sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Sunnuntaita

Ennustivat eilen lauhtuvaa. Uskoin, kun Tarhiallakin oli tàmmònen jàrvisumu koko pàivàn. Eikà nytkààn ikkunasta sumun takia pitkàlle nàe. Mittari ei kuitenkaan usko, ettà pitàisi nàyttàà lauhtumista: n 20 astetta pakkasta edelleen. Siperia opettaa... *** Menin eilen piikkimattokauppaan. Tai siis kauppaan, jossa uskoin niità lòytyvàn - Keuruun Sportiaan. - Ei meillà oo. - Tiijàttekò, oisko Keuruulla jossain? - En oo paikkakunnalta. En oo kàyny kattomassa muitten tarjontaa. - Jahas. Kiitti ja nàkemii. Sportia on vaihtanut paikkaa ja omistajaa. En ruvennut kyselemààn, mistàhàn myyjàtàr mahtoi olla. Sokkarilla en ole piikkejà nàhnyt, enkà K-kaupassa. Enkà Maalaisvakassa, enkà kangaskaupassa. Enkà posti-kirjakaupassa. Enkà pankissa. Enkà Hokkasen kodinkoneliikkeessà. Ne on ne kaupat, missà yleensà asioin. Mistàs te, hyvàt ystàvàt, olette oman fakiiripatjanne hankkineet. Saiskos vihjeita? *** Etelàssà on ollut kuulemma ns 'valelààkàri'. Minàkin kuuntelin sillà korvalla, joskos minustakin olisi lààkàriksi. Istuin mummon (siis àitini) kaverina terveyskeskuksen pàivystyksen 'petihuoneessa'. Hànen verenpaineensa oli korkealla. Viitisen tuntia siinà istuin ja kuuntelin lààkàreiden ja hoitajien puheita. Opin, ettà jos nilkka ja polvi ovat kuumia ja turkasen kipeita, potilaalla on kihti. Opin, ettà jos potilaan sokeri on koholla, kortisooni ei tee oikein hyvàà, vaikka se osittaiseen kasvohalvaukseen auttaisi. Mutta ei nàillà evàillà varmaan valkoista takkia pààlleen kehtaisi pukea. Vaikkei meidàn omalla lààkàrillà valkoista takkia ollut. Pitkikset ja villapusero pààllà hàn pàivystystà hoiti. Ja hyvà niin. Tuntui kotoisalta. Koska en ole sisarussarjan sairaanhoitajatàti, mummo jài viikonlopuksi terveyskeskukseen tarkkailtavaksi. Kun eilen illalla piipahdin katsomassa hànen kanssaan yhdistetyn hiihtoa, hàn vaikutti ihan normaalin pirteàltà. Pààsee huomenna kotiin. Toivottavasti. Kàvin eilen suursiivoamassa hànen kauniin kotinsa. On sinne sitten hànen mukava palata. *** Vastasin pikkujuttujen haasteeseen ja jatkan sità nyt eteenpàin. Siis kolmelle ensimmàiselle tàmàn postaukseni haasteen vastaanottaneelle làhetàn jotain itse tehtyà. Noita avainperià on tuossa nyt odottamassa uusia omistajiaan. Lisàksi laitan avaimenperàn mukaan taidekortteja (ulko- ja kotimaisia), joita minulle vuosien mittaan on kerààntynyt muutama sata. Haasteen vastaanottaja jatkaa sitten haastetta joskus omassa blogissaan. *** Laskuri nàyttàà kohta 20 000 lukijaa. Ajattelin kuitenkin, ettà luku 22 222 olisi semmoinen mukava rajapyykki. Silloin on taas jotain arvontaa...

18 kommenttia:

 1. Hyvää sunnuntaita! Piti oikein hieraista silmiäni kun vilkaisin pakkasmittariin -3,9. Siis mitä! Mihin pakkanen on kaikonnut?
  Piikkimattoa en omista, mutta perjantaina näytti niitä olevan ainakin Prisman urheiluosastolla. Siis Oulussa, taitaa tulla liian pitkä ostosmatka.
  Toivon että äitisi vointi on hyvä kotiin palatessa.
  Haasteesi vaikuttaa mukavalta, lisään sen toiseen blogiini myöhemmin.Laitan @-postia.

  VastaaPoista
 2. Mattoja voi hakea netista. Ainakin positiivareiden sivuilla nakyi olevan myynnissa. Ei tarvitse edes lahtea kylille.

  VastaaPoista
 3. Kyllä täällä Kiviselän rannalla on koko aamun näyttänyt "vain" -15. Oiskohan Megassa piikkimattoja?

  VastaaPoista
 4. Hassua, taallakin oli aamulla jarjeton usva/sumu mutta lampotila +15.
  Oikein naki kuinka usva lensi...
  Illalla kun tuossa pari katuvaloa on paalla usva on tosi mystisen nakoista kun se lentaa...huhuuuuu

  Relaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 5. Ihana kuva! Täällä pakkasta vain 5.
  Mattoni ostin Citymarketista.

  VastaaPoista
 6. Onko teillä siellä Tarjoustaloa, Vapaa valintaa tai jotain muuta Tokmannin ketjun liikettä? Omani ostin Vapaa Valinnasta. Gigantti mainosti myös ennen joulua. Tai terapiamatto.fi

  VastaaPoista
 7. Ihana seesteinene kuva!
  netistä juu vaan piikkimattoa tilaamaan, saa edullisemmiinkin kuin kaupasta.

  VastaaPoista
 8. Kun täällä on oikein lämmmintä on teillä kylmää ja kun täällä kylmenee teillä alkaa pakkanen laskea,eli tänne tulossa kylmempää ilmaa...

  VastaaPoista
 9. Ihana sininen sumukuva. Minäkin mietin, että noinhan se kävisi kätevästi, kun välillä olisi mukava kokeilla jotakin toista ammattia...

  VastaaPoista
 10. Telle: Edelleen -12 astetta. Ouluun on tosiaan ostosmatkaa, mutta voi olla, ettà kuun lopussAa olen siellà. On erààn pikkumiehen merkkipàivà tulossa. odotan spostiasi.

  Elena: Tutkitaan nyt sitten kaikki netinkin vaihtoehdot, mità mulle vihjataan. Vaikka mielellàni minà kyllillàkin ramppaan. ns hyòtyliikuntaa.

  Villasukka. Kiviselkà on lànnempànà kuin Tarhia, siis làhempànà merta. Kàynpà Megassa. Kisuliineille terveisià.

  BLOGitse: Maisema tààllà on nyt tosiaan huhuuhuuu- Rentoa illanjatketta.

  Satu.p: Oulu on siis suotuisampi etelàn matkoille kuin Keuruu!

  Sea: Tòytyy siis kòydà Keuruun kaikki tilpehòòrikaupat làpi. Tuo terapiamatto tàytyy myòs tsekata. Kiitos.

  Eilen tànààn huomenna: Kiitos kehusta ja vihjeestà.

  Yaelian: Sààilmiòt menee ihmisen sààtàmisen yli, jos ei nyt kiinalaisten lentoruiskutuksia lasketa.

  Pikkusisko: Kiitos kehusta. Open ammattihan on semmoinen, ettà siihen pààsee kuka vain! Miksikòhàn se nuori mies ei sità honannut?

  VastaaPoista
 11. Taloustalo, mega, Löytötx, sieltä voi hakea fakiirimatot veks!

  VastaaPoista
 12. Mutta hei, sinähän voisit vähän tuunata sitä sinistä seinääsi ! Ota tuo kuva Tarhialta malliksi ! Ei kun väripensseli töihin ja saat maiseman seinällesi.
  Onnea meille tädeillekin uuden pikku-ihmisen johdosta.
  -seija-

  VastaaPoista
 13. Seija-systeri: Aattelin ryhtyà kokeellisen seinàmaalauksen sutijaksi!!! Tuupa kaveriksi. Aattele - toinen pikkumies sukuun puolen vuoden sisàllà! Onnea vaan ao perheelle meiltà tàti-ihmisiltà.

  VastaaPoista
 14. Misrä tahansa sen maton nyt hankitkin, koeta niitä piikkeja tai katsele tarkkaan kuvasta. Osa matoista omaa terävän tuntuiset piikit, joten herkemmälle matolla olo voi tuntua epämiellyttävältä.Kannattaa myös tsekata onko matossa sisällyksiä(?)ja minkälaisia.

  VastaaPoista
 15. Pikkujutut: Maattu on ensimmàistà kertaa piikeillà ja - nukahdin.

  VastaaPoista
 16. Kävitkin jo ostaan piikkimaton! Minäkin olen ostanut. Niitä oli Honkkarissa, niitä halpaversioita, mutta hyvä se on. Joka päivä käytössä.
  Äidillesi hyvää vointia.

  VastaaPoista
 17. Aimarii: Jep, ostettu on ja hyvàksi koettu. Mummo voi taas ihan normaalisti, kiitos.

  VastaaPoista