keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Pàtkià

Jokin aika sitten ostin kirpparilta kolme lankakeràà. Tiukasti suljetussa muovipussissa. Ei pààssyt itse lankaan kàsiksi. Koska keràt olivat herkullisen punaisia, tàytyihàn ne ostaa. Ei hintakaan (1,5 e) pilvià hiponut. Samalla reissulla lòysin ihan ehjàn puna-harmaaraitaisen Marimekon T-paidan. Samaa punaista. Nam! Ajattelin kutoa puseron kaveriksi sukat. Vuoristomajan lattioita ajattelin! Kun sain puikoille vain muutaman silmukan, lanka oli pàtkànà. Tutkin kerià tarkemmin ja kas kummaa, langanpàità nàkyi useampia. Pààtin purkaa keràt. Tàmmòistà jàlkeà kahdesta keràstà tuli: isompia ja pienempià pàtkià. Ensin risoi suuresti.
Onneksi olin saanut kirjastosta lainaan tàmàn herkullisen kirjan, jossa on vaikka mità langanjàmistà.
Ja onneksi oli nàità muitakin ideoita pitkin pòytià. Siis, pàtkà-lanka-kerien myyjà olikin tavallaan auttanut minua: langat olivat valmiiksi pàtkinà!!! No, joooooo!!!
***
Muita pàtkià. Lunta on nyt ihan kiitettàvàsti.
Mutta kaiken lumen ja pakkasen keskellà alkaa aurinko heràtellà etelàn ihmeità: mummo (siis àitini) sai viime kevàànà saapasmaan tuliaisina viinirypàleen taimen, joka on jo nyt innostunut nupuille. Siità vain satoa vesi kielellà odottelemaan.
Minà olen alkanut tehdà listaa: mità pitàà hoitaa/tehdà ennen 03.03. ja mità pakata mukaan. Mimosat kuulemma kukkivat ja linnut laulevat. Vuoristomajalla.

16 kommenttia:

 1. Tulihan se sielta, 3.3. :)

  Lunta on joka puolella maailmaa todella paljon...ja minne se kaikki sulaakaan...

  BLOGitse

  VastaaPoista
 2. Eikä, mimosat kukkivat, ihanaa! Sinä onnellinen pääset kohta Italiaan. Olen aina viihtynyt siellä. Ensi kesäksi päädyimme kuitenkin varaamaan matkan Ranskaan lasten kanssa, kun olimme miehen kanssa vuodenvaihteen Roomassa.
  Nuo renkasjutut ovat veikeät. Minullakin on tuollaisia. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 3. No oli tuo melkoisen positiivisesti ajateltu tuo langanpätkien ostaminen! Mutta ainahan langanpätkiä tosiaan tarvitaan.

  VastaaPoista
 4. Kauniin väriset langat ja oletpa kätevä,kun katkenneistakin osaat tehdä kivoja juttuja. Nuo sun virkkaamat kukat ovat ihania!

  VastaaPoista
 5. Kiitos vielä ihanista arpajaisvoitoista!

  Eipä ole kauaa sinulla, niin pääset vaihtamaan maisemia. Lunta on kovasti täälläkin, mutta en viitsinyt tänä iltana lähteä hiihtämään, kun pakkasta on 20 astetta.

  VastaaPoista
 6. BLOGitse: Jep, 03.03. nokka (siis lentokoneen) kohti saapasmaata. Eka kerran mainitsein pàivàmààràn sunnuntain 07.02. blogissa ja toisen kerran vastasin sinun kommenttiisi torstaina 11.02. Toisaalta ainahan tàmmòiset asiat voi mennà ohi silmien.
  Lunta tosiaan riittàà. Valitettavasti vain eri puolille maapalloa kosteus rajoittuu kovin epàtasaisesti. Tiedàt sen kokemuksesta, asustathan yhdessà maailman kuivimmista maasta.

  Linnea: Saapasmaa on oikein hyvà lomamaa. Tervetuloa joskus testaamaan Pohjois-Lazio, semmoinen neitseellinen alue vielà. Rinkulat ovat mukavia tehdà ja oivallinen kohde jàmàlangoille.

  Pikkusisko: Kyllà se positiivinen ote oli tiukilla. Ensin ajattelin hyvinkin rumia! Mutta ihan oman itseni kannalta oli keksittàvà jotain positiivista.

  Yaelian: Kiitos kovasti.

  Satu.p: Ollos hyvà! Maiseman vaihdos tulee sopivaan aikaan, sillà kyllà nàmà pakkaset yhdelle talvelle riittàvàt. Vuoristomajalla kuulemma sataa, sataa ja sataa...

  VastaaPoista
 7. Satulle vielà: Siis sataa VETTA, ei lunta. Vaikka sitàkin herkkua viime viikolla saapasmaa sai ihan Roomassa asti.

  VastaaPoista
 8. Kaunis punainen väri langassa, siis langoissa.
  -seija-

  VastaaPoista
 9. Seija-systeri: Tuon vàrin takia minà lankakeràt ostinkin, siis langanpàtkàkeràt °§!|&%°*

  VastaaPoista
 10. Hienosti olet nuo kokojärjestykseen kuitenkin kerinyt, ihan hymyilyttää täällä :)

  VastaaPoista
 11. Valkoinen persilja: Keriessà làhetin kyllà erinàisià ajatusterveisià kerien myyjàlle! Itse en moiseen petkutukseen olisi pystynyt. Tàytyy nyt vain keksià pàtkàtekemisià.

  VastaaPoista
 12. Ja sinähän keksit, vaikka mitä niistä pätkistä.Ja näytät pitkää nenää sille joka pätkät kerälle pyöritti.

  Onkos muuten Milanosta pitkäkin matka vuoristomajalle? Olisi meinaan suoria lentoja ;). Ainoa asia mitä ei ole, on vapaa-aika/loma.

  VastaaPoista
 13. Kazbuura: Katsotaan, katsotaan! Vuoristomaja on aika kaukana Milanosta. Fiumicino on làhin kenttà. Siità junalla (làpi Rooman) puolitoista tuntia ja olen vastassa... Sitten kun lomaa on! Kerrothan terveisià pikkujutuillekin!!!!

  VastaaPoista
 14. Jepulis, sinä osaat ottaa positiivisesti.

  VastaaPoista
 15. Moi Lissu,

  Ihania tuotoksia sivuillasi, joita en olekaan vähään aikaan käynyt tutkimassa. Kiitos vielä avaimenperästä, joka ilostuttaa nyt työpäiviä.

  Milloinkas vaihdat taas maisemaa? Ehditkö kaffelle ennen sitä? Laura

  VastaaPoista
 16. Aimarii: Tàytyy yrittàà...

  Laura: Mukava kuulla sinusta! Viikon kuluttua, siis ke 03.03. koneen nokka nousee kohti taivaita, joten kesàllà nàhdààn. Mukavia tyòpàivià.

  VastaaPoista