maanantai 15. maaliskuuta 2010

Hupsista

Tàtà tietà ajoin vielà viikko sitten. Nyt ei edes jalan ole tielle asiaa. Pari pàivàà jatkuneet sateet ja tuulet saivat maan vyòrymààn ja katkaisemaan paikallisen pààtien. Lauantaina kàvin kuvaamassa myrskyn runtelemaa tietà. Syvin vajoama on tuon oikealla olevan talon kohdalla. Onneksi sateita ei toistaiseksi ole luvassa, joten tien korjaajat saavat rauhassa korjata tuhoa. Nyt oli vasta kaivettu esille alueen kaikki maan alla kulkevat erilaiset johdot, joten tie tulee olemaan poikki kauan. Tapahtumapaikka on suoraan vuoristomajan alapuolella. Pari sataa metrià linnun tietà tàltà piazzalta vuorenrinnettà alas.
Sateita tietenkin tarvitaan (mutta kohtuus kaikessa), jotta kevàt alkaa kukkia. Elenan luo ajaessa tien varret ovat tàynnà villiesikkoja.
Jos kuitenkin haluaa vàrikkàità yksilòità, perjantai on hyvà pàivà ihailla torin tarjontaa. Itse ostin pari komeaa kehàkukkapurkkia tuonne parvekkeelle.
Tàmàn postauksen ruoka on suomalais-italialainen kylmàsavulohipasta. Hyvàà ruokahalua - buon appetito.
***
Seuraava postaus on se 200. Osutan sen 17.03. pàivàlle, jolloin on ne 1-vuotissynttàrit. Arvonta-aika jatkuu aina lauantai-iltaan asti. Siis edelliseen postaukseen kommenttinsa jàttàneet osallistuvat kutsuun saapua pààsiàisenà tànne artisokkalounaalle. Tai jos matka tàllà eràà ei onnistu, valittavana on hàrpàkkeità ja avimenperià.
***
Ai ettà olenko minà kokonaan unohtanut Formulan? En takusti. Eilen istuin kuin tatti telkkarin ààressà. Hieno homma ettà Ferrari menestyi. Varsinkin nostan hattua Massalle, joka viime vuonna oli làhellà menettàà henkensà. Sitkeà kaveri. Mutta oli vàhàn murtuneen oloinen, kun ei itse voittanut. Kimià ei nàkynyt, vaikka oli paikalle kutsuttukin. En ihmettele.

9 kommenttia:

 1. Mulla oli jo valmiksi nälkä mutta nyt se pomppasi punaiselle,näyttää herkulliselta.

  Hetken jo luulin teillä maan järisseen mutta olikin muuta, kenties onneksi.

  Meillä esikkojen kpl-hinta on 10 taalaa, jätin kauppaan, mitäs teillä maksavat?

  VastaaPoista
 2. Kävipä tielle köpelösti,kai sen pian korjaavat? Mmm,savulohipasta,namia!

  VastaaPoista
 3. Pikkujutut: Tuo pasta on yksi minun bravuureistani, sekà Suomessa ettà tààllà saapasmaassa.
  Onneksi ei ollut maanjàrjestys, mutta olipahan myrskyjen myrsky.
  Tutkinpa nuo kukkahinnat perjantaina.

  Yaelian: Tielle kàvi hyvin kòpelòsti. Samat sanat: nam, nam pastaa!

  VastaaPoista
 4. Ja minä kun luulin että tuo meidän pikkutie on huonossa kunnossa lumisohjon jäätymisen takia...Sehän onkin suorastaan siloinen tuohon tiehen verrattuna.
  Villiesikot uinuvat pihassa vielä miltei metrisen kinoksen alla ja lisää lunta sataa taivaalta.
  -seija-

  VastaaPoista
 5. Seija-systeri: Teidàn tietànne sentààn voi ajaa, mutta tuolla tiellà se ei ole edes mahdollista, edes upeimmalla maasturilla. Kyllà se lumi sieltà nopeasti sitten sulaa. Pààsee esikot yms nàyttàmààn kauniit naamansa auringolle.

  VastaaPoista
 6. Tuo tiehän alkaa olla jo kirjaimellisesti pottupeltona! Aivan ihana aarrepussi on saapunut perille,tuhannesti kiitoksia!!!!!!!!!!!

  VastaaPoista
 7. Pikkusisko: Asfaltilla ohuesti peitetty pottupeltopa hyvinkin! Ollos hyvà vaan. Saas nàhdà, milloin ne putkahtavat jossain keksinnòssà blogistaniaan.

  VastaaPoista
 8. Näyttää myrsky sateineen aikaansaaneen hurjan näköistä jälkeä. Onko pitkä matka kävellä kaupunkiin mökiltäsi?
  Asuinkulmillasi näyttää jo ihan keväältä, kun esikotkin kukkii.
  Itse lähdin pohjoiseen päin. Lunta on noin metri ja toissayönä pakkasta -31, mutta aurinko helottaa täysillä. Rakastan näitä keväthankia.

  VastaaPoista
 9. Aimarii: Minulla on nyt vielà hurjempi kuva tulossa blogiin. Teinrakennustaitokaan kun ei kuulu paikallisiin taitoihin, niin jàlki on sitten tuommoista. Majani on keskellà kylàà, ihan pààpiazzan varrella, mutta alueen pààkeskukseen on n 5 km. Sinne pààsee kyllà, toistaiseksi, mutta tuo myllerrys vaikuttaa esim linja-autoliikenteeseen, sillà paikalliset bussit eivàt pààse kiertotietàkààn. Pakkasta siellà tuntuu riittàvàn. Minàkin rakastan kevàthankia - ja tàtà kevààn tuloa tànne saapasmaahan. Hyvià kelejà.

  VastaaPoista