

  VastaaPoista
 6. Huh, mutta eikös Venetsiassakin melkein hukuttu räntään? Uutisista luin.
  Kyllä sinä pärjäät, olet tottunut kotomaan pakkasissa ja tuiskuissakin.

  VastaaPoista
 7. Aimarii: Suomessa sentààn sisàtiloissa ei tarvinnut palella toppatakissa. Tààllà tuo talojen rakennustekniikka on aika lailla erilaista kuin meillà pohjoisessa. Mutta kyllà minà selviàn. Kunhan làmpimikseni murmutan. Saapasmaa ui vedessà ja kahlaa lumessa, erittàin poikkeuksellista. Ikàvàà on se ettà sateet tuovat maanvyòrymià ja lumi tukkii kaiken. Vuoristomajallekin kaksi tietà on suljettu ja vain yksi on auki. Jos senkin tukkii maanvyòrymà, ollaan motissa. Tàksi pàivàksi on luvattu aurinkoa, kunhan tuo aamusumu ensin haihtuu.

  VastaaPoista
 8. Ihana tuo picnic-kuva. Räntäsade-kuva on myös hieno omassa hurjuudessaan.

  VastaaPoista
 9. Ninnu: Picnic onnistui kaikin puolin. Tànààn sàà on ollut yksitoikkoinen: aurinkoa ja vain muutamia sateettomia pilvià. Eilen oli lunta, ràntàà, rakeita, vettà ja ukkosta salamoineen. Mitàhàn on huomenna?

  VastaaPoista
 10. Toista ehkä itseäni ;-) mutta olen melkein kade. Senkin italialainen! :-)

  VastaaPoista
 11. Meille olisi tuollainen sadeilma kelvannut.Täällä on ollut kamalan kuumaa koko viikon,eilen jopa 35 astetta.Toinen vieraistani(jotka tänään lähtivät)oli erittäin tyytyväinen ilmaan,toinen (ja minä)taas ei.

  VastaaPoista
 12. Linnea: Milloinkas tulet? Pààsiàinen on làhellà. Silloin vois vielà kokea tàmàn saapasmaan monitoikkoisen kevààn. Jos tie ei ole poikki!!!

  Yaelian: Onni yksillà, Vàlimeri kaikilla! Vaihdellaan: saat tààltà tankillisia vettà muutamaa làmpòastetta vastaan. Onpahan ainaskin puheenaihetta ja paljon muisteltavaa tàstàkin talvesta/kevààstà.

  VastaaPoista