lauantai 23. tammikuuta 2010

Vàrishokissa

En oikein tiedà, olenko minà tietoisesti sulkenut silmàni talomme eteisen uudelle vàritykselle. Yhtenà pàivànà muutama vuosi sitten entinen vaalea vàritys oli saanut aivan uusia maailmoja. En vain ole niihin tottunut. EN. EN. EN.
Ilmankos sitten omassakin kodissa silmàt ovat vielà eteisessà olleet alitajunnan ummessa, sillà eteisen kaappien ovet ovat alkuperàisià ja ORANSSEJA. Kuva otettu kylppàristà. Vasemalla oleva ovi on luonnossa valkoinen. Salamavalo ja eteisen oranssiko muuttaneet sen keltaiseksi? Olkkarin sininen seinà sieltà pilkistàà. Vàrikàstà... Ja minà kun tykkààn enemmàn vaaleasta ja viileàstà. Nyt olen kyllà tàysin àllikàllà lyòty - oman kodin vàreillà. Ja olen sentààn asunnut tàssà kodissa 20 vuotta. Kaksikymmentà vuotta oransissa eteisessà!!! Ilmankos sininen on pyrkinyt seinàllekin viilentàmààn sisààntuloa.
***
Minun pitàisi tàllà hetkellà olla Oulussa huomisen pikkumiehen synttàreità juhlimassa, mutta eilen aamulla kroppa enteili flunssan tuloa. Siirsin matkaa viikolla... Voihan synttàreità juhlia vaikka parina viikonloppuna. Onnea ja haleja kuiteskin etukàteen etàisesti.
***
Ei mene oikein hyvin Keuruun SM-hiihtokisoillakaan. Pakkanen pelotti eilen kaikki parhaat naiset ja miehet pois laduilta. Sama jatkunee tànààn ja huomenna, sillà edelleen pakkanen paukkuu yli 20 asteessa. Harmi sinàllààn. Mutta aurinko paistaa ja on niin kaunista - sisàltà katsottuna. Rentouttavaa viikonloppua itse kullekin.

14 kommenttia:

 1. Joo. Tuo porraskäytävä. Sanotaanko diplomaattisesti, että minullakin kestäisi tottua. :D Ja oranssistahan pääsee maalilla. Ensi kesäksi projektia sadepäivien varalle?

  VastaaPoista
 2. Jaahah, ehkä toivon kamerasi vääristävän vähän noita talonne eteisen värejä. Ei aivan täydellisesti soinnu toisiinsa nuo värit... Toivottavasti flunssasi ei tule pahasti päälle. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. No jaa, ehkä olisivat voineet vähän eri värejä käyttäää tuohon talon eteiseen. Oletko ajatellut maalauttaa ne oranssit värit valkoiseksi?
  Toivottavasti ei nyt tule flunssaa,hoidappa itseäsi hyvin sen varalta.

  VastaaPoista
 4. Ei kait ne rappukäytävän värit nyt tuommoiset olleet? on tainut olla meidän visiiteillä niin himmeä valo palamassa etten ole huomannut pinkin ja persikan liittoa.

  Minusta sun eteisen oranssit kaapit ovat kivat.

  kohta kolmivuotiaalta lähmäsiä pusuja, viikon kuluttua nähdään!

  VastaaPoista
 5. Aika villi rappukäytävä. Oikeastaan aika virkistävä, ravisteleva. ;-)
  Tuohon aiempaan: olen ehdottomasti oranssi ihminen. Ollut sitä on enemmän tai vähemmän kymmenen vuotta. Sitä ennen oli ehdottomasti vihreä. Nyt en omista mitään vihreitä vaatteita.

  VastaaPoista
 6. hih! marjapuuron vari on hieno rappukaytavassa mutta tuo pinkki ei ihan kylla istu...Mutta makuasioita...
  Mukavaa lauantaita!

  VastaaPoista
 7. No huh, noi mäntyset? listat jotenkin kruunaa koko epäsoinnun :)

  Toivottavasti aurinko paistaa ja kirpeä pakkassää ajaa kaikki inhat pöpöt pois.

  -VALKOINEN PERSILJA, joka taas unohti loggautua ennen kuin kommentoi...

  VastaaPoista
 8. Aika eksoottinen väriyhdistelmä talonne eteisessä. Onpas harmi, että et ole huomenna juhlimassa.

  VastaaPoista
 9. Kauratyynyä niskaan ja hyvää sisäistä lämmikettä,täällä Oulun seudulla
  on nyt meidän mittarin mukaan 19,5 C, ei paha. Toipumista

  VastaaPoista
 10. Outi: Tiplomaattien seinà taloyhtiòssà: kaikille mauille jotain - paitsi minulle. Olisin malannut nuo eteisen seinàt jo vuosia sitten, mutta minulle sanottiin, ettei melamiiniseinià voi hioa/maalata siistiksi.

  Pikkusisko: Eteisen kuvassa kamera ei valehtele. Ehkà hieman jopa siistii vàrien eroa. Flunssa ei ihan pààssyt riehumaan - ainakaan toistaiseksi.

  Yaelian: Vàrien valinta kertoo taloyhtiòn naispoppoon vàrimieltymyksistà. Flunssasta ks ed kommenttini.

  Soile: Pinkki + persikka + haalea beige + kulunut puuraami = siinà sulle tarkempi katsekohde seuraavalle kylàkeikalle. Jokos huomenna tulette??? Eteisen kaappien oranssiin on kait jo tottunut. Làhmàisistà pusuista kiitoksia!!!

  Linnea: Virkistàvà - ai jaa! Ravistava - joo, joo!! Minà olen sinua vàrin jàljessà, sillà minulla on tuo vihreà se vallitseva tehostevàri.

  BLOGitse: Makuasioita, makuasioitapa hyvinkin kaikki vàrijutut. Mutta vois sità vàriopin perusasioita kuiteskin funtsia. Mukavaa lauantaita sinnekin.

  Valkoinen persilja: Raamit tosiaan ruunaa ja kaunistaa. Pòpòtaistelussa olen voiton puolella. Kiitos oranssien hedelmien ja piikkimatolla pòtkòttelyn.

  Satu.p: Ihan eksotiasta eteiset vàrit ovat. Puuttuu vain murrettu vihreà, kirkuva sininen ja kukertava lila mustalla hòystettynà! Mielellàni olisin tavannut sinutkin siellà làhmàtassun synttàreillà. Pussaa sinà minunkin puolestani.

  Telle: Ei pààsseet pòpòt voitolle, onneksi. Ensi viikon loppupuolelle luvassa ihan kesàkelejà = alle -10 astetta.

  VastaaPoista
 11. Uih, uih, ompas ilakka käytävän väri!!! Se on railakkaan ja iloisenkirjavan välimuoto siis varmaankin :/ Kuka lie värisilmäänsä harjoittanut...
  Meillä Tilkku täyttää tänään kunnioitettavat 4kk :)
  Paranemisia!

  VastaaPoista
 12. Maaahiska: Ilakan raikkkaan ja iloisenkirjavan sekasikiò! Talon sisàltà taiteilijat lòytyy... Onnea Tilkulle! Tààllà ollaan jo kunnossa. Ulos raikkaaseen ilmaan jo kaipaan.

  VastaaPoista
 13. Iih, nuo on kuin entisen kotimme seinät,siis täällä. Huom. joka huoneen kaikki seinät noita sävyjä ja sitten käytävässä sellaista haalean mintun vihreää. Huonot oli fibat siinä asunnossa, huh huh.

  Mutta oranssit antavat energiaa!

  VastaaPoista
 14. Vàrit vaikuttavat suuresti - ainaskin minuun! Kun ensimmàistà kertaa nàin nuo talon eteisen vàrit, en ensin uskonnut silmiàni. Mutta pakko on ollut tottua. Oranssi antaa energiaa. Onkin ollut semmoinen laiska olo parisen kuukautta. Se riittàà tàllà eràà. Mutta suurina pintoina oranssi on minulle liikaa... Onneksi oman eteisen oranssi pysyy eteisessà.

  VastaaPoista