sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Arvontaa meren rannalla

Minà rakastan merta. Tànààn mentiin aivan uudelle rannalle, làhelle Fiumicinoon lentokenttàà. Etruskien alueelle tietenkin. Asuttivathan he keskistà osaa Tyrrenan meren rannikkoa.
Leirimme merkkinà oli Elenan leija, joka kilpaili kentàlle laskeutuvien ja sieltà làhtevien koneitten kanssa. Muutama merilintu kàvi tutustumassa omituiseen ilmanelàvààn, mutta eivàt uskaltaneet ihan làhelle. Jos vaikka puraisisi...
Ranta on tàysin ei-turistien aluetta. Rakensimme oman mustalaisten leirin muutamien puukeppien avulla. Tuuli oli lempeàn kevàinen, olihan eilen kevàtpàivàntasaus. Siis kevàt on virallisesti saapasmaassa avattu. Posket ihan hehkuivat kotiin tullessa. On merenranta tehokas ilman suoraa auringonpaistettakin.
Ranta oli oikea simpukkaranta. Ja yhden simpukan kuporten vàlistà pilkotti KOLME punaista lippusta.
Simpukka oli arponut kolme nimeà, Kirjailijatar, Satu ja Reija. Aika hassua, ettà kirjailijatar oli ensimmàinen ja Reija viimeinen, joka vastasi arpajaisbloggaukseen. Satu siellà vàlillà. Onnea vaan teille kolmelle. Koska kirjailijatar oli ensimmàinen nimi, hàn saa hàrpàkkeet a la Lissu (siis kàmmenselànlàmmittimet, jotka on muokattu satu.p; ja pikkusiskon àidin tekemistà Hailuohon làmmittimistà) ja Satu ja Reija avaimenperàt. Ilmoittakaa minulle spostiin oma vàrinne. Jos ei minulla ole valmiina, teen toivomustenne mukaiset palkinnot. Onnea vaan vielà kerran.
Tàmmòisià, kananpojan ja pààsiàisen vàrisià avaimenperià syntyi tànààn meren pauhun sàestyksellà.
Retkillà tàytyy aina olla hyvàà suuhun pantavaa. Tànààn oli mm kylmàsavulohta ja munavoita tuoreen leivàn pààllà ja...
... jàlkiruokana mansikoita.
Jaksoi sitten taas keràtà takkapuita. Takakontti tàyteen. Osa puista on vaan niin kauniita, ettà niistà voi tehdà vaikka mità.

18 kommenttia:

 1. Ihana piknikki meren äärellä! Minäkin rakastan merta,ja suurimman osan elämääni olen asunut ihan meren lähellä,ja kun en asunut,kaipasin sitä.Paljon onnea voittajille!

  VastaaPoista
 2. Yaelian: Olin pààttànyt jo ennen tàtà postausta, ettà hàn joka ensimmàisenà vastaa tàhàn postaukseen, saa halutessaan hàrpàkkeet tai avaimenperàn. Onnea sinulle, Saat valita, kumman haluat ja minkà vàriset.

  VastaaPoista
 3. Komeat ovat retkienne puitteet!

  VastaaPoista
 4. Oi mahtavaa!!! Harvinaista herkkua, että minä voitan arpajaisissa!! Olen ihan intona! Kiitos Lissu! Laitan sulle s-postia!

  Ihana piknikki siellä!! :)

  VastaaPoista
 5. Leirille vaikuttaa ihanan houkuttelevalta. Täällä ei tasauksista huolimatta näytä keväiseltä. Illalla satoi taas melkein 10 senttiä lunta. Aurinko paistaa - sää olisi ihan kiva, jos olisi helmikuun alku. ;-)

  VastaaPoista
 6. Outi: Ihan oli Robinson Crusoe -maisemat!

  Satu: Onnea vaan. Odottelen sitten spostiasi vàritoiveinesi.

  Linnea: Voi teità siellà Lumen Maassa. Sanovat kuitenkin, ettà siellà onkin sitten edessà oikea intiaanikesà. Sità tulen touko-kesàkuussa (?) ihastelemaan.

  VastaaPoista
 7. Nyt tökkii kommentointi, ei huoli minun kommentteja tämä bloggeri.

  Mutta makee ranta ja kaiholla katselen noita simpukoita.Meillä miniserkkuja vain.

  VastaaPoista
 8. Pikkujutut: Minàkààn en ole pààssyt helposti Vàlimeren sen rannan blogeihin kommentoimaan. Mitàhàn siellà ylàilmoissa oikein tapahtuu.
  Simpukat olivat tosiaankin isoja. Kaikista suurimmat olivat kuitenkin rikki. Vahinko. Nyt vain tàytyy miettià, mikà projekti noista syntyisi!

  VastaaPoista
 9. Voi kun kivaa! Härpäke olisi kiva,olisko sinisenä?Jos ei niin muukin väri käy...

  VastaaPoista
 10. "Aika" mukavannäköiset puitteet ja eväät oli arvonnalla!

  VastaaPoista
 11. Yaelian: Onnistuu.

  Pikkusisko: Kaikin puolin onnistuneet puitteet oli.

  VastaaPoista
 12. Onpa Aarteita! Puukarahkat näyttävät mielenkiintoisilta, valitse nyt tarkkaan mitä raskit polttaa. Hieno homma että saat takkapuita siinä sivussa.
  Ja Tuoreita Mansikoita ! Nam.
  -seija-

  VastaaPoista
 13. Seija-systeri: Aarteita lòytyi tosiaankin. Jos olisi làhempànà (moottoritietà n tunti), kàvisin useamminkin. Mansikat olivat tuoreita, mutta ei niin maukkaita kun suoraan mansikkamaalta. Sitten heinàkuussa.

  VastaaPoista
 14. Ei ole todellista :) Mahtavaa, kiitos!!! Minä kun ikinä oikein voita mitään ja nyt voitan jotain näin ihanaa. Tästä päivästä tuli ihan ykkösmahtava. Luin tuolta vanhasta arvonnasta, että kutsut voittajan Italiaankin ja olin jo silloin kirjoittanut, että voi vitsi, kun ei tuo rahatilanne eikä aika anna myöten :) Ihana olisi syödä artisokkia. Laitan sinulle sähköpostia tulemaan. Vielä kerran kiitos!

  Ja teidän piknikki näyttää ihan mielettömän kivalta, nuo leivät ja mansikat, nam. Täällä on vielä neljäkymmentä senttiä lunta maassa, joten piknikit voi toistaiseksi unohtaa. Tuli vaan kovasti ikävä kesää.

  VastaaPoista
 15. Voi KIITOS Lissu ja Simpukka ! Minäkin olen aivan hämilläni ja innoissani kun sain voiton. Viimeisenä ehdin vielä ! Löysin silloin bologisi ja ihastuin heti !!
  Laitan sähköpostia Sinulle.
  Nam.. mikä lohileipä ja mansikat! Kuulen aivan aaltojen loiskeen.
  Aurinkoisin terveisin hankien keskeltä Reija

  VastaaPoista
 16. Kirjailijatar: Onnea vaan! Voithan sinà ajatusten siivillà olla pààsiàislounaalla meidàn kanssamme. Kiitos spostista. Tààllà on jo kesà, koska ensimmàiset pààskyset touhuavat tuossa piazzan vastapàisen seinàn ràystààn alla. Usko tai àlà: minà kaipaan lunta, ihan pikkuisen, koska sisàllàni asuu pieni suomalainen.

  Reija: Minua tosiaan hymyilytti se, ettà eka ja viimeinen kommentoija voittivat! Tervetuloa vaan blogimaailmaan. Siellà tapaa mielenkiintoisia ihmisià ja maita. Kiitos spostista. Mukavaa vuorotteluvapaata - sinne hankien keskelle tààltà pààskyjen pesàpuuhista.

  VastaaPoista
 17. Oi, siellä on jo kevät noin pitkällä! Minäkin haluaisin rosmariiniaidan, mutta ei se täällä kestäisi talvea...

  VastaaPoista
 18. Annaliisa: Ihanaa saada kommentti sinultakin sieltà kaukaa ison meren rannalta! Rosmariini on minun suosikkimausteeni numero 1. Tààllà sità saa tuoreena ynmpàri vuoden. Suomessa kasvatan aina kesàisin kaupasta ostamaani purkkirosmariinia.

  VastaaPoista